mimgencer
mimgencer (üye)
İstanbul / Meraklı

Fujıfılm S5100/5500 Konusalim Mı?

Bu makine ile ilgili herşeyi burada konuşmak için açtım bunu.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 15:06 - İp: yok
mimgencer
mimgencer (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben bu makineyi aldım. Kalitesinden çok memnunum.. Zoom özelliği, manuel ayarları(focus hariç), RAW fotmatı ve renk kalitesi gerçekten çok etkileyici. Acaba tele, geniş macro ya da filtreler ile bu makineyi kullanan birileri varmı? bu ekipmanları nerelerden temin edebilirim? gerçekten de iyi performans verir mi acaba? bir de bu makine için uzaktan kumanda kullanılabiliyormuyuz????

Tarih: 21 Mayıs 2005, 15:14 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

benim farklı sorularım var.
1-Güle güle kullan,yurtiçindenmi aldın?
2-Yüksek optik zoom oranında tripod kullanmadan çektiğin
fotoğraflar varmı ve bu şekilde çekimde titremeden kaynaklanan bozulmalar varmı?
3-512mb xd card'tan başka daha yüksek kapasiteli hafıza kartı kullanma imkanı varmı?

#meka' tarafından 21.05.2005 16:14:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 16:15 - İp: yok
mimgencer
mimgencer (üye)
İstanbul / Meraklı

Makinemi yurt dışından aldım. Yuksek zoom 10X yaparak çektiğim resimlerde bir sorunla karşılaşmadım. ama perde hızı 1/50 nin üstüne çıkınca titreme yapabiliyor. sanırım tripod kullanmak gerek bu durumlarda. makinemde 512mb XD kart kullanıyorum. sanırım 1 gb lik kart destekliyor ama denemek lazım. Aslında 1GB lik karta çok gerek yok bence. Zaten max çözünürlükte 280 adet resim çekebiliyor. RAW formatını açınca 90 adete düşüyor. Video çekimi çok kaliteli. ama çok yer tutuyor. 8 dk lık film 512mb ! gerçekten çok büyük bir rakam. camcorder olarak kullanmak için PC nizin 200GB kadar olması gerek Not: Herkese tavsiye edebileceğim bir makine...

Tarih: 21 Mayıs 2005, 16:47 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

http://www.fujifilm.com.tr/ burada aksesuar bölümüne bak.
Kaça aldın,yanında neler geldi

Tarih: 21 Mayıs 2005, 17:10 - İp: yok
mimgencer
mimgencer (üye)
İstanbul / Meraklı

O adrese baktım , ama kullanan birileri varsa bu lensleri performanslarını merak ediyorum.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 17:33 - İp: yok
pizzi
pizzi (üye)
Trabzon / Amatör

Dostum öncelikle hayırlı olsun. Ne kadara aldın acaba? benimde karar verdiğim makina bu. almayı düşünüyorum ama maddi olarak neye mal olur diye düşünüyorum. Bide yurt dışından kargo vs ile mi getirdin? biraz bilgi verirsen sevinirim

Tarih: 25 Mayıs 2005, 00:19 - İp: yok
mimgencer
mimgencer (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkür ederim, makineyi kendim almıştım amerikadan. ama kargo ile de geliyor bildiğim kadarıyla. makinelerin fiyatları devamlı düşüyor, benim aldığımda 290 dolar gibiydi.

Tarih: 26 Mayıs 2005, 17:30 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

fuji s 5500 kullanıcıları kırmızı göz problemini nasıl giderdiniz?
ya da böyle bir problem yaşadınızmı?

Tarih: 1 Haziran 2005, 23:37 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili Meka,
Daha yeni bu konuda bir yazıyı " çekim teknikleri" bölümüne yazdım o yazıyı okursan sanırım sorun kalmaz...

Tarih: 2 Haziran 2005, 00:26 - İp: yok
iremm
iremm (üye)
Ankara / Amatör

merhaba ilk dijital fotograf makinemi alicam, fotograf dünyasina ilk adimim olacak yani S5000 alacaktim ama biraz arastirinca S5500 ün daha iyi bir makine oldugunu düsündüm. Ne dersiniz? Bana önerebileceginiz baska bir model var mi? Bir de son olarak Amerika'dan getirtirsem (bir arkadas vasitasiyla) ne kadara mal olur? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..

Tarih: 2 Haziran 2005, 12:27 - İp: yok