xxadobexx
xxadobexx (üye)
Kütahya / Reklam Fotoğrafçısı

İdeal Fiyat Keskin,renkli Görüntü. !

Merhaba;
Ben daha öncelerden Kadak Dijital fotoğraf makinası kullanıyordum. Bir amatör fotoğrafçı olarak bu alanda çok çok ilgilendiğimi belirtmek isterim. Öncelikle 300-500 YTL. arasında yeni fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Gerek forumlarda gerekse fotoğrafçılıkla ilgili siteleri gezdim ve araştırdığım bilgilere göre en keskin ve daha güzel renkler veren nikon collpix serisiyle karşılaştım ama bir türlüde Kodaktan vazgeçemiyorum sebebi ise manuel ayarlarının daha çok olması. Sizden sadece küçük bir yardım istiyorum;
1). Acaba nikon serisinden 5600 serisile çekilmiş amatör yada pro. fotoğraflarını nerden bulabilirim.

2) Bu alanla uğraşan profesyonel bir fotoğrafçı gözü
yle yukarıda belirttiğim fiyatlar arasında nasıl fotoğraf makinası önerirsiniz? (Karizmatik , Etkileyici Görünümlü)

3) Alırken, önce fotoğraf makinasında en önemli 5 unsur (Dikkat edilmesi gereken özellikler) ne olabilir?

4) Photoshop kullanmadan keskin ve tatlı renklerle fotoğraf çeken makina ne olabilir.?

Sorularım kararsızlıklardan ibarettir,Bilgi paylaştıkça artar hesabından ve umuyorumki benim gibi bu 4 soruyu arayan insanlarımız da paylaşması amacıyla profesyonel yada çok ilgili kişilerin Önerilerini bekliyorum...

Tarih: 19 Haziran 2005, 14:15 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

1) http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Bu sayfada, istediğin her iki modelin hemen hemen aynı şartlarda çekilmiş fotoğraflarını karşılaştırabilirsin.

Tarih: 19 Haziran 2005, 14:44 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Sitedeki bir problemden kaynaklanıyor olsa gerek, gönderdiğin iki mesaja ne cevap verebildim ne de sana yeni bir mesaj yazabildim.

Birincisi, siteye yüklenecek fotoğrafların uzun kenarı en fazla 600 pixel olabiliyormuş. Bu yüzden yükleyeceğin fotoğrafı küçültmeni öneririm.

İkincisi, fotoğraf makinelerinin fiyatları hakkında yeterli bilgim ve araştırma imkanım olmadığından, bana verilen herhangi bir fiyat aralığında bir makine öneremiyorum. Ancak fiyat araştırması senin tarafından yapıldıktan sonra, eğer makineden beklediğin özellikler de belirtilmiş ve iki veya üç model arasında tercih yapma aşamasına gelmiş durumda isen, o aşamada elimden geldiğince önerilerim olabilir.

[email protected]

Tarih: 19 Haziran 2005, 15:49 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

öncelikle kodak 6490dan neden vazgeçtiğini sorabil,ir miyim? zira belirttiğiniz fiyat aralığında o makineden daha iyisini alamazsınız.
gelelim sorularınızın cevaplarına...

1) nikon 5600'le çekilmiş örnek fotoları aşağıdaki adreste bulabilirsiniz. ( bu arada, sadece nikon 5600 değil diğer tüm makinelere ait örnek fotolar da mevcut bu adreste)
http://www.pbase.com/cameras/nikon/coolpix_5600

2) belirttiğini fiyat aralığında orta soınıf bir kompakt makine alabilirsiniz. karizmatik, etkileyici gibi kişiye göre değişen yuvarlak sıfatlar pek işe yaramayacaktır.

3) ben şahsen kendi adıma, satınalma kararı verirken sırasıyla şu hususlara bakarım:
-manuel ayar imkanı olup olmadığı
-ccd boyutu
-optik zoom
-çözünürlük (mp)
-video çekim özelliğinin niteliği (limitli-limitsiz, çözünürlük+saniyede akan kare sayısı)

4) eğer manuel ayarı olan bir makine seçerseniz bunu çekim ayarlarıyla halledebilirsiniz (örneğin canon a serisi).

Tarih: 20 Haziran 2005, 15:08 - İp: yok
  • 1