julide
julide (üye)
İstanbul / Amatör

Hem Fotoğraf Makinesi Hem Kamera

arkadaşlar yaptığım araştırmalarda digital fotoğraf makinalarının sesli video çekimlerinin düşük kalitede olduğu , kameraların fotoğraf çekimlerinin de düşük kalitede olduğu söylendi.Ben her iki özelliği de iyi olan bir makine almak istiyorum.Samsung un 8mp fotoğraf çeken ve mpeg4 sesli video çen bir modeli var 550 milyon civarı.tavsiye edermisiniz? Sanyonunda benzer bir modeli var 990 ytl? Samsung mu iyidir yoksa sanyo mu?canonun da var ama 2000 YTL civarı.Yalnız bugün canon digital ftoğraf makinesi gördüm yaaılmıyorsam a530 du.sesli çekim yapıyo yüksek kaliteymiş.5mp resim çekiyor bu makine 600 ytl civarı.Bu makine kafama yatar gibi oldu ama video iyi çekmezmi acaba? fotoğraf yi çeker muhakak am ya video? Bilenler lütfen bana yardımcı olsun 100 ytl ye kadar alabilrim

Tarih: 15 Ağustos 2006, 00:32 - İp: 85.***.**1.106
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba jülide
iki özellikten birisini elemen gerekicek ne yazıkki
ya fotograf yada video şu şekilde düşün önemli olan senin için video mu yoksa fotografmı?>Fotografsa fotograf makinesi alıcaksın videoysa video kamera alıcaksın mpeg 4
sıkıştırılmış yanii kalitesi düşük bi formattır ama avi sıkışitırılmamıştır o yüzden belki sana Canon A530 u önermişlerdir ufak tefek 3dkk 5dkk video da bana yeter diyorsan eğer A530 u öneririm kesinlikle pişman olmayacağın bir makine olur...

birde 100 ytl ye kadar alabilirim demişssin sanırım makineyimi 100 ytl ye kadar alablirsin yanii en fazla 100 ytl lik bir makinemi demek istedin?

Tarih: 15 Ağustos 2006, 00:46 - İp: 85.***.**6.251
julide
julide (üye)
İstanbul / Amatör

azya
iki özellik birden gelişmiş olanlar var.ama görüntülerini görmedim.ek kart taksak a530 a 1gb 1 saat çekim yapar.Ancak görüntü söylendiği gibi iyi olurmu? Sorun orada?Samsungun görüntüsü fena değildi aslında.Ama yinede tereddütlüyüm.Fotoğraf kaliteisi iyi olacaktır eminim ama video dan şüpheliyim.Bilen biribne o yüzden soruyorum.Bu makinelerin vieosu normal vieo camera kadar yiyi çekermi sorun bu,? 1000 ytl demek istemiştim.

Tarih: 15 Ağustos 2006, 01:08 - İp: 85.***.**1.106
tekin43
tekin43 (üye)
Kütahya / Meraklı

iyi akşamlar. Olympus c765 sahibi birisi olarak hem 4mp çözünürlük, hem 10x zoom hem de xd kart hafızasına bağlı olarak yeterli kalitede bir video kalitesine sahibim. Şimdiki fotoğraf makinaları mini dv kameraların kasete çekilip cd'ye aktarılmış görüntüsünden bence daha kaliteli sonuçlar veriyor, hemde direkt olarak bilgisayara atma fırsatıyla...

Tarih: 15 Ağustos 2006, 01:26 - İp: 85.***.**2.90
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

julide bu dediğin soz konusu bile değil video ve foto lens ve bunların düzenekleri ayrı amaçlar için yapılmıştır o yüzden video kamera video yu iyi çeker fotograf makinesi fotoyu iyi çeker bunun başka bir imkanı yok o yüzden senin için hangisi önemli ise ona öncelik ver

tekin43 hiç bir fotograf makinesi mini dv kamera kaydının
kalitesine erişemez çünkü bugün omuz üstü profesyonel kameralar bile mini dv medyasına kayıt yapar senin dediğin gibi olsaydı eğer bütün televizyoncuların eline birer foto maikne alıp o 15 20 kilo cihazı taşmasına gerek kalmazdı

Tarih: 15 Ağustos 2006, 02:13 - İp: 85.***.**6.251
cocog
cocog (üye)
Ankara / Firma

Merhaba,

Canon'un S2 IS ve S3 IS adlı iki fotoğraf makinası var. Video özellikleri diğer tüm makinalardan iyi. Çünkü:
1. video çekiminde de aktif olan bir görüntü sabitleyicisi var,
2. 12x optik zoom var ve video çekiminde de çalışıyor
3. En Önemlisi: Stereo ses kayıt yapıyor.

Makinaların bilgileri:
http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=48
http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=49

Tarih: 15 Ağustos 2006, 09:18 - İp: 85.***.**6.8
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili julide aradığın bunun gibi bir şey mi?

Tarih: 15 Ağustos 2006, 10:44 - İp: 81.***.**5.46
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

merhaba,
hem video kamera(sony TRV330E) hem de kompact dijital fotograf makinesi(canon A520) sahibi biri olarak ani gelişen ihtiyaçlar haricinde fotograf makinesi ile video çekiminin çok da iyi olmadığı kanaatindeyim. video kameram fotograf da çekebiliyor. eski bir model ve fotografları gerçekten tatmin edici değil. fotograf makinam da video çekebiliyor ama belleği dolduğunda bunu karta yazması gerekiyor ve bu durumda çekimler kesik kesik oluyor.

avi formatında çekim yapıp bunu bilgisayarda işlemek (montaj ve render(format değişikliği)) ve bunu da dvd diske dvd formatında yazmak çok keyifli bir uğraş. elde edilen kalite de yabana atılır gibi değil.
.....
sonuç olarak eğer videoları bilgisayara aktarıp işlerim küçük bi makina ile de fotoğraf çekerim derseniz bence ikisi için ayrı cihaz kullanın...

saygılarımla...

Tarih: 15 Ağustos 2006, 10:51 - İp: 81.***.**6.138
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Canon S2 sahibiyim ve hem video özelliğinden hemde fotoğraf kalitesinden ziyadesi ile memnunum.

640x480 çözünürlükte saniyede 30 kare çekim yapabiliyor ve video kaydında zoom yapabilme özelliği (12X optik zoomuda gözönüne alırsan) ve stereo ses kaydı ile çok güzel sonuç alabiliyorsunuz orta düzey bir camcorder kadar başarılı ve ayrıca IS görüntü sabitleyici çok büyük bir artı bence.

Ben 705 ytlye gittigidiyor.com dan sıfır aldım kutusunu ben açtım kullanılmış değil ama erkayalar garantisi yok şu an satış fiyatını bilmiyorum ama S3 çıktığı için fiyatı düşmüş olabilir diye tahmin ediyorum.Yalnız ben aldığım zaman 1.200 ytl civarından satılıyordu ve neredeyse yarıyarıya fiyat farkı için garantisiz cihaz riskini göze aldım.Zaten bu tarz elektronik cihazlarda eğer çok şanssız değilseniz arıza ihtimali düşük oluyor ancak düşürme ve çarpma gibi durumlarda arızalanıyor ve bu gibi durumlarda zaten garanti dışı kalmış oluyor ben bunları düşünerek aldım tabi tercih sizin.

Canon ürünlerinin amerika satış fiyatları ile ülkemizdeki tüketiciye sunuluş fiyatları arasında çok fark var.İmkanınız varsa oralardan gelen birisine aldırmanızı şahsen tavsiye ederim tabi garantisinin geçerli olmayacağı riskini göze almak zorunda olacağınızıda belirtmek isterim.

Tarih: 15 Ağustos 2006, 13:09 - İp: 213.***.**1.5
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

CASIO EXILIM Z750 OLABİLİR KANAATİMCE. MPEG4 ÇEKİM YAPIYOR. 7.2 MP ÇÖZÜNÜRLÜKTE FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPIYOR. KÜÇÜK KOMPAKT BİR MAKİNA. İŞİNİZİ GÖRÜR BENCE. 700 YTL CİVARI

Tarih: 15 Ağustos 2006, 18:32 - İp: 88.***.**1.144
gtokatli
gtokatli (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba Julide ben de senin gibi iki özelliğin de bir makinede toplanmasından yanayım. Kameram var ama büyüklüğü ve bilgisayara aktarma ugraşısı nedeniyle pek pratik bulmuyorum ve çok kullanmıyorum.
Geçen sene Kodak c360 aldım ve çok memnunum. 640x480 çözünürlüğünde 24fps kayıt yapıyor ve mpeg-4 kullanıyor. Video çekimi gayet net, akıcı ve 1gb hafızaya 40dk çekim yapabiliyor. Fotoğraf kalitesi ve çekim özellikleri Canon A serisi kadar iyi olmasa da beni fazlasıyla tatmin ediyor.
Video senin için daha ağır basıyorsa sana tavsiyem kodak ın 640x480 30fps mpeg-4 kayıt yapan yeni ürünlerine göz atman. Fotograf senin için öncelikliyse 640x480 30fps sıkıştırmadan kayıt yapan Canon A540 güzel bir seçim olabilir. Canon A530 un video çekimi 10fps oldugu icin görüntü akıcı olmaz.

Tarih: 23 Ağustos 2006, 13:14 - İp: 85.***.**9.103