xmertx
xmertx (üye)
Ankara / Amatör

Kararsız Kalanlara Öneriler

1-2.5" ve 3" lcd arasındaki fark sizin göz doyumunuz ile alakalı bişi fotoğraf hayatınızı hiç bi zaman değiştirmeyecektir.
2-kompakt sınıfta iki makina arasında 1-3cm marko çekim farkı size hiç bişi kazandırmayacaktır ama şirketlere çok şey kazandıracaktır.
3-hangi makina deyip konu açtıktan sonra gerekli bilgileri alıp herhangi bir satış noktasına gidip karar kıldığınız makinaları elinize alınız vehangi makinaya bu benim olmalı diosanız onu alın.
4-gecenin karanlığında o anınızı ölümsüzleştirirken kompakt makina kullanıyorsanız bir mucize beklemeyin.
5-el ile netlik ayarı yapılmıyor die karar kıldığınız makineden vazgeçmeyin 2 tuş ile netlik ayarı yapmak bi saçmalık ve hamallıktan başka birşey değildir.
6-kompakt sınıfta aldığınız makinayı 3 seneden fazla kullanmak istemiyeceksiniz.hatta bir köşede kalacak bunu unutmayınız.
7-hiç kimse 2günlük tatillerde 400 fotoğraf çekmez.video kamera daha mantıklı olur.
8-şekli hoşunuza gitmediği halde sırf özellikleri için aldığınız bir makina evin sınırlarından dışarıya 3aydan sonra pek çıkmas.
9-nikon ,canon geçmişlerinde tarih yazan markalardır ama çıkarttıkları bütün modeller sınıfının en iyisidir diyemeyiz.(marka tutkunlarına fazla bulaşmayın)
10-karar kıldığınız makinalarla deneme çekimi yapın.imkanınız yoksa olan arkadaşlardan örnekler isteyin. hiçbir zaman tanıtım fotoğraflarına kanıp makina almayın.üzülürsünüz.
11-karar kıldığınız makinalardan birinin 12x diğerinin 15x zoomu warsa aradaki farkı pek umursamayın tabi elinizde üç ayak taşımaya niyetiniz yoksa olsa dahi dünyayı kurtaramayacaksınız üzgünüm.
12-servis ve parça bulunabiliritesini ön planda tutun.
13-kompakt sınıfta 5 megapikselden sonrasında iki makina arasında kaldığınızda 1 megapikselin yaratacağı fark sadece sizin ego tatmininiz olacağıdır.
14-makinanın özellikleri kadar fotoğraf bilgisine sahip olup olmadığınızdan emin olun.kullanılmayan özellik özellik değildir. sadece alt katınızdaki ahmet beyin makinası ile yarıştırmak için boşa para vermeyin.
15-elektronik ev eşyası satan büyük zincirlerin tezgahtarlarını asla dinlemeyin.Genelde fotoğraf makinaları hakkında hiç bir bilgi ve deneyimleri yoktur.çoğu zamanda uydururlar.

Tarih: 18 Temmuz 2006, 03:07 - İp: 88.***.**6.173
keek
keek (üye)
Kocaeli / Amatör

Güzel yazmışsın eline sağlık daaa. Bir makine almak vardı kafamda, neyse çarşı da gezinirken bir bakayım dedim makinelere nasıl görünüş dizayn felan filan,tabi internettten de baktım biraz gezindim. Özelliklerin ne işe yaradığını felan manalarını inceledim. Daha sonra hoşuma giden bir makine oldu Sanyo E6 şimdi bu makineyi almaya karar verdim vermez olaydım )) bir hafta oldu bu siteye yazdım hani dedim bu makineyi bir kullanan bir anlayan biri çıkar dedim. Yok kimse yok şimdi kararsız kalmayayımda neyapayım kardeş ama inadına alacağım ya benim hoşuma gitti )) Fazla detaya girdikçe çıkamıyorum içinden zaten profesyonellikle felan da işimyok çektiğğim fotoğrafları bilgisayarıma atıp arşiv yapıyorum okadar çıktı felan aldığım yok ama her gittiğim yereede makinemi götürürüm. fotograf çekmeyi severim. Saygılar

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 08:49 - İp: 85.***.**3.180
xmertx
xmertx (üye)
Ankara / Amatör

almak istediğiniz fotoğraf makinasının detaylı incelemesi
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/71/page_6.html
da detaylı olarak incelenmiş ve 76 puan alarak tavsiye edilir onayı almış bir makina ayrıca görünüşüde gayet hoş bence birkaçtane de çekilmiş örnek fotoğrafını bulup beyenirseniz düşünmeden alın.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 13:08 - İp: 88.***.**2.35
xmertx
xmertx (üye)
Ankara / Amatör

ahanda örnek fotoları bundan sonrası sana kalmış artık
http://www.dcfever.com/reviews/sanyo/e6/
http://pics.livedoor.com/cameras/sanyo/e6
http://whatdigitalcamera.com/albums/Sanyo-Xacti-E6/Sanyo_E6_ISO_400.sized.jpg
http://digisco.cocolog-nifty.com/otomi/images/SANY0119_m.JPG

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 13:55 - İp: 88.***.**2.35
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

açıklamanız için teşekkürler güzel noktalara değinmişsiniz.... 12. madde konusunda keek e karşılaştığım bir forumun link ini vermek istiyorum....

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=35019

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 15:41 - İp: 85.***.**8.8
xmertx
xmertx (üye)
Ankara / Amatör

bu tür sorunlar gerçektende üzücü şeyler insanı fotoğraf çekmekten soğutuyorlar ve uzun vadede kendileri de üzülecekler.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 18:43 - İp: 88.***.**2.35
keek
keek (üye)
Kocaeli / Amatör

teşekkür ederim arkadaşlar çok memnun oldum.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 19:59 - İp: 85.***.**7.80
  • 1