helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

Kodak Cx7330 ? Samsung Digimax370 ?

merhaba arkadaşlar
uzun süredir bir dijital makina almak için araştırma yapıyorum o zamandan beride siteyi dört gözle takip ediyorum.her neyse en sonunda Kodak EasyShare CX7330 üzerinde karar kıldım(ekonomik olarakta en son vereceğim limit bu kadar)ancak son anda karşıma Samsung Digimax 370 çıktı ve çok kararsız kaldım.belki aynı platformda olmayan makinalar ama aralarında hem fiyat hemde özellik olarak çok az fark var sanırım.(karşılaştırma için http://www.diginorm.com.tr/techfeatures2.asp
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
cevaplarınızı bekliyorum...

Tarih: 8 Şubat 2005, 04:21 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Ben de az daha Samsung 370 alacaktım ama www.pbase.com/camera sitesinde gördüğüm örnek fotoğrafları görünce vazgeçtim. Zira fotoğraflar çok kirliydi. Kodak CX7330 da bas-çek modeli bir makine Smasung 370 gibi. Daha sonraki araştırmalarımda Canon A75-A85'de karar kıldım. Gerçi onların da fiyatları yukarıda bahsi geçen makinelerin 2 katı. Bence www.gittigidiyor.com sitesi sizin için bu konuda alternatif fiyatlar sunabilir. Ben de 6-7 aydır araştırmadayım. Herhalde araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmak makineyi almaktan daha zevkli bir şey ki hala alışveriş yapamadım. Allah yardım etsin.

Tarih: 8 Şubat 2005, 08:20 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merak etme othomane, makinayı aldıktan sonra da araştırma bitmiyor. O zaman da makina yetmemeye başladıkça gözğne alternatifler kestirmeye başlıyorsun ya da makinanın sınırlaırnı geliştirmek için parçalar araştırmaya falan başlıyorsun.
Yani hem makinayı alıp onun nimetlerinden faydalanabilirsin hem de araştırmalardan zevk almaya devam.

Tarih: 8 Şubat 2005, 11:57 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Evet haklısınız bozbey, bunun için yeni aramaları geciktirmek için manel ayarları fazla olan bir makine almaya karar verdim. Yoksa şimdiye kadar Nikon 3200, Samsung 370 ya da Sony P41 almıştım bile...

Tarih: 8 Şubat 2005, 12:32 - İp: yok
helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

sevgili othomane
vermiş olduğun siteden kodak 7330un çektiği fotoğraflara baktım ancak samsungun çektiği fotoğrafları göremedim. daha önce diğer birkaç sitedende kodak 7330un fotoğraflarını incelemiş ve beğenmiştim.bu noktada aklıma takılan ,iki makine arasında 1 megepiksel fark olmasına rağmen neden kodağın görüntü kalitesi daha iyi?
bu konuda bana hemen bilgi verirseniz sevinirim.çünkü yarın makinayı alacağım...

Tarih: 8 Şubat 2005, 17:48 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Kusura bakmayın mesai saati bitince cevap yazamadım. Resim kalitesi farkı hakkında bilgim pek yok. Birçok neden olabilir. Burkay Usta bu konuda bilirkişidir. Bahsettiğim sitede Samsung 430'un 20-30 kadar örnek fotoğrafları var. Ayrıca makineyi almışsanız da hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza...

Tarih: 9 Şubat 2005, 08:13 - İp: yok
helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

burkay usta yorumlarını bekliyorum...

Tarih: 9 Şubat 2005, 17:09 - İp: yok
mekatronik
mekatronik (üye)
Ankara / Amatör

merhaba.ben biraz kullandım.sonuc makinadan ne istediğinle ilintili.5 cm makro, bazı manuel ayarlar ,kibar bir makina,kullanımı kolay,orta sınıf, 2 tip çift kafıza kartı destekli vs.BENCE EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNDEN BİRİSİ 640X480 DE 30 FPS SINIRSIZ SESLİ FİLM ÇEKMESİ.Bu özellik çoğu makinada yok!..dedim ya önemli olan bizim ne istediğimiz
Resim kalitesi de orta seviyelerde.2 pilli olduğu için çoğu makina gibi piller çabuk tükeniyor.NM 2000 mA veya üstü pil iyi olur.

Tarih: 10 Şubat 2005, 21:56 - İp: yok
  • 1