Fotoğrafçılık Forumları
Kamera Tavsiyeleriniz...
Ocak ayının ilk haftasında bir kamera almayı düşünüyorum. Kapalı ve Açık hava konser fotoğraf çekimleri için kullanacağım. Pek büyük bir bütçem yok 800-900 civarı bir kamera arıyorum.
Sanırım ışık değişkenliği nedeniyle kameranın çekim ve odaklanma hızlarının yüksek olması gerekiyor.
Ben Kodak p712yi inceledim ve hızı nedeniyle iyi gibi gelmişti bana. Fakat yorumlarınız tam aksi yönde..
tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler..
Konser fotosu çekmek için özellikle gece cekimlerinde 800 900 ytllik kameralar çok çok yeterli değil. Yüksek isolarda iyi sonuclar veren fuji f30 var fakat o da tr'de daha çkmadı ama o bile olsa düşük ışık ve değişken ışıkta siz sabitleseniz bile kendinizi özellikle karşıdaki müzisyen ya da sanatçı çoğu zaman hareketli olacagı için kompak ya da dslr like makinelerin profosyonel anlamda işinizi göreceğinizi sanmıyorum.. Sizin durumunuzu anlıyorum cünkü ben de konser fotoları çekmeyi seviyorum.
Özellikle yakından Flashlı konser fotosu çekmek kadar rezil bi durum yok. o yüzden flası kapatıp iso'yu yüksek tutup foto cekmeniz en güzel sonucları verir..
O yüzden eğe prof olarak düşünüyorsanız bu sefer de işin içine objektif faktörü giriyor ki bu da fiyatı epey bi yükseltiyor açıkçası..
Uzatan çekim yaparsanız 70-200mm f/2.8 gibi bir değere sahip objektif kullanmanızda fayda var
Yakından çekim yapıyorsannız ve derdiniz ışık olacağı için özellikle çok uygun fiyata canon 50mm f/1.8 objektif ya da Ya da yakın çekimde yine Sigma 17-35mm f/2.8-4.0 objektifler işinizi görecektir...
Özellikle sadece konser fotoları çekecekseniz ve prof olsun derseniz kesinlikle DSLR alın....
Yoksa benim gibi kompak bi makineyle 20 tane foto çekersiniz çektiğiniz fotolardan ancak 1 tanesi böyle olur..
(ki bir de konselerde gübenlik zırt pırt yaklasma,gelme burada dur vsvs laflarından dolayı rahat çekim yapılamaz,gerçi bu fotoyu cekerken öyle bir derdim yoktu)
FLASSIZ VE KAMERAYI SABİTLEMEZSEN VE KARSIDAKİ DE BİRAZCIK HAREKETLİ İSE BÖYLE OLABİLİYO FOTOLAR
EĞER FLASLA ÇEKERSEN DE BÖYLE ÇIKIYO FOTOLAR...
#bisquit' tarafından 26.12.2006 20:56:34 tarihinde düzenlendi.
Öncelikle hazır Haluk Levent konserindeymişsin Arbak'ıda (baterist) çekseydin bari grupta en fotoğrafı çekilesi kişi o
bu arada haklısın vereceğim paraya göre belki çok şey istiyorum ama napalım bütçe bu.... kodak p712 ile diger markaların bütçeme uygun versiyonlarını karşılaştırdığımda özellik olarak p712 daha iyi gözüküyor.. özellikle çekim ve odaklanma hızının yüksek olması hareketten doğan sorunları giderir mi?
Elimizde ARbak Abini fotoları bol bol mevcuttur..
Sonuçta konser fotosu cekerken hız önemli ama sen zaten güzel bi anın olması için her an tetikte beklemen gerekiyor. Uygun ışıkta uygun bir durumda pat diye cekmen lazım. Yoksa çok kötü çıkıyorlar.
Bence Fuji f30'u bekle.. Hatta şuradan incele
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=14860
Valla keşke vaktim olsada denesem onuda ama 5 ocakta bir proje için kullanmaya başlamalıyım
şuan için sanki en iyi çözüm p712 gibi... forumuda baya gezmeye çalıştım kimse denememiş sanırım herkes okuduklarına veya özelliklerine göre yargılamış.. Çekilmiş fotoğraflar yorumlanmış ki çeken insanın etkisinide düşünmek gerekiyor..
yapılacak en düzgün iş deneyip almak sanırım ki istanbul'da hem makul fiyatı olan hemde deneyeceğim bir yer bulabilirsem o da
F30 elime geldi hatta şu an kalmadı desemyeridir. Ama cihazın tekrar gelmeihtimali war. Altın ödül almış bir makie olduğu için fazla söze gerek yok.
Bana ulaşabilirsen seni haberdar edebilirim.
tüm yardımınız için teşekkürler nikon d40 aldım umarım memnun kalırım
Geçmiş olsun Dslr'ye geçmek en mantıklısıydı
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Gezginler İçin Kamera Önerisine İhtiyacım Var
18 Tem. 2021, 10:49 geziniyorum
1257414 Eyl. 2021, 20:19
bulutk_r_ -
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0227817 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -
-
-
Düğün Videosu Nasıl Hazırlanır, Kartlı Kamera Görüntü Birleş
02 Ağu. 2020, 15:48 prodersler
0249702 Ağu. 2020, 15:48
prodersler -
-
Sony Alpha Kameralarda Memory Recall Nedir?
25 Şub. 2020, 13:42 yucelozel
0286225 Şub. 2020, 13:42
yucelozel -
Nikon Aw110 Sulatı Kameramın Ekran Sorunu
18 Eki. 2019, 21:35 redfly7
0527718 Eki. 2019, 21:35
redfly7 -