erciyes
erciyes (üye)
Adana / Amatör

Kodak Dx-7590 Hakkındaki Görüşler

kodak dx-7590 hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim. Yalnız kullanan kişilerden almak istiyorum..Teşekkürler

Tarih: 14 Ocak 2005, 22:27 - İp: yok
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

Slm arkadaşım,
Şu vakte kadar iki DX serisi KODAK kullandım, şu anda DX7590 kullanıyorum. Izmirde yaklaşık 1 ay önce aldım.
Öncelikle şunu söyleyeyim; bu makina özellikleri bakımından diğer emsal makinalara göre çok daha hesaplı bir makinadır.
5mpixel, ve 10x optik zoomludur. Optik zoom meraklısı isen tam biçilmiş kaftan. Benim bu makinayı seçmemdeki öncü faktörler şunlardır.
1. Fiyat (izmirde, garantili, faturalı 502$+KDV'ye aldım)
2. 10x optik zoom (çok uzaktan bozmadan zoom ile yakın çekim yap)
3. Video formatları 640x480 ve 320x200, 30fps, (süre bellek kartı ile sınırlı, Hatta çekim yap ardından kendi ara kablosu ile TV ye bağla ve izle... Hatta hatta bilgisayardaki bir film dosyayı makinanın belleğine aktar bunu da TV de izle - Tek kötü yanı film formatı MOV. Ama onuda convert edebiliyorsunuz.)
4. Makro çekimde 3.5cm'ye netleme yapabiliyor. (Kumpas ile ölçtüm - Karınca çekerken)
5. Pekçok çekim modları var, ana olarak Otomatik ve Manuel. Dilersen manuel modda pozlama ile ilgili bütün ayarları kendin yapabiliyorsun (Gece çek, Yıldırımı çek, yıldızları çek....) Otomatik mod; adı üzerinde her şeyi kendisi ayarlıyor.
6. Kendi Lityum pili var, şarj cihazı da beraber veriliyor (Bu çok iyi çünki daha önce kullandığım modelde piyasadaki en yüksek kapasiteli pili (2100mA NiMH) kullanmama ramen en çok 150 poz alabiliyordum - resmen pil canavarı idi)

 

Tarih: 16 Ocak 2005, 07:20 - İp: yok
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

7. Vizör elektroniktir, yani makinenin dışında bir LCD ekran var bir de vizörü LCD ekranlı.
8. Burst modu var; Yani parmağını deklanşöre basılı tuttuğunda saniyede 2 taneden toplam 5 adet peşpeşe çekebilir.
9. Resim çekerken, resim içerisinde odaklanacak bölgeyi seçebiliyorsun (manuel ayarlarda)
10. İstersen çekilen foto üzerine tarih koydurabilirsin.
11. Kendi üzerinde flaşı var. Ama istersen ilave flaş da bağlayabilrsin
12. Taşımak için istersen kutusundan taşıma askısı çıkıyor. Onu kullanabilirsin.
13. Veeeeee; ben alırken 512MByte SD bellek kartı hediyesi vardı. (Çekim yaptığım zamanlarda bu bellek kartını tam dolduramadım hiç )

Sayın arkadaşım, makina fiyatına göre oldukça iyi. Ama şu varki Nicon ve Canon bu işin piridir. Ama şu da varki bu özellikte bir makinayı bu markalardan almak istersen sanırım en az birbuçuk katı fiyat ödemen lazım. Ben fiyat/performans açısından kendime göre en iyiyi seçtim ve doğru yaptığımı da düşünüyorum.
Kullanımı çok kolaybir makina.Ben özellikle aile ve arkadaşların çekimlerinde kullanıyorum. Bazan 5-6 metreden bir grubu çekerken (grubu çekiyor gibi yaparken) içlerinden birisinin gözlerine zoom yapabiliyorum - kirpikleri sayılıyor güzelin

Umarım açıklamalarım yeterli olmuştur, alım yapacaksanız şayet benim açıklamalarımla beraber diğer markalarıda incelemenizi tavsiye ederim.
Saygılar

 

Tarih: 16 Ocak 2005, 07:37 - İp: yok
immune
immune (üye)
Manisa / Amatör

Kodak Dx-7590 minimum kaç cm'lik makro çekim yapabiliyor?

 

Tarih: 8 Şubat 2005, 00:11 - İp: yok
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

DX7590
Netleme yaptığında (3.5 cm den)
1 milimetre'ye 56 pixel düşüyor.
Yani 3mm bir karınca çekiyorsanız karıncayı 118 pixel de görüyorsunuz.
(Tabii ki bu pixel adedi artarsa detay da o oranda artacaktır.
Ama bu makinada max bu kadar)

 

Tarih: 8 Şubat 2005, 02:24 - İp: yok
elestirmen
elestirmen (üye)
Nevşehir / Amatör

Merhabalar, Bu makineyi almaya karar verdim ama aklımda hala bazı cevapsız sorular. En çok merak ettiklerimse zaman ayarlı çekim yapabiliyor mu? (10 sn gecikmeliyi kastetmiyorum) Mesela makineyi ayarlayıp her 1 dakikada kendi otomatik 1 saat boyunca resim çekebilmesi gibi. Biride manuel focus ayarı ve flasıh şiddet ayarı var mı? Sanırım a75'te bunlar vardı saygılar...

 

Tarih: 14 Mart 2005, 18:14 - İp: yok
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

O şekilde çekim yok ne yazıkki. Dediğiniz gibi 1 dakika arayla 1 saat boyunca otomatik çek gibi bişi yok. (Biliyorum olsa super olurdu :-((, Ama bakarsınız gelecekte firmware upgrade ile (makina içindeki kendi yazılımının yükseltilmesi sayesinde) bu da olabilir ... (Umarım...)

 

Tarih: 22 Mart 2005, 11:26 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

bu makinede optik zoom kullanırken canon'daki ıs veya konica-minolta'daki gibi antishake özelliği varmı,pilini tek başına almaya kalksan kaç lira

 

Tarih: 8 Mayıs 2005, 23:08 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Anti-shaking gibi zoom sallanmasını önleyici özellikler malesef yok. Ayrıca pili alırsan 50 ytl gibi bir fiyatı var. Ama pil almaya gerek yok çünkü savurgan kullanarak ve 5 tane 512 kullanarak 2 günde anca pili bitirebildim ( Bu arada bende 6490 var ) Bu yüzden pil konusunda fazladan alacak gibi bir sorun yok.

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 14:06 - İp: yok
dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

Ben Dx 6490 kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca Canon ve Nikon tamam çok iyi marka ancak bu özellikte bir Canon veya Nikon almak istersen en az iki katı para verirsin. Ama bu paraya alabileceğin bir Canon-Nikon ile Kodak 7590'ı karşılaştırırsan kesinlikle Kodak daha iyidir. Yedek batarya olayına gelince ben makineyi alırken 50 YTL daha verip yedek bataryada aldım çünkü bu bataryaların bir ömrü var ve bataryam bittiğinde 3-4 sene sonra belki yenisin bulamam diye düşündüm. Ayrıca geziye tatile gittiğimde kafamn rahat etsin istiyordum. Hafıza kartımıda 512 mb. aldım.Ancak emin ol kameranın bataryası seni fazlasıyla idare edecek. 1 hafta boyunca hergün kullanıyorum yüzlerce resim çekiyorum ama pil canavar gibi... Kesinlikle tavsiye ederim..

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 23:21 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

video çekimi nasıl ,izleyebileceğimiz link varmı

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 23:38 - İp: yok
  • 1