Fotoğrafçılık Forumları
Nasıl Bir Makine Almalıyım
selam arkadaşlar ben dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ve ilk makinem olacak meraklıyım aslında fotoğraf çekmeye ama merakımı tam olarak tatmin edemedim çünkü cep telefonuyla idare etmeye çalışıyordum hep ama yetmiyordu
maksimum 250 ytl verebileceğim.video kayıt özelliği olmuş,olmamış farketmez benim için.sadece fotoğraf çekimi için kullanacağım.o parayı verdiğime pişman olmayacağım bir şey almak istiyorum.gece çekimleri güzel olmalı.arkadaşlar,aile arasında çekim yapmak için kullanacağım veya bir yere gidildiğinde manzara fotoğrafları veya herhangi bir şeyin fotoğraflarını çekmek için... amatör olarak ilgileneceğim yani anladığınız gibi.bir kaç ön araştırma yaptım buraya konuyu açmadan önce ama bir sürü marka ve model buldum alabileceğim.kısıtlı teknik bilgiye sahibim ve sanki bulduğum makinelerin bir çoğu da aynıymış gibi geldi bana o yüzden.karar veremedim sonuç olarak.içinizden bana yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.iyi akşamlar
hala düşünüyormusun?
Biraz daha kesenin ağzını açsan 280 civarı Sony CyberShot W110 lar var
ve şunu söylemek istiyorum,ucuz fiyatlı makineler genelde gece çekimlerinde kumlama yapar fakat sony diğerlerine bakılarak biraz daha iyi diyorum gözlemlerime dayanarak.Bu sadece ucuz fiyatlı cihazlar için geçerli lütfen yanlış anlaşılmasın
merhaba, bir yorum da benden
o saydığınız makineleri hiç incelemedim bilmeden konuşmayayım. ama fotoğraf çekmeye bas çek nikon coolpix 3200 3mp x4 zoom bir makineyle başlamış ve bu makineden pek ala da biraz da photoshoplayınca A4 ksğıt boyutunda baskı alabilmiş biri olarak size o megapiksellere çok da takılmamanızı öneririm.. hele de dijital zoom hiç gözünüzü boyamasın, şu anda panasonic fz 18 kullanıyorum 8mp gayet de yetiyor. madem 250 ytl civarından bahsediliyor burada, size önerim en az 6mp i geçen, mutlaka manuel modları olan bir makine almanız. sensör tip ve boyutlarını inceleyin, kullanılan lens ve renk işlemcisi neymiş diye bakın esas bunlar değerli.. ama son karar eliniz ve gözünüzdür, kullanmaktan zevk almazsanız bi kenarda durur sıkılıp bırakırsınız çekmeyi.. bu arada size önerilen olympus iyi görünüyor. bu gruptaki nikonlar da vakti zamanında çok kişi tarafından önerilmişti bana. hatta 400 civarını verebileceksiniz fujifilm 5800 de gayet hoş bir makinedir, makine seçerken bizzat denemişliğim vardır makrosu da güzeldir, size birşeyler öğretir ve yeri gelir uygun bir aile-anı fotoğraf makinesi olarak hep sizinle kalabilir .
yeni başlayanlar için compact digital iyi. ama kompact.lar gece ters ve düşük ışıkta çok zayıftır. en iyi compact en alt SLR.yi geçemez. başlangıç için hazır çekim modları onemli olduğu için benim tavsiyem Nikon Coolpix S serisi veya Canon Ixus serisi. kolay gelsin
KODAK EASYSHARE C813
RESMİ TÜRKİYE GARANTİLİ
YURTDIŞI YADA VİTRİN ÜRÜNÜ DEĞİLDİR
ADINIZA FATURALI
RESMİ GARANTİ BELGELİ
KODAK TÜRKİYE TARAFINDAN 2 YIL GARANTİLİDİR.
TÜRKÇE MENÜ
2 GB SD HAFIZA KARTI HEDİYELİ
2 ADET ALKALİNLİ KODAK PİL
KALİTELİ KILIF
USB KABLOSU
ÇOK UYGUN FİYATA 209,90 TL
http://urun.gittigidiyor.com/KODAK-C813-8-2PIXEL-2GB-SD-KILIF-2YILGARANTILI_W0QQidZZ15632799
250-300 ytl verebilecek durumda olan bir arkadaşım için bazı makineleri denedim bugün.. hazır bu denemeyi yapmışken bu konu başlığının altına izlenimimi yazayım ki belki birilerine faydası olur:
(bu arada illa ordan alın diye deil ama teknosada denedim, bunlar teknosa fiyatları)
denediğim makineler şunlar:
canon powersot A 560 240 ytl - manuel/diyafram/enstantane ayarı yok
canon powersot A 580 290 ytl - manuel7diyafram/enstantane ayarı yok
nikon P50 300 ytl - sadece enstantane önceliği ayarı var
nikon P5100 600 ytl - enstantane önceliği/diyafram önceliği
ve tam manuel ayar var
panasonic dmc-LS80 220 ytl - manuel/diyafram/enstantane ayarı yok
bu makineler arasında canonlar ve dmc-LS80 de iso, beyaz dengesi, pozlama telafisi, pozlama ölçüm tipi, fokus tipi (manuel-auto) gibi ayarları değiştirebilirken diyafram/enstantane ayarı ile oynayamıyorsunuz, üstelik canonlarda inceleme sitelerinde bu imkan varmış gibi gözüküyor zaten makinede M modu var ama aldanmayın öyle bir imkan yok. LS80 de ise yine aynı ayarlar ama farklı bir menü dizilimi ile var; menü panasonic megazumlar ile aynı ve çok kolay .. fiyat kalite dengesi açısından bakılırsa gayet de iyi çekiyor, hatta ben kompetan sayılmam ama canon a580 den ve nikon p50 daha iyi buldum çektiklerimi. ben bir bas çek olarak bu makineyi çok begendim..
eger 300 den çok veremem ve manuel özellik isterim derseniz nikon P50 var piyasada: ancak manuel özelliği çok sınırlı.. örnegin diyafram için manuel modda iki farklı ayar imkanı var sadece, geniş açı için f 2.8 ya da 5.6 seçip buna karşılık hızı ve pozlama telafisini ayarlıyorsunuz.. eger dar açı isterseniz zoom yapıyorsunuz bu kez en düşük f 5.6 ve bir de f11 imkanınız ve yine hız ve pozlama telafisi ayarınız var.. bu kadar manuel özellik bana yeter ilerde megazum ya da slr almıycam diyorsanız düşünmeyin.. (bu arada aynı tipten kodak 1285 var ki bence kötü çekiyor ve yine samsungta 2 model var onlarda nispeten kötü çekiyor ve değiştirebildiginiz diyafram degerleri de daha kötü.. makine kötülemek oldu bu yazdığım ama ee kötüye de iyi diycek halim yok...)
p5100 tam manuel ve p50 den çok çok daha iyi çekiyor bana kalırsa, menüsü nikon dslr lere benzetilmiş..kullanımı gayet kolay .. iyi çeken bir makine gerçi ama ucuz değil, 600 ytl.. bu fiyata canon sx100 ya da megazum grubundan fujifilm S5800-5700 ve belki internetten alıcaksanız daha neler alınır.. bunu da düşünmek lazım..
tabi ben sadece denediklerim üzerinden yazıyorum buraya.. aslında kağıt üzerinde çok başka makineleri de inceledim.. o şekilde bakınca gayet iyi görünseler de denediğinizde ifade edilen bazı özellikleri gerekli yada kullanışlı bulmayabiliyorsunuz .. bu nedenle buradan yazarak ilk kez makine alcakları uyarmak ve bugunki denememin sonucunu da bir yere kaydederek faydalı olmak istedim..
ve bir ekleme yapayım ; bugun iki makine daha denedim...
canon powershot A590 Is 337 ytl
sony cybershot W120 348 ytl
canonun bu modeli serinin diger modelleri ile diyafram , enstantane aralığı ve menü açısından aynı, ancak titreşim önleme özelliği var ki aslında bence çok da fark yaratmıyor ama esas üstünlüğü tam manuel oluşu.. ister diyafram ister enstantane önceliği ister de her ikisini birden ayarlayabiliyorsunuz ki mağazada epey denedim fiyatı da bu özellikler için uygun görünüyor ...
sony w120 ye gelince; forumlarda w110 çok övülmüş o nedenle merakımı cezbetti.. w120 vardı onu denedim.. gerçekten de çok güzel çeken ve inanılmaz hoş bir menüye sahip bir bas çek makine.. eger bas çek makine isterim sadece anı fotoğrafı çekicem diyorsanız ideal.. ama param az yine de manuel modlar isterim diye bakıyorsanız olaya, manuel diyafram ve manuel hız ayarı yok bilesiniz..
#ozge71' tarafından 27.02.2009 00:07:12 tarihinde düzenlendi.
#ozge71' tarafından 28.02.2009 23:20:04 tarihinde düzenlendi.
#ozge71' tarafından 28.02.2009 23:24:15 tarihinde düzenlendi.
#ozge71' tarafından 01.03.2009 13:59:25 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2218721 Şub. 2025, 11:34
emre11 -