Fotoğrafçılık Forumları
Hangi Canonu Almalıyım?
meraba bana yardımcı olabilir misiniz?öncelikle canonun ıxus la powershot arasındaki fark nedir?ben canon almak istiyorum.Amatör old için 6-7mp düşünüyorm.hem iyi çekmeyi öğretebilecek hem de iyi bi makine almak istiorm.A700 ve A710 a baktığımda 700 de görüntü sabitleyici yok 710 da var.tabi 710 daha iyi mp olarak da daha yüksek.Ama aralarında da 200 milyon fark var.Bi de A560 çok tavsiye edilio. A710 kafama yatmıştı benim ama onun da pil sıkıntısı olduğunu ayrıca kart takman gerektiğini kartının yeterdi olmadığını fln söliolar.Verdiğim paraya değcek bi makine istiorum açıkcası.Kafam karıştı şu an sizin önerileriniz neler?
peki,gittigidiyordakinde sorun yaşar mıyım?güvenilir mi sizce?
gittigidiyordan aldıgınız makinalar zaten spot mallar..olsa olsa fırma garantileri vardır..
garanti onemli degil demek istemiyorum zaten ama suda bir gercekki turkiyede servisler allaha emanet calısıyor..
her an kullanıcı hatası diye reddedilme sansınızda var,cok iyi ilgi gorme sansınızda..
tabiki bu aslında 400 mılyona alacagınız aleti garantili 600 milyona alınca insanın içine oturabilecek birşey..
ben sahsen makinamla hıcbır problem yasamadım şimdiye kadar,ama duyuyoruzki yasayan var..su markanın servisi iyidir diyenlerde var şu markanın servisi bana cektirmedik sey bırakmadı diyenlerde..
sırf bu sebeplerden ben sahsen garantiyi cok fazla onemsemiyorum.ama size garanti onemli degil demem..burada karar tamamen size kalmış..garantili alıp cok daha yuksek bir mebla vermek yada garantisiz alıp daha uygun fiyata almak..secim sizin..
son olarak a600 serisi a500 ve a700 serilerinden daha iyidir,enazından fotograf kalitesi olarak..
#gaijin' tarafından 30.06.2007 14:39:21 tarihinde düzenlendi.
Hem Canon makina alacan, hemde 100 - 200 YTL fazla vermeyeceksin.. buna çok gülünür..eskişehirli arkadaş.
erkayalardaki fiyatlar genel piyasa fiyatları düzeyinde. Bununda ötesinde belki anlamanı bilmezsin "GARANTİLİ" bir kağıt verirler. Bu kağıt ta belli bir süre vardır genelde 24 ay. makinayı aldıktan sonra 24 ay içerinde fabrika hatası yüzünden ne sorun çıkarsa çıksın bu kağıtı gösterince sana yardımcı oluyorlar. Bu da 100-200 YTL fazla vermeye değer.
NOT: bu kağıt yoksa elinde, hesap makinası alır ne kadar ucuza yaptırabilirim diye gece gündüz hesap yaparsın.
ah ah okumayı bildigin gibi anlamayıda bilsen..benim bir ustte yazdıklarımı gormezden gelmezdin...
baska topictede yanlış anladın buradada..laf sokusturmadan once bır oku benım dusuncemi anla,kişiye garantili yada garantisiz alma secimi size ait dedigimi gor,ondan sonra yazını yaz..hem canon alıp hem 200 ytl fazladan vermek sana koymayabilir,ama turkiye gerceklerinde iki yuz ytlnin tuketici için ne demek oldugunu goremeyecek kadar safsan asıl sana gulunur.insanlar neden garantilisi dururken,spot mal alıyor bu konuda bir cevabın yok buyuk ihtimal..ben soyleyeyım maddiyat..ayrıca erkayaların canonu turkiyede ne kadar fahiş fiyatlarla sattıgını herkes biliyor bir sen bilmiyorsun anlasılan..
ben kimseye gidip erkayalardan garantili alma demedim,herseyi işine geldigi gibi okuma..
yorumlarıma yorum yapıp işi kan davasına donustureceksen sen bilirsin
#gaijin' tarafından 30.06.2007 14:36:38 tarihinde düzenlendi.
Photoali gerçekten gereksisiz polemik yaratıyorsun.Daha evvel benim de bir arkadaşa yapmış olduğum tavsiyeyi çok ciddiye alarak bana yüklenmeye çalışmıştın.
1-Erkayalar büyük bir firma ve uzun yıllardır Canonun distribütörü.Bu anlamda eğer organik bir bağın yoksa senin Erkayaları korumana ihtiyaçları yoktur diye düşünüyorum.
2-Gaijin ve ben Türkiyenin sosyoekonomik durumunu gözönüne alarak ve seçimi tamamen kişiye bırakarak dostça tavsiyelerde bulunuyoruz.
Yani hiç bir firmayı cephe almış değiliz.Fakat İthalatçı firmaların (Bütün sektörlerde)meydanı boş bulduklarında ürünlerini çok pahalı sattıklarını belirtiyorum.
Bizim Türkiyede kişibaşı milli gelir ne kadar tahmin edersin.
3-Eğer makul karlarla satılırsa böylelikle bu tür ürünlerin satış adeti daha çok artar .Yani sürümden kazanırlar.
Ben makineyi alırken sırf bu pahalı fiyat politikasından dolayı 1-2 ay beklemek ve araştırmak zorunda kaldım.
gaijin.
ben senin yorumlarına yorum yapmıyorum. yorum yapan sensin.
benim yazdığım yazıya..
"canon makinayı erkayalardan al hem incelersin hemde bi süprizle karşılaşmazsın.."
bu tarz yazıyı yazan sensin.
ülkemizde ne tür şekillerde hayat mücadelesi veriliyor senden iyi bilirim. küçük yaşta iş hayatına başlamış bir insan olarak. benim yazdığım konulara bana cevap veya atıf şeklinde yazı yazma yeter. kan davası gibi güdümüm yok. kan davası düşüncesi cahil adamlara aittir. kendini bu düşüncede var etmek istersen et.
burda forum ağalığı taslamaya gerek yok. Yazılarında saf falan gibi kelimelere yer vermesen mutlu olurum. benim sana yazdığım yazılar gayet ölçülü. tartışmak unutmaki bir sanattır.
saygılar..
avsarv...
forumda düşünce belirtme sanatında yeterli düzeye sahip olduğunu düşünmüyorum. benim erkayalarla ilgili bir bağım yok. ben sadece kalite malın sadece garantili olduğu zaman güven vereceğini söylüyorum. bunun dışında kişi alsın veya almasın kendisi bilir.
ben tavsiyelerimde insanları yanıltıcı kelimeler kullanmam. her tavsiyem düşüncelerim + araştırmalarım sonucu oluşur. yazı yazdığım her konu ciddiye aldığım konudur benim için.
portfolyomu incelersen tavsiyelerimde herhangi bir uydurukluk yoktur.
gereksiz polemik konusunda senle söz düellosuna sayfalar dolusu yazı yazarım ama burdaki insanlara saygısızlık yapmak istemem.
saygılar.
photoali konuları nereden nereye getirmişsin kim sana küçük yaşta iş hayatına başladığını ya da hayat mücadeleni sordu ki
bence konuları saptırıyorsun. önce bi oku bakalım adam ne demiş. sadece bir yazının bi kısmını alıp eleştiri yapmak abes oluyor
bisquit.
sana fikir soran olmadı diye biliyorum.
bence senin konuyu özümseme sorunun var. senle polemiğe girmem.
fikrimi söylerken sana mı sorcam. lafı oradan buradan anlayıp bir de tepeye çıkmaya çalışan adama ancak bu kadar söylenir bence de benimle ve diğer arkadaşlarla polemiğe girme.
Sen çok bilip konuyu özümsediğin için o kadar adam tepki gösteriyor, arada bi aynaya bak bence..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2201921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Arabalar Hangi Ülkede Ve Hangi Şehirde Üretiliyor
01 Ara. 2024, 02:23 prodersler
024401 Ara. 2024, 02:24
prodersler -
-
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0558306 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4418328 Oca. 2021, 23:30
dioloh -
Helios 44-m 7 Lens Xt-1 İçin Hangi Adaptör Alınmalı ?
30 Tem. 2020, 18:46 ezgizn
1236903 Ağu. 2020, 15:26
mete007 -
Minidv Kaset Sp Nedir Lp Nedir Hangisi İyidir
08 Tem. 2020, 18:02 prodersler
0195708 Tem. 2020, 18:02
prodersler -
Hangi Lens Ne İcin Ve Makina Tavsiyeniz
18 Ara. 2019, 21:21 marvel44
0184018 Ara. 2019, 21:21
marvel44 -