raket
raket (üye)
Kayseri / Meraklı

Nikon 8700 Yardım

Arkadaşlar AYDINLAR FOTODAN Nikon 8700 almayı düşünüyorum fiyat uygın mu 930 s ançak cin malı vb olurmu internetden alışveriş güvenlimi teşekkürler.

Tarih: 18 Kasım 2004, 20:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"seni garanti ederim, 'ya ben bir makina alsam' diye aklina gelip ayni hafta sonu alacagin 'herhangi' bir makina, 6 ay aradiktan sonra aldigin 'alabilecegin en iyi' makinadan cok daha fazla psikolojik rahatlik saglar."

haklisin juggler.. kesinlikle o kadar zaman harcanmamali.. ama su da var ki, eger ki ciddi bir sekilde yapacaksan hemen hafta sonunda da alinmamali.. oyle kolay bir is degil dijital fotograf makinesi bakinmak.. sen de demissin sitende, nereden baksan 3 ay gecer diye..

eskiden film devrinde hangi makine nasil cekerdi bilinmezdi; esden dostdan gordugumuze gore karar verirdik.. veya satici hangisi daha iyi derse onu secerdik.. ama artik internet ve dijital makineler sayesinde herseyi degerlendirme sansimiz var; o yuzden zaten fazla zaman aliyor..

benim durumum, bir yerde farkli aslinda; ben sigarayi biraktim ve sigaraya harcayacagim parayi biriktirdim.. bir sekilde psikolojik tedavi; o parayi sigaraya harcayacagim yerde bak kendime harika bir dijital fotograf makinesi aldim diyecegim.. o yuzden 4-5 ay aldi.. o yuzden yilbasindan sonra diyorum..

gecen sureyi neyi alacagimi dusunerek gecirmis olmam o kadar da fena olmasa gerek.. tabii biraz isin b*kunu cikarma huyum vardir, herbirseylerini iyice ogrenmeden almam kolay degil..

....

"dSLR aldigimdan beri hic bir fotografi cercevelemeye layik bulmadim bu arada..."

iste oyle olur..

1999 yilinda dijital makineler ilk ciktiklarinda canon'un 1D'si vardi sanirim (yaniliyor olabilirim; veya o yillarda iste..), fiyati 4-5 bin dolar gibiydi.. o zamanlar almak zordu DSLR'lari juggler.. 1999 yilinda 1000 dolara DSLR alabiliyor olsaydin almaz miydin juggler? gidip yine de o casio'yu mu alirdin?

tabii ki sen 10 senedir fotograf cekiyor durumdaydin 1999'da..

hersey aslinda o ucretlerden bu kadar gerilemis olmasindan dolayi da bizlerde sonsuz alma arzusu uyandiran dijital SLR'larin sucu..

bende kodak DC3800 model makine var; 2 megapixel.. 3-4 senelik.. o zamanlar en iyilerinden biriydi.. ne yalan soyleyeyim, hicbir zaman, fotografi sanat icin cekeyim demedim; aile arasinda fotograflar sadece.. hicbir fotografi ben sahsen cerceveletmedim.. cunku cozunurlukleri iyi degil fotograflarin.. sadece kartpostal boyutunda basabiliyorsun; yine de o kadar net olmuyor.. A4 boyutunda da bastim, ama fotograf demeye 2-3 metreden bakmak ister..

ben esimin fotograflarini cekmek istiyorum en cok.. aradan en guzel olanlarini A boyutuna kadar bastiracagim.. belki bilboard boyutunda olmayacak fakat odamda o kadar buyuk goruneceklerine eminim..

..........

" "ben her turlu alanda gelismeye acigim" diyorsan o zaman gidip Dslr alacaksin tabii ki.. Sonra da keyfine gore objektif alirsin. Ancak daima aldigindan daha iyi bir makina olacak etrafta."

iste aynen oyle olacak insallah (son cumleyi icine katmadan) ..

juggler var mi 2D hakkinda bir bilgin?

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:06 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

abiler sizde amma uzun ve çok yazıyorsunuz yaaa...
oku oku bitmiyoo...başım ağrıdı valla...

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 18:22 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat ne yapayim; burada turkce konusan vatandas yok, bu forumu bulmusken de yazdikca yaziyorum tabii..

ayrica hersey kisa bir sekilde anlatilamiyor murat..

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 18:35 - İp: yok
cpx5700
cpx5700 (üye)
İstanbul / Amatör

Hala 8700 almayı düşünüyorsan 7 aydır kullandığım ve halen karfo garantisinin devam ettiği orjinal kutusunda Japon malı 8700'ümü satıyorum. Yanında çantası yedek pili ve 32 mb hafıza kartı ile birlikte. 900 milyon istiyorum. Düşünürsen konuşabiliriz.

0535 307 25 75

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 20:31 - İp: yok