Fotoğrafçılık Forumları
Nasıl Bir Makine Almalıyım
selam arkadaşlar ben dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ve ilk makinem olacak meraklıyım aslında fotoğraf çekmeye ama merakımı tam olarak tatmin edemedim çünkü cep telefonuyla idare etmeye çalışıyordum hep ama yetmiyordu
maksimum 250 ytl verebileceğim.video kayıt özelliği olmuş,olmamış farketmez benim için.sadece fotoğraf çekimi için kullanacağım.o parayı verdiğime pişman olmayacağım bir şey almak istiyorum.gece çekimleri güzel olmalı.arkadaşlar,aile arasında çekim yapmak için kullanacağım veya bir yere gidildiğinde manzara fotoğrafları veya herhangi bir şeyin fotoğraflarını çekmek için... amatör olarak ilgileneceğim yani anladığınız gibi.bir kaç ön araştırma yaptım buraya konuyu açmadan önce ama bir sürü marka ve model buldum alabileceğim.kısıtlı teknik bilgiye sahibim ve sanki bulduğum makinelerin bir çoğu da aynıymış gibi geldi bana o yüzden.karar veremedim sonuç olarak.içinizden bana yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.iyi akşamlar
kompakt makineleri ben de araştırıyorum. 250 YTL aralıkta alabilecek iyi makina,
SONY S730
biraz daha bütçe artabilirse,
Canon A570 IS
nikon P50
Burdaki fotoğraf galerisinden çekimlerine bakabilirsin. fikir verebilir. Ama bu fiyata özellikle gece çekimlerinde mucize beklememek gerekir.
Bu iki makinada da manuel kontrollere kısmen de olsa izin veriyor. kendini geliştirmen için iyi olabilir.
Başka arkadaşlar da yönlendireceklerdir , bu şimdiye kadar yaptığım araştırmalardan kalan makinalar kolay gelsin.
#designwish' tarafından 21.12.2008 23:53:42 tarihinde düzenlendi.
designwish doğru söylemiş. Kendisine de tavsiyelerde bulunmuş doğal olarak
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Arda bey, aylardır araştırmaktan işin competanı olmama az kaldı ama terzi işte, kendi söküğünü dikemiyo
Ayrıca nasıl yani yaa. olympus c725 dediğiniz makina 3 mp, 40-300 aralık, 1.5 " ekran ,makro 10 cm 8x optik zoom u varmış biciriğin
sınıfına göre iyi ama 3 mp den baskı alınmaz. yine de yetinebilen arkadaşların için fena diil ...
#designwish' tarafından 22.12.2008 16:01:17 tarihinde düzenlendi.
yorumlar için çok teşekkürler.SONY S730 hoşuma gitti ama asıl olympus fe-310 kafama çok yattı.tabi bilir kişiler ne derler bilemiyorum.olympus c-725 uz için bir şeyler demek istiyorum.8x optik zoom süper ama 3 mp olması kafamı karıştırıyor.fotoğraf kağıdına baskı yapmak gibi bir düşüncem yok ama bilgisayar ekranında da az gelir diyorsanız 3 mp,o zaman o makineyi düşünmeyeyim.biraz büyük ve ağır denmiş cihaz için ayrıca.gerçekten zor bir iş bu beğenme olayı
ilaveten,
Sony CyberShot S730 dijital kamera incelemesi
http://www.letsgodigital.org/tr/17710/sony-cybershot-s730/
yok arkadaşım , 1.5" ekranlı 3mp lik makinayı boşver sen...kumu ,tozu çok olur onun
@ a.altay bey bana kızmasın.
olympus fe-310 da iyi makinadır ama servis sorunu var türkiye de diye, çekiniriz almaya...
#designwish' tarafından 23.12.2008 02:00:28 tarihinde düzenlendi.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
tabi bu kişisel bi tercih, ben de daha önce 1.5" ekran bi dijital kullanmıştım ama ruhum daralmıştı, fotodan soğudum
Kompakt makinada 8X rüya gibi ama dediğim gibi tercih meselesi...
Amaaa fotoğraf makinasına takılmayın kısmına ,katılıyorum. yine de düşünsenize, zaten acemisin bi de makina kötü?? Allah diyorum
arkadaşlar ben sony s730 ve olympus fe-310 arasında kaldım.bu ikisinden birini alıcam.olympus mp ve optik zoom değeri olarak daha önde.ama sanırım sony'nin de daha önde olduğu bazı özellikler var.şimdi hangisinin artıları ağır basıyor tam bilemiyorum.bir de bu iki makinanın gece çekimleri hakkında bi karşılaştırma yapsak nasıl bi sonuç alırız acaba?
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2218721 Şub. 2025, 11:34
emre11 -