Fotoğrafçılık Forumları
Kompakt Ve Slr Kararsızlığı
Merhaba;
Öncelikle selamlar, fotoğraf makinesi araştırırken sitenizi gördüm ve çok hoşuma gitti, ellerinize ve bilgilerinize sağlık.
2004 senesinde sony p72 fotoğraf makinesi aldım. Aldığım günden beri çekim kalitesini pek beğenmemekteyim. Arkadaşım Amerikaya gideceğini duyunca ona yeni makine aldırmayı düşünmekteyim fakat kafamda soru işaretleri olduğu için araştırmaya nereden başlayacağımı bilememekteyim. Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım.
Çekindiğim Noktalar;
- Slr makine almak istiyorum fakat benim olduğun fotoğrafları bilgisi olmayan birisi çekeceği için kötü sonuç almaktan çekiniyorum.
- Slr makineler gerçekten kompakt fotoğraf makinelerinden (amatör çekimler için) çok çok kaliteli sonuç vermekte mi?
- Kalem pil kullanmayan fotoğraf makinelerin pilleri şarj tutmamaya başladığı zaman pilin temini kolay oluyor mu?
- Amerikadan alınması (arkadaşım test edip, kendisi getirecek) sorun teşkil eder mi?
İsteklerim;
- Pratik olsun, hiç bilmeyen birisine bile verdiğimde kaliteli fotoğraflar elde edebileyim.(güzel çekebilsinler beni )
- Renkleri düzgün, bulanık, karanlık, yanlış yerde flaş patlaması olmayan bir fotoğraf makinesi. (bir makine de ışığa karşı bir insan çektiğimde arkadaki ışığı bir nebze kesip kaliteli sonuç vermesi beni çok etkiledi)
- Birde HD video çeken fotoğraf makinesi olursa tadından yenmez.
- Bütçe sorun değil fakat ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Bilgim dahilinde araştırdığım birbirinden farklı fotoğraf makineleri;
Canon A590 IS, Nikon P90, Sony T900, Canon PowerShot SD990 IS
Tavsiye edebileceğiniz başka makineler varsa yardım ederseniz sevinirim.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, sorularımın hepsi cevaplamayabilirsiniz zamanınız yettiği kadar yazmanız bile fikir edinebilmem ve soru işaretlerimin bir kısmını yok edecektir. İyi çalışmalar dilerim.
#kuman' tarafından 25.07.2009 00:10:51 tarihinde düzenlendi.
Bugüne kadar yaptığım araştırmalar sonucu aklıma yerleşen bilgiler dahilinde sorularınızı cevaplandırmaya çalışacağım. Hatalı değerlendirmem olursa ustalarım lütfen beni düzeltsin.
- ÖNCELİKLE LÜFEN KONU BAŞLIĞINI UYGUN BİR BİÇİMDE DEĞİŞTİRİNİZ. YOKSA KONUNUZ SİLİNEBİLİR. -
Belirttiğiniz fotoğraf makinaları p90 haricinde kompakt sınıfına giren makinalardır. p90 ise dslr-like sınıfına girer ve diğerlerine göre tabiki daha iyidir. Ama sonuçta kompakt, dslr ve dslr-like sınıfına giren makinaların kullanım amaçları farklıdır.
Siz ne tür çekimler yapmak istiyorsanız ona göre almak istediğiniz makina modelini kafanızda tasarlamalısınız.
Bu belirttiğiniz makinaların hepsi daha önce kullandığınız p72'den tabiki daha iyi sonuç verecektir.
Makinalar için kalem pili de şarjlı pili de kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ama tavsiyem batarya ile çalışan makinadan yana olur.
Makinanın ABD'den gelmesi markasına göre farklı sonuçlar doğurur. Ama genellikle yurtdışndan gelen makinalar yurtdışı garantili olur, garantisi Türkiye'yi kapsamaz.
Kompakt ve dslr-like modellerin flaşlarından çok iyi performans beklemek fazla hayalcilik olur benim kanaatimce.
Bir çok kompakt ve dslr-like modelinde video çekim özelliği mevcuttur. Ama HD kalitede çekim çoğunda yoktur.
Daha fazla paraya kıyıp dslr almayı düşünmüyorsanız, dslr-like sınıfında yer alan panasonic fz18 veya fz28 modellerini incelemeniz için size tavsiye edebilirim.
#mengenlix' tarafından 25.07.2009 00:03:31 tarihinde düzenlendi.
umarım başlık şimdi uygun olmuştur.
Aslında ben kafamda ne tür alacağıma karar veremediğim için size rahatsızlık vermekteyim. Benim amacım benim fotoğraf makinemde arkadaşlarımın beni bulanık, ışık yanlışlığı vb. durumlar olmadan net çekmelerini istemekteyim. Artık sıkıldım bulanık veya net çıkamamaktan
cevabınız için teşekkürler ama hala kafamda hangi tür makina alacağımı kararlarştıramadım.
Arkadaşlarınız sizi net çekemiyorsa sizin bir kabahatiniz yok, onların sorunu
Tavsiye ettiğim makinaları lütfen inceleyin. Beklentilerinizi karşılayacaktır
#mengenlix' tarafından 25.07.2009 00:37:08 tarihinde düzenlendi.
selamlar. eğer fotoğraf çekmeyi sadece hobi olarak yapacksanız dslr like.yok eğer zamanım ve param var dersen slr. slr like olarak panosonic veya canon tercih edebilirsin. slr olarakta piyasada lensleri ve aksesuarları en kolay bulunan slr olabilir.tabiki son karar sizin.
cevaplarınız için teşekkür ederim. Başlığımda dslr demek bahsetmek istedim şimdi okuyunca hatamı gördüm, kusura bakmayın.
parasal ve fotoğraf bilgisi eksiliği sebeblerinden dolayı dslr makine almaktan kesinlikle vazgeçtim. Bir kaç gündür araştırmaktayım. (genellikle canon araştırdım) Hem hd görüntü kayıt eden bir kaç modelden SD970 i beğendim. Sanırım bu modeli sadece USA için üretti Avrupa sitesinde bulamadım. Ona yakın özellikte IXUS 990 var.
Sizce özellik ve performans bakımından SD970 alınabilir bir makinemidir?
Canon SD970
IXUS 990
bence de dslr makineden vazgeçmeniz yerinde bir karar olmuş.çünkü slr like makineleri son zamanlarda çok geliştirdiler, çekim kalitesi olarak slr makinelerden farkını anlamak için gerçekten çok profesyonel olmak gerekiyor.ayrıca kullanım kolaylığı, çekilmek istenen kompozisyonu kaçırmamak, fotoğraf çekmek için yanında 2-3 çeşit lens dolusu bavul taşımamak gibi avantajları da cabası. makine olarak olympus SP 590- UZ yi şiddetle tavsiye ediyorum. zaten kaliteden ödün vermeyen bir makine almak istiyorsanız nikon, canon, olympus markalarından şaşmamanızı öneririm. çünkü bu markalar geçmişten bugüne lens üreten markalardır, kaliteleri tecrübeyle sabittir. lens üretmek her yiğidin harcı değildir çünkü. sony gibi bir firma bile ilk çıktığı zamanlar lenslerini kendi üretip hüsran yaşatmıştı müşterilerine, yanlışlarını anlayıp da yılların lens üreticisi carl zeiss ile anlaşmaları çok uzun sürmedi. benim tavsiyem olympus 590 uz yi baz alarak aynı fiyatlı diğer slr like modellri karşılaştırmanızdır.
hiç bilmeyen birisine bile verdiğimde kaliteli fotoğraflar elde edebileyim.
bu makineye baglı degil
***********************************
Renkleri düzgün, bulanık, karanlık, yanlış yerde flaş patlaması olmayan bir fotoğraf makinesi.
buda makineye baglı degil,ısık kosullarına baglı,otomatik ayarda makine asırı pozlamaz manueldede size kalmıs.
*********************************
Birde HD video çeken fotoğraf makinesi olursa tadından yenmez
yenı nesil dslrlerin hemen hepsi zaten cekiyor..
*********************
Kalem pil kullanmayan fotoğraf makinelerin pilleri şarj tutmamaya başladığı zaman pilin temini kolay oluyor mu
batarya bulmak sorun degil,ancak sarj aletini takacak priz bulamadıgınızda herhangibir bakkaldan duracel alabilirsiniz..bataryada bu mumkun degil.
**********************
arkadasınız getirecekse sorun degil..
************************
makine PANASONİC FZ28
baska soze gerek yok..
bahsettiginiz canonlar daha kompakt tasıması kolay aletler ancak,cok sey beklememek gerek..
#gaijin' tarafından 20.08.2009 21:04:11 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Kompakt Dıjıtal Fotograf Makınesı Onerısı
09 Eki. 2019, 14:31 mahircanpamir
2320701 Eyl. 2020, 11:17
yolagiden -
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2339112 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Kompakt Kamera Bilgili Kişilerin Bilgisi Lazım
17 Mar. 2019, 14:02 tahakiraz
0219117 Mar. 2019, 14:02
tahakiraz -
-