Fotoğrafçılık Forumları
Casio Qvr 51 Ve Kodak Easyshar 7525
Öncelikle merhaba... Bu aralar acilen satın almayı düşündüğüm (amatör kullanım için) şu iki makine arasında kararsız kaldım.. Fiyatları birbirine çok yakın ve çözünürlükleri de aynı sayılır. Ama hangisini alabileceğimi bilmiyorum. Aralarında şöyle farklar var: Kodak'ın LCD ekranı 1.6 inç, Casio olanın ise 2.00 inç. Kodak'ta toplam 15x, Casio'da 12x zoom elde edilebiliniyor. Kodak ta dahili hafıza 16 mb, Casio da 10 mb. Kodak yanında şarj aletini vermiyor, Casio ise kendi AA pilleri için şarj aletini de eklemiş. Kodakta video çıkışı var, ama Casioda yok. Kodakta video çekimini SESLİ yapabiliyorsunuz ama Casio'da videoda ses yok. Gram olarak Kodak biraz daha ağır. Casio nun görünümü ise daha şık. Casio nun best-shot-kinds adında çekim modu özellikleri biraz daha çeşitli. Fiyat olarak ikisi de 400 milyon civarı. Hangsini almam konusunda bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Ve nereden daha uygun fiyata alabilirim??
ikisinide değil ama prakticanın da modellerini incelesen.
Şu sıralar piyasaya yeni girdikleri için fiyatları oldukça makul.ancak tek sıkıntıları var yetkili servis teşkilatları yok ve arızalanan makineleri birebir değiştiriyorlar. artık bu avantaj mı yoksa dezavantaj mı belli değil ....
(bence dezavantaj!! zira garanti süresi sonunda arızalandığında makineyi ne yapacaksınız? )
Eğer sadece resim çekeceksen casio, ama video özelliği istiyorsan kodak olmalı...Ama sen yine iki makinenin de çektiği örnek resimlere bak ondan sonra karar ver...
Birçok örnek resimi şu sitede bula bilirsin;
http://www.pbase.com/cameras/
Aslında Pretec'in bi modeli de şu anda indrmde. DC 6331 modeli. 6 megapixel, 3x optik ve 4,4x dijital zoom. 2,00inç ekran. sesli video, voice memo, 9cm makro çekim, 5 farklı beyaz dengewsi ayarı, TV-Out, şarj edilebilir Lİ-İon pil.. gibi özellikleri var ve üstelik bahsetiğim Kodak ve Casio modeliyle hemen hemen aynı fiyat.(410 milyon civarı).. Ama Pretec'in nasıl bi marka olduğunu bilmiyorum, hele de Casio ve Kodakla kıyaslandığında....
oncelikle net ifade ile şunu diyeyım casio nun dediğin modeli eski bir modell ve çekımlerı tatmın edıcı değil. benım dukkandada satıyorum ama açıkcası elimde kaldı. şimdilerde daha ıyı modelleri var casio nun ama sen bence başlı başına bir fotoğrafcı olan kodak al.
huzun_seli'nin mesajı sevgili burkaya ithaf olunur!
arkadaşım, burkay'ın dediği gibi practica'nın 5.4 veya 5003 modellerini de bir incele. fiyat/performans oranı çok iyi ürünler...
#centurion' tarafından 15.07.2005 12:12:14 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
2. El Nikon 5100d 18-55 Vr Kit Almayı Düşünüyorum
09 Haz. 2019, 16:15 umutcanmaral
1217911 Haz. 2019, 20:15
mustafa_ozdag -
-