Fotoğrafçılık Forumları
Fujis5500;canons1 Is;kodak7590
10x optik zoomlu bu 3 seçenekten hangisini önerirsiniz?megapixeli en düşük canon olmasına rağmen fiyat olarak en yüksek.canon almaya değer mi?genel özellikler ve kullanım kolaylığı bakımından hangisini önerirsiniz.
S1 IS sanıldığı kadar iyi bir makine değil - çektiği fotolar A70den daha iyi değil-düşük ışıkda odaklama sorunu var ve fazla noise üretiyor. is açıkken çekilmiş fotolarda çok yumuşak çıkıyor.-bellek problemleri var mutlaka tip 2 CF kullnmalısınki buda pahalı video çekimi çok iyi ama 1GB karta en fazla 9 dk çekiyor (640x480 30kare)-1.5 ekran artık küçük kalıyor.
-Fuji S5500 daha öceki modelin revize edilmiş hali güzel bir slr görünümü var ve sonuçları s1 isden daha iyi ayrıca 640x480 30 kare video çekebiliyor ve ekranı 2 cm ayrıca fiyat avantajı var. sıfırını 700.000 civarı bulabilirsin
-kodakı hiç kullanmadım. o yüzden bir şey diyemem.
-eğer istersen mailine is1 is ve s5500 ile çekilmiş fotolar gönderebilirim.
---benim sana tavsiyem ise 2. el sony F717 olacaktır 700-800 arası bulursun diyorum. kesinlikle hayran kalınacak sonuçlar üreten bir DFM dir.
#muratsen' tarafından 08.03.2005 18:52:40 tarihinde düzenlendi.
Minolta Z3
4 MP,
12X optik zoom
Anti Shake
Makro: 1 cm
750-800 Ytl
@muratsen
Oncelıkle S1 kullanıcısı olarak :
1- Hıc bır zaman bellek problemı yasamadım. Sadece Kınngston gıbı kartlarda kıtlenme problemı oldugunu duydum.
2- Evet vıdeo cekımı cok az. Fakat benım bıldıgım kadarıyla 9 dakıka cekımın kalıtesıne bakılırsa gayet ıyı bır sure. Eger daha uzun vıdeo cekmek ıstersenız , bunun bır vıdeo kamera olmadıgını ve ıyı vıdeolar cekmek ıcın vıdeo kamera almanızı tavsıye ederim.
3- Butun makınalarda dusuk ısıkta fotograf cekmek ıcın ASA degerını yukseltmenız gerekır. Ve hangı makınada olursa olsun ASA degerını yukselttıgınızde fotograflarda noıse olacaktır. Bunun S1 ozgu bı sorun oldugunu sanmıyorum..
Bu S1 karsıtlıgının bıtmesı dılegıyle...
- 1