kado
kado (üye)
Ankara / Amatör

Kamera+fotoğraf Makinesi

Hem kaliteli fotoğraf çekebileceğim hem de kamera olarak kullanabileceğim. Dfm ler nelerdir. Ya da Dfm yerine sanyo VPC C5 gibi SD karta 640x480 MPEG4 kayıt yapan, 5 MP fotoğraf çeken bir melez cihaz mı daha iyidir. Hem fotoğrafı hem de video yu yüksek kalitede çeken cihazlar hangileridir. Önerileriniz nelerdir.

Tarih: 4 Eylül 2005, 02:22 - İp: yok
saltan
saltan (üye)
Kocaeli / Amatör

kesinlikle kodak dx7590

Tarih: 4 Eylül 2005, 11:35 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Saltan beni güldürme dostum...

Sevgili Kado, Sanyo iyi bir marka ancak hareketli görüntüleri diğerlerinde olduğu gibi dosyalar halinde atıyor bu sıkıntılı bir iş...Yani: diyelimki deniz kenarında kumda oynayan çocukları 3 dakika çektin daha sonra gittin diyelimki barda eğlenenleri 5 dakikalığına çektin vs... daha sonra oturup bunları izlemek istediğinde her bir görünbtüyü çektiğin sürelerce izleyebiliyorsun video kameradaki gibi farklı mekanlarda çektiğin değişik görüntüler peşpeşe gelmiyor bu durumda çok can sıkıcı
Eğer yine de böyle bir makineye karar verirsen Markası HP,Kodak Olympus ve Sony olmayan dilediğin bir MPEG4 özellikli ve sınırsız çekim yapabilen makine almnı öneririm.

Tarih: 4 Eylül 2005, 12:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vpc ilginç bir makina ama bence pahalı ve yetersiz. Zira 5x zoom var. Mpeg 4 en yakın rakebine 3-4 kat fark atıyor çekim süresinde. Fuji 5500 veya olympus 770 mpeg 4 kayıt yapan 10x zoomlu makınalar.Her ikisinin fotğraf kaliteside iyi.
bence vpc ye falan bakma.mpeg 4 olsun diyorsan bunlardan birini al.
daha çok paran varsa ve kısa video süresini göze alıyorsun s2 al.

Tarih: 4 Eylül 2005, 14:35 - İp: yok
kado
kado (üye)
Ankara / Amatör

Saltan önerdiğin kodak dx7590 ı inceledim 640x480 12 fps MPEG 4 çekiyor ve makine geçen sene piyasaya çıkmış video kapasitesi yetersiz ve son teknoloji içermiyor. Bence uygun değil.

Pazarbey fuji 5500 de mpeg4 kayıt özelliği olmadığından çekim süreleri kısa.olympus 770 ise geçen senenin üretimi ve xD kart kullanıyor. Ergonomisi de pek iyi değil.

Sanyo VPC kullanan varsa, denenyimlerini paylaşmasını bekliyorum.

Herkese selamlar.

Tarih: 4 Eylül 2005, 21:28 - İp: yok
kado
kado (üye)
Ankara / Amatör

Casio Exilim Ex-Z750 MPEG 4 kayıt yapıyormuş. Sizce nasıl bir makinedir. Tavsiye edermisiniz.

Tarih: 4 Eylül 2005, 21:52 - İp: yok
yahye
yahye (üye)
Gaziantep / Amatör

valla işin aslına bakarsan fotoğraf ayrı kemara ayrı
yeni bir practica makine aldım fena değil ama ucuz

Tarih: 14 Eylül 2005, 14:50 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

Bütçeni aşmıyorsa Canon S2 IS'ı iyice bir araştır,senin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini umuyorum.Ben almaya çoktan karar verdim şimdilik piyasada pek fazla yok.

Tarih: 18 Eylül 2005, 23:14 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba kado;
Ben de senin istediğin gibi bir makine istiyorum. Kodak c360 5 mp fotoğraf, 640x480 24 fps de mpeg4 video çekiyor.Özelliklerine buradan bakabilirsin:
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/c360.html
Fiyatı 430 milyon civarı. Bir de almayı düşündüğüm Canon un yeni çıkardığı powershot A610 var o da 5 mp 640x480 30fps çekiyor ama mpeg4 yok. Bu dfm de aydınlar fotoda 570 ytl. İkisine de bak bence.

Tarih: 19 Eylül 2005, 15:20 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

alacağın en iyi makine pentax mx4 mpeg 4 30 fps yaklaşık 1gb sd karta 45 dakika kayıt üstelik video çekerkende 10 x optik zoomu kullanabiliyorsun alet 36 bit renk derinliğine sahip 1 cm macro çekim imkanı ayrıca makineyi komple manuel kullanabiliyorsun vaktin olursa gelip görebilirsin 425 42 70

Tarih: 21 Eylül 2005, 23:02 - İp: yok
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

pentax mx4 ün farkı çekim esnasında zoom edebilmesi ama yorumlara bakılırsa fotoğraf çekimi çok kötüymüş.

Tarih: 22 Eylül 2005, 18:48 - İp: yok