Fotoğrafçılık Forumları
İyice Karıştım Bi Yardım (s5ıs-p80)
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
s5is ile p80 arasında kaldığına göre durumun o kadar da vahim değil.
eğer bu ikisi arasında seçim yapacaksak ;
nikon p80 en güncel ve en yeni makinelerden birisi. ben nikon p80 almanı tavsiye ederim.
togi2000 bence işin düşündüğünden daha kolay çünkü iki makina da çok güzel cihazlar. nikon 27mm geniş açıya sahip canonda da dediğin gibi teleconverter ile geniş açı kullanabiliyorsun fakat şunu unutma konvertör ekstra maliyet anlamına geliyor. nikon lithium batarya kullanıyor, canon ise 4tane kalem pille çalışıyor. kimisi lithium bataryayı uzun süreli kullanım sağlaması ve flaşı daha hızlı doldurması sebebiyle tercih ederken kimisi yarı yolda şarj bitince bakkaldan dahi alınabilecek 4tane alkalin pille devam edebilme seceneginden dolayı kalem pilli makinaları tercih ediyor.
ürünleri garantili olarak ve uygun fiyata temin edebilmek içinse tavsiyem zincir elektronik mağazalarının internet sitelerini araştırman. bir de ngstores.com var oraya bakabilirsin. kolay gelsin.
o kadar para vermene gerek yok bence sen 1-2 gün bekle ben sana bir link vereyim ordan al. ben ordan aldım cok memnunum. bende 2 aydır araştırıyordum kafayı yedim resmen. ama hiç gerek yokmuş. acayip memnunum şimdi makinamdan.
mükemmel bir makina. hiç uğraşmana değmez. bana çok teşekkür edeceğinden eminim
#tuncel79' tarafından 08.09.2008 17:05:40 tarihinde düzenlendi.
merhaba ben de sizin gibi amatörüm ve çok yeni lumix fz18 aldım ama s5 ıs 2tercih makinamdı. o nedenle alttan girip üstten çıktım birçok terde yarışar 1er saat denedim canon u.. eger sadece aile hatıra resmi çekecekseniz her iki makina da olur. (p80 denemedim ama daha evvel nikon kullanırdım nikonlar iyidir) video için diyebilirim ki canon iyi video çekiyor. madem yarıprofesyonel bir makina tercih eidyorsunuz iyi video istemeye hakkınız var kim ne derse desin. canon s5 çok güzel makro resim çekiyor. ama ihtiyaç duyarsanız iso 200 ü geçtiğinizde aşırı gren var. bu arada benim fz18 tercih nedenim canondaki converterleri alıp takarak geniş açı elde ettiğimde keskinlik gidecek bi de çok masrafa gireceğim diye düşünmemdi bu nedenle geniş açı objektifli bir model tercih ettim. bu ekipmanın satın alınabilirliğine fiyatına da bakın. baktığım elektronik mağaza zincirleri içinde bu ürünü en ucuz media market satıyor 750 ytl
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Kodak Z812 mi Yoksa Canon S5ıs Mi?
17 Oca. 2008, 15:41 master_eae
16374309 Ağu. 2008, 02:51
chn-25 -
-
-
Canon S5ıs İle Bildiğiniz Herşey...