Fotoğrafçılık Forumları
Canons1 Is/olympus C765 ?
CanonS1IS ile OlympusC765 arasında kararsızım.
canon'un fiyatı yüksek ancak servisi var ve tele çekimlerde net sonuç veriyor.
olympus'un fiyatı uygun,mp'si yüksek ancak Türkiye'de servisi yok.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Benim bilmediğim daha başka özellik ve etkenler de olabilir.
s1 için pahalı diyebilirsiniz ama kötü diyemezseniz.
Canon s1'i alırsan c765 'e göre avantajları:
1-Ultrasonic (sesten daha hızlı) ve sessiz zoom.
2-Hareketli LCD ekran sayesinde yatıp kalkıp, takla atmak zorunda kalmazsın
3-Intervalometre(zaman ayarlı otomatik çekim) sayesinde bir çiçeğin açılışını fotoğraflayabilirsin. Yanına yklaşılması zor hayvanların yuva görüntülerini çekebilirsin.
4-Videoda zoom olayı da olduğundan ve kaliteli çekimi sayesinde rakibi şu an yok.
5-Flaşın patlama zamanını değiştirebilme özelliği (1.perde 2.perde Yani çekim obturatör ilk açıldğında veya kapanırken patlatma özelliği),
6-Poz tarama özelliği var.
7-Netlik tarama özelliği var .
8-Ergenomik dizayn.
....
C765 alırsan S1'e göre avantajları:
1-Fiyatı ucuz
2-Tiff formatında kayıpsız kayıt. (Matbaa baskısı alacaksan çok önemli ve fotoğraf üzerinde oynamalar montajlar yapacaksan önemli.)
2-14 x zoom 'u il defa duyuyorum bu makinada . Eğer dijital zoom değil ise güzel bir özellik. Bu konuyu iyi araştır derim.
3-Makrosu 1 cm daha yakın s1'e göre.
4- 4 Mp . s1 3.2 Mp. Bilgisayarda bakacaksan çok önemli değil mp konusu. Bilgisayar ekranı maximum 1200 x 1600 pixel. O da 2 MP'ye eşit.
Türkiye'de isen Olympus'un servisini iyi araştır.
Olympus'a kötü demiyorum. FZ 20 de gündüz çekimlerinde bile 80 ASA 'dan başladığı için noise sorunu var dendiği için 50 asa ve 15 sn olayını yazdım.
Yukarıdakilere ilaveten
-AE kilidi . (Pozu kilitleyip istediğiniz gibi netlemeyi ayrıca yapabilirsiniz. Yani diyafram ve ens. değerlerini otamatik olarak makinaya belirlettirip ve kilitleyip, netlemeyi ayrıca yapabilirsiniz ve AE 'yi kilitledikten sonra aynı ışık koşullarnda diyafram değerlerini değiştirebilirsiniz.
-Flaşın gücünü manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Belki Olympus'ta da olabilir . Bilmiyoırum. Bu da çok önemli.
-Olypus'a harici flaş bağlanabiliyor. S1 de maalesef.
suysal kardeş herkesin makinası kendine iyi am allahını seversen s1 i insanlara tavsiye etme c765 in s1 ıs den cok fazla özelliği oldugu kanısındayım.bana kalırsa 2 sinide alma fz 20 al.sonra cokpişman olursun.millete sorma bu işleri forumları oku git kontrol et.dene. herkese yazıyorum canon s1 ıs alacakalara özellile almamaları için çaba sarfediyorum o paraya min fiyat 500 euro yazık yazık aman sakın haaaaaaaaaaaaaaaaa yanarsın ...video kaliteli imiş aman amma kaliteli ya(s1 de kalite görmesek aldanacagız.......)
abi tamam yaw her konuya aynı şeyi yazıyorsun tamam sakin ol
Tamam arkadaşlar yaaa. İteyen istediğinialsın. s1 'den bana ne
s1'in savunucusu muyum ben ?
FZ20 ve C765 te harika . Hangisini alsan memnun kalırsın.
s1 de satılık haberiniz olsun
#suysal1' tarafından 21.02.2005 08:40:25 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canons1 - S2 - S3 - S5 Paylaşımları
08 Tem. 2007, 13:50 mavi_izci
1322569214 Eyl. 2008, 00:11
mavi_izci -
-
-
-
-