bulentbc
bulentbc (üye)
Antalya / Amatör

Hangı Makina ???

arkadaşlar; Ben bir dfm almak istiyorum ailemize yeni bir'de fert katıldı benim için film çekmesı de foto çekmesı kadar önemlı birde 5mp ile 7mp arası olması çok fark edermi hangi makina'yı almalı ? yardımi olursanız çok sevınırım.(Şu anda canon 300 v kullanıyorum hiç ama hiç memnun değılım-daha öncekı makınam canon eso 650 idi ondan çok memnundum onu satıp yerine yenı teknolojı diye 300 v aldım cok pişmanım oyüzden bılır kişilerden fikir almadan alış-veriş yapmak isetemiyorum)
ilginize şimdiden çok tşk.

Tarih: 24 Temmuz 2005, 20:20 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili bulentbc,
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün.
Benim sana önerim panasonic modellerini incelemen yönünde.Ayrıca Fujinin de kayda değer modelleri var.Ancak satış sonrası problemlerinden ötürü kesinlikle HP,Kodak,Olympus (şimdilik) ve Sony 'i almanı önermem.

 

Tarih: 25 Temmuz 2005, 08:57 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ben de tebrik ederim. minik yavrunuza sevdikleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler dilerim.
sevgili burkay'ın önerisine bir iki noktada itiraz etmek zorundayım. panasonic'lerin fx serisi hariç video kalitesi düşüktür, 320x240 pixel çekim yapar. dolayısıyla film çekmeyi düşündüğünüze göre, ultra kompakt fx serisi hariç ne yazık ki panasonic'ler sizin için uygun olmaz. diğer taraftan sony'lerin de tüm modellerinde 640x480 pixel 30 fps video özelliği var. ancak h1, v3 ve 828 gibi büyük modelleri dışındaki modellerinin ise manuel kontrolleri kısıtlıdır. eğer manuel olması çok önemli değilse sony'ler gerçekten çok kaliteli çekim yapar.
boyutu biraz büyük ultrazoom dfm isterseniz, sony h1, canon s2 is veya konica minolta z5'i tavsiye edebilirim. daha kompakt bir şey isterseniz, bu durumda sony w5 veya s90, panasonic fx8 olabilir.
aşırı büyük baskılar almayacaksanız 5 veya 7 mp olması çok da önemli değil.
kolay gelsin...

 

Tarih: 25 Temmuz 2005, 09:20 - İp: yok
bulentbc
bulentbc (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar önce iyi niyet dileklerınız için tşk. ederim sanırım sony w5-w7 arası bir tercih yapacağım.birde www.aydinlarfoto.com 'da fiyatlar makul geldı bana aceba internet üzerinden böyle bir ürün almak risk taşır mı? yoksa 5-10 fazla verıp burdan mı alım çünkü alanya'da fiyatlar oldukca farklı.
ilginize çok tşk.

 

Tarih: 25 Temmuz 2005, 21:22 - İp: yok
fisheye1
fisheye1 (üye)
İstanbul / Amatör

burukay bey insanları yanlış yönlendirmekten ne anladığını bilmiyorum.uzak dur diye bahsettiğin markalardan hp haricindekilerde mübalağa yaptığının farkındayım.en yakın arkadaşımın fuji bir makinesi vardı.değeri 200 dolar civarıydı.usb kablosu ile aktarım yaparken hiç çalışmaz oldu ve fuji yetkili servisine gönderildi.170 dolar tamir fiyatı çıkardılar.bumudur şimdi satış sonrası iyi hizmet.aynı şey senin servisi olduğunu iddia ettiğin Canon da da böyle değilmi ?
birde senin şu meşhur özdeyişine hasta oldum.bir daha söylesene "hiç okunmamış gazete yeni sayılır"gibi bir şeydi


#fisheye1' tarafından 07.08.2005 13:13:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 13:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hayir bulentbc, hicbir sorun olmaz internetten alisveris yapmanda.. cunku herhangi bir ariza durumunda satici degil, yetkili servis makineni tamir edecek..

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 22:43 - İp: yok
  • 1