onur_son
onur_son (üye)
İstanbul / Amatör

Nasil Bir Makina...

oncelikle herkese selamlar.bu sitede cok yeniyim.daha once bir forum actim ama gerek yeterli kadar aciklama yapamadigimdan gerekse sanirim konuyu yanlis bolumde acmamdan dolayi cevap bulamadim.

derdim su.fotografcilik alaninda kendini gelistirmek isteyen biriyim.bu sebeble dogal olarak bir fotograf makinasi edinmek istiyorum.fakat gerek teknik gerekse basit anlamda makinalar hakkinda hemen hemen hicbir bilgim yok.okudugum bazi forumlardan anladimki yardimci olabilmeniz icin bazi aciklamalarda bulunmam sart.

once fiyatla baslayayim.butcem 0-1000 ytl arasinda gidip gelebilir.hatta degecekse biraz daha yukarida cikabilir.

alacagim makineyi en az 3-4 sene kullanmak istiyorum mumkunse.makinede boyut sekil benim icin pek de onem arz etmiyor.sunu da itiraf etmeliyim ki yeni model kucuk makinelerdense buyuk eski tip makineler biraz daha hosuma gidiyor.fakat ilk once gelen ozellikleri.

sehir ve insan manzaralari su anda ilgimi en cok ceken fotograf konulari.

su anda aklima baska birsey gelmiyor aciklamak icin.eger belirtmem gereken baska birsey varsa lutfen soyleyin.









Tarih: 22 Temmuz 2006, 07:12 - İp: 128.***.**7.193
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Onur sana önereceğim o kadar fazla model ve sınıf makina var ki
Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum.
Mesela bütçeni 1600 ytl üzerine çıkartarak bir Sony R1 alabilirsin.Fiyatların düşmesini bekleyerek Nikon D70s yada Canon 350D yada şu anda fiyatı 1600YTL olan Nikon D50 alabilirsin.Ancak hatırlatayım içlerinde sadece R1 ve 350D siyah-beyaz çekimde yapabilmekte.Şehir ve insan manzaralarında hak vereceğin gibi doğallığı ve dramatikliği anlatmanın en kolay ve etkili yollarından birisidir siyah-beyaz çekimler.

Sonra amatör-ileri amatör olan yüksek yakınlaştırmalı H2-H5-S2-S3 gibi makinalar var ama görüntü kalitesi seni çok tatmin etmez.Hele 3-4 yıl kullanmak istiyorsan önermem bilesin.Yukarıdaki paragrafta saydığım modeller çok daha iyi fotoğraf çekebilme kapasitesine sahip olsalarda video çekimleri bulunmamaktadır.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 12:31 - İp: 85.***.**9.173
ergin967
ergin967 (üye)
İstanbul / Meraklı

onur kardeş bende senin gibi bu işlerde yeniyim ama araştırmalarla bayağı uğraştım 1000 ytl aradığına ulaşmak için iyi bir miktar şehir ve insan manzaraları benimde ilgi alanıma giriyor doğal olarakta bu durumda küçük digital makina seçeneği ortadan kalkıyor osmanlının sana tavsiye ettiği R1 sana biraz ağır gelebilir gibi geldi ama siyah beyaz fotonun cazibesini es geçmemek lazım tabi benim tavsiyem slr benzeri diye tabir edilen makinalardırki bende bunlarla ilgileniyorum birkere yüksek optik zooma ihtiyaç duyduğun bir gerçek ben panasonic fz30 8mp.(1200ytl)ağır gelirse fz7 6mp.(800ytl)ikiside 12xoptik zoom video çekimleride gayet iyi yada canon S2-S3 düşün bence bunların ve diğer slr benzeri makinaların detaylı bilgilerine lets go digital.com dan bakabilirsin

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 21:29 - İp: 88.***.**1.66
onur_son
onur_son (üye)
İstanbul / Amatör

cevaplariniz icin tesekkurler.oncelikle sunu bir karara bagladim.benim ilk onceligim fotograf video cekim olsa da olur olmasada.video ozelligini pek kullanacagimi zannettmiyorum.

sunu da aciklama geregi hissettim.yapmak istedigim guzel kareler yakalamak.bunlari yazicidan cikartarak guzel fotograflar yaratmak.yani fotograflara canli sahip olmak istiyorum.

onerdiginiz makineleri inceledim.evet r1 gercekten biraz butcemi asiyor.ama anladigim kadariyla gercekten turunun en iyilerinden.biraz bekleyerek biraz da disimi sikarak alabilirim diye dusundum.tabi diger ihtimalleride goz ardi etmiyorum simdilik.

yalniz aklima takilan bir sey var.r1 ozelliklerini incelidigimde onlarca ozellik gordum.ve hicbirinin ne anlama geldigini cozemedimanlayacaginiz uzere bayagi amatorum.acaba bu kadar ozellik yada bu kadar iyi bir makine baslangic icin biraz agir gelirmi.

bu arada sunu da unutmusum.ben makineyi abd den temin edecegim.su anda ordayim ve 2 ay sonra gibi donecegim.

 

Tarih: 23 Temmuz 2006, 08:02 - İp: 128.***.**7.193
ergin967
ergin967 (üye)
İstanbul / Meraklı

video özelliği ile ilgili doğru karar dostum zaten dikkat edersen üst düzey makinaların pek çoğunda yok bu özellik,makinanın ağır geleceği kesin gibi bukadar çok manuel özellik kafanı karıştırıp hevesini azaltmasın sonra yinede karar senin

 

Tarih: 23 Temmuz 2006, 12:44 - İp: 88.***.**5.98
  • 1