raket
raket (üye)
Kayseri / Meraklı

Nikon 8700 Yardım

Arkadaşlar AYDINLAR FOTODAN Nikon 8700 almayı düşünüyorum fiyat uygın mu 930 s ançak cin malı vb olurmu internetden alışveriş güvenlimi teşekkürler.

Tarih: 18 Kasım 2004, 20:18 - İp: yok
raket
raket (üye)
Kayseri / Meraklı

Arkadaşlar kararsız kaldım conon 300 D alsammı acaba biraz daha beklesemmi ucuzlarmı

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 08:50 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

aha dadanagast raket ten cevap geldi kararından vazgeçmemiş galiba
bence 300d alacağnına 8700 yada 8800 al daha iyi...canonun gövdesi falan hiç iyi değil diyorlar benim arkadaşım 1100 dolara getiriyor d70 i ABD den...

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 13:49 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

bir gun adamin birisi bir bilgisayar fuarina gitmis, bir donanim sirketinin standinda gezerken sirketin genel muduruyle karsilasinca 'hazir sizi bulmusken' diye konusmaya baslamis:

"benim ilkokula giden bir cocugum var, ona bilgisayar alacagim, RAM'i ne kadar olsun, DDR mi olsun RDRAM mi olsun, HD si 100gb'den az olmasin diyorlar, ayrica ilerde digital video yapmak isterse IEEE 1394 olsun mu olmasin mi, Hyperthreading olsun mu, ama onu verimli kullanan uygulamalar daha ortada yok, napiyim bana bir akil verin"..

Sirketin genel muduru adama bakmis, 'beyefendi, eger bana sorarsaniz..." demis, "cocugunuza bir bisiklet alin"..

O yuzden siz kendi karariniz olan makinayi alin, mutsuz olmazsiniz.

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 16:03 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

iyide juggler makinanın çekim kalitesi gövdesi kötü olunca bir insan nasıl mutlu olcak ki??

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 16:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



murat 300D'nin cekim kalitesinin kotu oldugunu da nereden cikardin? govde plastik mlastik fakat canavar gibi fotograflar cekiyor..

ayrica 300D, her halukarda 8700'den 8800'den daha iyi simdi.. bir DSLR ile DSLR olmayani nasil ayni kefeye koyabilirsin?

...........

bu arada raket, tabii ki de fiyati dusecek sonunda; her fazla megapixelli makine az megapixelli olaninin fiyatini dusuruyor..

............

Selam juggler,

anlattigin fikradan, genel mudurun cocuklugunu his yasayamamis oldugundan adama oyle dedigini dusunuyorum..

benim babam, bana commodore'i ilk ciktigi gun almisti; ama bir bisiklet icin gazeteden kuponlarin tamamlanmasini beklemistim.. sans iste, benim babam hicbir zaman bir genel mudure sormadi bu gibi islerde..

bugun birden fazla bilgisayarim var; ama bir bisikletim yok.. en yakin zamanda gidip kendime bir bisiklet alacagim.. tesekkurler fikra icin..

.............





#dadanagast' tarafından 21.11.2004 21:38:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 21:40 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

orada çekim kalitesi deyipte eksik çok yönü var demek istedim dadanagast

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 21:46 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar, birisi bana soyler mi, napicaksiniz fotograflari cektikten sonra?.. Billboard boyutunda bastirip odaniza mi asacaksiniz? Eger cok ozel bir ilgi alaniniz yoksa su andaki teknolojilerle alacaginiz 8700 tarzi bir makina size gayet yeter de artar bile (makro fotografciligi, spor fotografciligi, doga fotografciligi gibi, ama bunlar oyle gezmeye gidince agac bocek cekmek gibi degil, gerekli ekipmana sahip olarak, gerektiginde butun gununu buz gibi arazide gecirip uc bes iyi fotografla donmeyi goze almak vs) .

"iyi de ben ne fotografi cekecegimi bilmiyorum ki, herseyden biraz cekerim" diyorsaniz zaten gidip hic dusunmeden alin buldugunuz makinayi. Eger daha once film ortaminda fotograf cektiyseniz bu dediklerimi gayet iyi anliyor olmalisiniz, cunku size tam olarak nasil bir makina lazim, ne ozellikler cok onemli, hangi ozelliklerin o kadar da onemi yok bunu rahatca degerlendirebilirsiniz o zaman.

Her zaman soyledigim sey, su andaki fotograf makinalarinin yapabildikleri aramizdaki bir cok fotografcinin yapabildiklerinden daha fazla.. "almisken daha iyisini alayim" demek sadece sizin elinizde fotograf makinasiyla cekim yapacaginiz zamani geciktirir o kadar.

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 22:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

nedir yeter de artarin olcusu juggler? sanirim 8 megapixelli bir makine dusunenler genelde ciddi bir hobi olarak yaklasanlar.. kaldiki o kadar paralar verdikten sonra neden biraz daha ustu olmasin diyor insan, ki hakli olarak bence.. tabii ki dedigin gibi cekim yapilacak zaman gecikiyor sadece beklemekle, fakat bence bu olay bircok acidan psikolojik de oldugundan icine sinmesi de gerekir diye dusunuyorum alacagin makinenin.. istedigin makine olmadiktan sonra hobi olarak yaklastigin ugrasidan ne kadar mutlu olunabilir?

cok ozel bir ilgi alaniniz yoksa diyorsun fakat olmamasi olmayacagi anlamina gelmez.. o kadar paralar harcayip digicam aldiktan sonra, fotografcilik iyice sardiktan sonra (sararsa..) hadi simdi daha da iyisini mi alalim diyelim..

bence nasil olsa cekerim birseyler diyen en ucuzundan alsin demek o kadar da dogru olmaz.. bence kisinin fotograftan ne bekledigi onemli.. nereye kadar masraf yapabilecegi onemli.. ne kadar ciddiye aldigi onemli.. fotografciligin cok gizemli oldugunu dusunuyorum; yeni birseyler kesfedecegimi dusunuyorum. zevk almak istiyorum.. en basit kamera ile ne kadar zevk alabilirim? ..

sana birsey sormak istiyordum aslinda.. sen nasil baslamistin fotografa? ne dusunmustun? ne istemistin.. nasil bir fotograf makinesi ile baslamistin?

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 23:34 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast, iyi bir makina almanin kotu makina almaya gore psikolojik rahatsizligi daha cok olur. Cunku 20d alan bir adam listesine bile almadigi en uyduruk dijital makinalarla cekilen fotograflari gorup cok mutsuz olabilir. Cunku bence fotografciligin %10'u iyi bir makinaysa %30'u yetenek, %50si o is icin harcayacagin zaman, fotograf cekmek icin yaratacagin firsatlar, bir pozu cekebilmek icin gerekirse saatlerce bekleyecek sabir ve %10 da sanstir..

Ha, makina ve ekipmanin payinin %25 lere ciktigi durumlar vardir, mesela spor fotografcilari.. P&S bir makinaya takili 10x zoom objektifle cekemezler, ozel lensler gerekir. Cok hizli netleyebilen makina gerekir.. Ama esas caba harcanmasi gereken konular goz ardi edilip 'en iyisi'ni almak icin aylar harcandigi zaman o makinaya cok fazla beklenti baglanmis olur. ve seni garanti ederim, 'ya ben bir makina alsam' diye aklina gelip ayni hafta sonu alacagin 'herhangi' bir makina, 6 ay aradiktan sonra aldigin 'alabilecegin en iyi' makinadan cok daha fazla psikolojik rahatlik saglar.

ben fotografa yaklasik 15 sene once babamin rangefinder makinasiyla basladim. uzun sure de onunla devam ettim.. Sonra slr'ye gectim, yashika ve en son canon rebelle surdu. Ilk dijital makinami 1999 da aldim, su anda ozelliklerine ve fotograf kalitesine baksan kagit uzerinde mevcut makinalara gore felaket gorunen bir makinaydi (Casio QV3000) ancak onunla 10000 in uzerinde fotograf cektim ve bunlarin arasinda yuzlerce harika diyebilecegim fotograf var. Bir suru fotografi basip cercevelettim ve su anda evimin duvarinda asililar (dSLR aldigimdan beri hic bir fotografi cercevelemeye layik bulmadim bu arada... dedigim gibi beklenti meselesi)

o yuzden ne kadar erken makina sahibi olursan o kadar iyi. "peki ya ilerde ilgim olan bir alan kesfedersem yeni makina mi alacagim" diyorsun, 3 sene sonra canon 2d ciktiginda nasilsa ellerin kasinmaya baslayacak. "ben her turlu alanda gelismeye acigim" diyorsan o zaman gidip Dslr alacaksin tabii ki.. Sonra da keyfine gore objektif alirsin. Ancak daima aldigindan daha iyi bir makina olacak etrafta.

#juggler' tarafından 22.11.2004 02:32:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 02:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Cunku bence fotografciligin %10'u iyi bir makinaysa %30'u yetenek, %50si o is icin harcayacagin zaman, fotograf cekmek icin yaratacagin firsatlar, bir pozu cekebilmek icin gerekirse saatlerce bekleyecek sabir ve %10 da sanstir.."

ben de yakin dusunmustum aslinda.. ben bir de imkanlar'i ilave ederdim bu listeye; %20 gibi bir deger verirdim.. toplam varsin %120 olsun..

tabii fotografciligi sanat icin mi yoksa zanaat icin mi yapiyorsun o da onemli.. spor fotografcisi icin -belki de- %25'den cok daha onemlidir kullandigi arac.. olmazsa olmazdir.. bir sanatkar icin belki de %10'un cok cok altindadir bu yuzde..

peki yeni baslayanlar hangi gruba giriyorlar? hicbirine.. kactir fotograf makinesinin yuzde cinsinden onemi? belki yuzde 1.. belki de yuzde 10..

kaliteli bir fotograf makinesi ile kaliteli fotograflar cekebilirsinin manasini zannedersem kimse karistirmiyor.. kaliteli fotograflar derken herhalde cozunurlugu yuksek, daha net goruntuler akla gelmeli.. DSLR diye sanatsal fotograflar akla gelmemeli tabii..

ama iste benim fikrime gore juggler; o bilgisayar isinde oldugu gibi aynen, en ileri teknolojiyi yakalamaya calismali insan.. imkanlar elverdigince.. gelecek sene makineye baktigimda; ben cok ama cok eskiyim diye aglamamali makine.. tabii ki de bir-iki sene icerisinde eller kasinmaya baslayacak yine..

ben o 8 megapixelli digicam'lere guvenmiyorum dogrusu.. veya en azindan simdilik.. cunku sensorleri ufakmis, yuksek isolardaki sorunlari.. kac ay once 8700 modeli vardi, ne oldu simdi 8800'i cikardilar.. cunku hala daha gelisme asamasinda bu makineler.. fiyatlari da DSLR'lara yakin veya ayni.. ne olacagi da onemli ileride; 8700 veya 8800 alsan 1 sene sonrasinda makine cok az bir degerde olacak, fakat bir DSLR icin oyle soylenemez.. aslinda digital rebel icin soylenebilir bu tabii.. ama middle-range ve high-end modeller icin ne kadar fiyat kaybedecekler denebilir? bircok yerden okuyorum, ilanlara bakiyorum; cok az bir kayipla insanlar eski DSLR'larini satabiliyorlar.. tabii yine uygun zamani kollamak gerekiyor onun icinde..

bugun 20D alsam, 1 sene sonrasinda yeni model duyuruldugunda cok az bir kayipla satabilirim makineyi.. ama bir 8800 alsam kaca satarim acaba? bunlari da dusunmek gerekiyor..

.........

" iyi bir makina almanin kotu makina almaya gore psikolojik rahatsizligi daha cok olur. Cunku 20d alan bir adam listesine bile almadigi en uyduruk dijital makinalarla cekilen fotograflari gorup cok mutsuz olabilir."

bu laf direk bana.. hayir, ben mutsuz olmayacagim. cunku, zaten dpreview'den digerlerinin cektigi fotograflari goruyorum, bircogu gercekten de mukemmel.. ama bu insanlar yillarini vermisler fotografciliga.. yeni fotograf cekmeye baslayanlarin fotograflarina da bakiyorum, cok basit fotograflar genelde.. zaman icinde isin inceliklerinin ogrendiginin farkindayim..

300D'nin reklamini izledin mi bilmiyorum; adamin biri, new york'un gobeginde sanirim, fotograf cekiyor.. herkes bir anda susuyor, kimse adamin fotografi cektigi yere dogru adim atmiyor bekliyor.. adam fotografi cektikten sonra, ne zamanki viewfinder'dan gozlerini kalabaliga ceviriyor iste o anda hersey normale donuyor..

bir yerde olur olmadik yerde fotograf ceken japon gibi de olmamaliyim fotograf cekerken.. 20D gibi bir makine profesyonel havasi da verir..

kaldi ki her zaman bir SLR almak istemistim; neden bu sefer de erteleyeyim?

.......



 

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:05 - İp: yok