yemezlercici
yemezlercici (üye)
İstanbul / Meraklı

Çocuklara Yaz Tatili Önerileri

Okullar tatile girdi... Çocuklar evde sıkılmaya başladı bile... Çocuklara uğraş olsun ve de el becerileri gelişsin diye yeni hobiler edinmelerine vesile olabilirsiniz. Kendilerinin yaptıkları şeyleri hem çok sevecekler hem de bu durumdan oldukça memnun olacaklar. Vakitleri dolduğu ve yaramazlığa vakitleri kalmadığı için de siz de sevineceksiniz Evet bakalım ilk öneri örgü modellerinden geliyor. Acaba çocuklar örgülerle neler yapabilir??

örgü kalemlik yapımı:
Kendi tarzınızı, zevkinizi ve bakışınızı yansıtacağınız çok güzel bir örnek daha. İster okula giden çocuklarınız için örün, isterseniz kendiniz için. Örnekler o kadar güzel ve renkli ki. Zevkinize göre kullanacağınız ipler ve aksesuarlar ile harika işler ortaya çıkaracaksınız. Ördüğünüz örgü kalemlik modeline ekleyeceğiniz pullar, boncuklar ve simler ile çok daha güzel ve ışıltılı modeller yapabilirsiniz.

Örgüden gül yapımı:
30 cm lik kırtasiyeden alacağınız bir cetvel ile irili ufaklı güller yapabilir bu gül motiflerini istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Benim aklıma gelenler; magnet, boyunluk, saç bandı, yaka ve broş … örnekler çoğaltılabilir. çerçeve içine de yapılabilir tablo gibi asılabilir ya da hediye edebilirsiniz. Süslü bir kutu içine koyabilirsiniz.
Bu güllerden yatak örtüsü, battaniye her şey yapabilirsiniz. minder kenarına süs, kırlent süsleme işlerinizde kullanabilirsiniz.

Hamurdan dantel yapmak:
Evet kulağa ilginç geliyor biliyorum ama çok şık durduğunu söyleyebilirim!!
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağı yavaşça ilave edip,
sütü, kakao, elenmiş unu ilave edip iyice çırpın.
Yağlanmış kalıba döküp 165 derecede 30-40 dakika pişirin
Pudra şekerini dilediğiniz danteli serip üzerine dökerek pasta yada kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz.

Tarih: 30 Haziran 2017, 09:55 - İp: 176.***.**4.25