virion
virion (üye)
Aydın / Meraklı

Fuji De Neler Oluyor?

Arkadaslar bu fuji de neler oluyor anlamıs deilim f30 f31 gibi makinalar türkiye ye gelmedi. f50 cıktı 2 hafta piyasada kaldı sonra birden piyasadan silindi aynen f40 ta oyle. simdi f47 diye bir model cıkartmıslar hemen hemen f40 ın aynısı. f50 almak istiyordum ama hiç biyerde yok makinada bir sorun mu cıktı desem yurtdısında satılıyor. Acaba fujifilm Türkiye'de mi bir sorun var yoksa bu bir starejimi anlamıs deilim. Neler olup bittigini bilen anlayan birileri var mı acaba?

Tarih: 27 Mart 2008, 13:28 - İp: 85.***.**1.110
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

sizlere sadece gülüyorum.
ve başka bişey demiyorum.
buradan amatör insanlarla bunlsrı konuşmak için yorumlara katılmıyorum ben.
benim amacım insanlara yardımcı olmak.
siz amatör olarak yazıyorsunuz ben profesyonel olarak.
bana nikonda l serisi yok o canonun serisidir diye yazarak iddaa edenlerin bile olduğu bir foruma ne kadar yardımcı olabilirim artık düşünmeye başladım.,
burda yardım değil bilenide bilmeyenide akıl vermeye çalışıyor.
bu sahnede insanlara yardımcı olmak imkansız.
herkes çok bilmiş çünkü.

 

Tarih: 7 Haziran 2008, 10:28 - İp: 85.***.**9.187
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

cesurd, bu topici hayret ederek okudum ve söylediğin gibi bir profesyonel olarak buradaki amatör insanları bu kadar hor görerek aşağılıyorsan ve kendi bildiklerinden başka şeyleri kabullenemiyorsan sektörümüzün vay haline.
Sevgili cesurd - Burada sana Fuji konusunda tüm ülkeden sorumlu en üst düzeyde yetkili olarak cevap veriyorum ve iddia ediyorum: Söylediğin gibi bizim teknik servisimizde 9 aydır bekleyen bir ürün olduğunu iddia ediyorsun - Bu iddia tamamen bir yalan ve son derece terbiyesizce bir suçlamadır. Benim ekibim tarafından bir fuji kullanıcısı bizden kaynaklanan sebeplerden dolayı bırak 9 ay / hafta yı 9 gün bile beklemede olursa bizde bu konu ciddi olarak ufak çaplı bir kriz toplantısına sebep olur. bu şirketin kökenleri 1924 lere dayanmakta ve Sinfo bu günlere (iyikide) senin gibi "profesyoneller" sayesinde gelmedi.
Netfotoğraf gibi bu platformu ve katılımcıları aşağılaman ayrıca bir terbiyesizlik. Ben 26 yıldır bu sektörde yurtdışında ve yurtiçinde çalıştım ve bu kadar serbest ve amatör bir ruh sayesinde canlı bir platform görmedim. Burada hoşgörü hakimdir ve insanlar birbirlerine elinden geldiği ve bildikleri kadar yardımcı olurlar ve destek verirler. Bu platformun "sahibi" amatörlerdir ve bu ukalaca aşağıladığın amatörlerin değer yargıları ve fikirleri benim gibi üst düzey bir yönetici için senin "profesyonel" fikirlerinden çok daha önemli. Amatör dediğin insanların yaklaşımı önyargısız ve gerçek ihtiyacı sorgulayan şekildedir - Sen ise zaten fotoğraf sektörünün duayeni olarak serbest uçuşa geçmiş ve insanların tecrübelerinle alay ediyor ve emeklerinle dalga geçiyorsun. Sen bizi ve bizim şirketi tanımıyorsun ve yöneticileri tanıdığını iddia ediyorsun - TANIMIYORSUN !!!
Sana son olarak tavsiyem : Sen en iyisi "profesyonel" bir siteye git ve orada seni daha iyi "anlayan" ve sana "tapan" insanlarla görüş. Fujiyi oralarda eleştir ve yerden yere vur - umurumda olmayacaktır. Ama bu sitede amatörlere karşı yalanlar atarak "saf" sandığın insanları kandırmaya çalışırsan karşında 100 kişiye yakın ekibimden birisini ve vaktim ve zamanım oldukçada beni bulacaksın. Benim ekibimde 100 e yakın personel çalışıyor ve bu ekibin odak noktası müşteridir ve Fuji merkezimizin ürettiği her hangi bir model bu ekibi teknik ve kalite açısından ikna edemediği sürece Türkiyeye ithalatı yapılmaz. Ben yurtdışında fotoğraf sektöründe akademik bir eğitim almış bir insanım ve Türkiyeye ideallerim için geldim ve müşteri odaklı en kaliteli, saygılı ve becerikli ekibe sahip olduğumu iddia ediyorum. Üzerine titrediğimiz teknik servisimizde 30 yıllık deneyimli ustalar çalışıyor ve bu ustalarımız bizim bel kemiğimiz ve göz bebeğimizdir. Bu insanlar özellikle şimdiki gibi yoğun tatil zamanlarında tatile gidecek Fuji kullanıcılarına makinelerini yetiştirmek için gerekirse Cumartesi, Pazar dinlemeden gece gündüz demeden, sabah verilmiş bir makineyi müşteri ricası üzerine Havaalanına, otogara yetiştiren bir özveri içinde çalışırken senin gibi "sektörü bilen" bir terbiyesiz tarafından karalanmasına tahamül edemiyorum. Herşeyden önce seni emeğe saygılı olmaya davet ediyor ve bir profesyonel olabilmen için daha 10 fırın ekmeği yemen gerektiğini düşünüyorum.

FUJIFILM TÜRKİYE
Dijital Ürünler Grup Müdürü
Mustafa Hoşbakan

 

Tarih: 10 Temmuz 2008, 22:21 - İp: 88.***.**3.79
esruhum
esruhum (üye)
İstanbul / Meraklı

CESUR buda sana kapk olsun canım benbile yazılanlardan etkilendim senin intihar etmen lazım ...

 

Tarih: 13 Temmuz 2008, 23:09 - İp: 88.***.**0.33
melihengin
melihengin (üye)
Kayseri / Amatör

abim fuji f30fd kullanıyordu şimdi f100fd aldı.
ikiside harika ötesi harika diye bilirim.
fuji ve panasonic diğer markalar gibi ürünü piyasaya sürmüyor.
bayilik, büyük teknoloji marketlerde ve internet alış-veriş sitelerinde var sadece.
f100fd nin gece çekimi f30fd ile aynı diyebilirim ikisine karsılaştırdık.
ikisininde kailtesi nikon canon ve diğer markalardan kat kat kaliteli.
canon sadece ün yapmış bir firma,nasa uydu cihazlarında canon merceklerini seçtiği için bu kadar prim yapmakta fakat foto makinalarda aynı mercek kullanılmıyor alıcı ise bunun bilincinde değil.
nikon ise merceklerini uzun süre toprak altında tutarak daha kaliteli bir yapıya ulaştırıyor.
kodak zaten kendine ait olmayan ünlü Schneider Kreuznach lens kullanıyor.
kompakt cihazlar hakkında çok iyi bir bilgiye sahibimdir ve size söyleye bileceklerim şunlar
1,7 ve daha küçük sensör
6 megapixel bence yeterli
optik sabitleyici
akıllı yüz tanıma
kaliteli lens
bu özellikler bir kompakt için yeterli ve bunlar fujide mevcut.
zaten japon teknolojisini tartışmak anlamsız

 

Tarih: 14 Temmuz 2008, 10:10 - İp: 88.***.**3.53
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

nasanın bazı bölümleri

fujinin fujinon lensini kullanmakta

@melihengin
bunuda belirtelim

 

Tarih: 14 Temmuz 2008, 19:30 - İp: 78.***.**4.134
ugur_01
ugur_01 (üye)
İstanbul / Amatör

mrb arkadaşlar ben yeni katıldım sitede gezinirken cesurd adlı kulanıcımızın sözlerini okudum ama gercekten şunu söyleye bilirim bende bir amatör kulanıcısıyım hemen hemen tüm makinaları kulanmış sayıyılırım tüm firmalara saygım sonsuzdur cok güzel makinalar üretiyorlar müşterilerine ama fuji fılm dahada cok beyeniyorum cünkü adamlar cok güzel seriler üretiyorlar birde kampanyaya gelince tüm firmalar bu satış statejiyi uygulamaktadır cünkü halkına en güzel makinalarını dahada ucuza vermek için yüksek modeldeki makinalrı almak için uygulamaktadırlar bence hiç bir firmaya camur atmakkimsenin hakı yoktur çünkü herkes kendi kısmetin peşinde cesurd biraz daha anlayışlı olmanı isterim

 

Tarih: 17 Temmuz 2008, 00:08 - İp: 212.***.**2.177