suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 Is

Canon s1 kullanıyorum. Mükemmel makina beklediğiden daha fazlasını buldum bu makinada. Makina her türlü çekimi beceriyor. Fotoğrafçılığı amatörden profesyonele götürmek isteyenler için ideal. Poster basamayacaksanız tabi. 3.2 mp. Video çekimleri mükemmel kalitede. Video çekerken zoom yapıyor.Her ayarı manuel yapma imkanı var. Fotoğrafçılık bilgisi olmayanlara da auto çekimleri yeter artar. Gece çekimlerinde 15 saniye 50 ASA'da bile mükemmel netlikte çıkarıyor fotoğrafları. Makro 10 Cm'den başlıyor. 10 cm'den geniş açıda, kısık diyaframda sonsuza netlik sunuyor. Bu da mükemmel özellik bence. Poz tarama özelliği var. Netlik tarama özelliği var. AF'yi istediğiniz bölgeye alma imkanı var. Pozlnadırmayı nokta konumuna alma imkanı var. Flaşı pozlandırma ayarlama imkanı var.Flaşı çift patlabilyorsunuz tabi pozlandırmayı ayarlamak için yapıyor bunu. Pozlandırmayı kilitleyip netlemeyi ayrı yapabilyorsunuz. Görüntü sabitleyici teknolojisi gerçekten zoom'u fazla olan makinalar için harika bir teknoloji...vs.Bu makina hakkında fazla bilgi bulamadığım için ve bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşalarımız için yazdım. Makina'nın özellikleri kendini övüyor zaten. Tek sorun pahalı.Bu makina ile ilgili daha başka bilgi edinmek istyenlere de her zaman yardımcı olurum. [email protected]

#suysal1' tarafından 10.09.2004 12:20:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Eylül 2004, 12:04 - İp: yok
erdemx
erdemx (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar,
Ben de makina alırken Canon s1 ve Olimpus c765 arasında kalmıştım ve Canon s1 i tercih ettim.Bu iki makinayla ilgili benim de buradakilere benzer tercih parametrelerim olmuştu. Sadece eklemek istediğim kişisel bir tercih , fiziksel görünüş . c765 tam kompakt bir makina , s1 ise slr-like denen sınıfta. c765 kompakt ama , kompakt bir makina için büyük objektifi var ama kasası küçük ve sevimsiz bir dış görünüşü var . s1 in adaptör , filtre ve hood takviyesiyle ele çok rahat oturan yarı profesyonel bir yapısı var. Yani ben kasası küçük kompakt bir makina istesem c765 ten başka bir model bakarım. Şekil tabi ki tek başına bir parametre değil satın alma için ama bu iki makina arasında kalan arkadaşlar için bir fikir sadece . Tabi arada yaklaşık 350 milyon TL fark var ona da dikkat...

Tarih: 22 Eylül 2004, 10:06 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Memesis666 link için teşekkürler. Firmware Update linkinden bilgisayara indirip, CF karta format atıp. Fotoğraf makinasını bilgisayayara bağladım. İndirdiğim dosyayı çalıştırdım. CF karta yükleme yaptı. Resim izleme modunda menü tuşuna basarken update işlemi yapıldı gibi.1-2 dakika sonra makina otamatik kapandı. Fakat yazılım güncelleme ile neler değişti anlayamadım. Değişikliği farkeden var mı acaba?Yoksa adımlar mı yanlış yaptım?

Tarih: 23 Eylül 2004, 09:58 - İp: yok
memesis666
memesis666 (üye)
Ankara / Amatör

Eyvallah, cok guzel makine... Yalniz ucuz bulmak lazim, ben Mart ayina kadar bekleyecegim, umarim o zamana kadar biraz fiyati duser. . . Hoscakalin

Tarih: 24 Eylül 2004, 12:02 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sayın Limbo'nun Canon Powershot S1 İncelemesi adlı web sayfasının benimle herhangi bir ilgisi yoktur. Sadece makina ile ilgili e-mail ile bir soru sordu onu cevaplandırdım. Bunun dışında site yapımı önerisi ve görüşü kendisinin görüşüdür. Benim bu konuyla ilgili hiç haberim olmadı. Site yaptıktan sonra bana e-mail ile bu forumdaki makina ile ilgili bilgilerim için teşekkür etmiştir sadece. O zaman siteyi gördüm. Canon Powershot S1 İncelemesi adlı forum başlığı kilitli olduğu için buradan cevap verme gereği duydum. Ayrıca kesinlikle Canon S1 konusunda otorite olamam. Fotoğraf makinası ve fotoğraf çekme işi zevk işi. Zavkler ve renkler tartışılmaz. Tekrar olacak ama bu forumda bu konuyu açmamdaki amaç, makinayı alırken detaylı bilgi bulamamıştım. s1 hakkında daha fazla detay isteyenlere yönelik olarak bilgiler aktarılmıştır.

#suysal1' tarafından 18.10.2004 10:15:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2004, 09:59 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sn.suysal1,

canon tartismasini burada acmak bence oldukca dogru bir davranisti ve tahminimce amacina ulasti.zaten burda amac bilgi paylasimi degilmi?
sizin samimiyetinize tamami ile guveniyorum.
inceleme ile ilgili forum amacindan oldukca sapti saniyorum.kitlenmesindeki neden umarim ben degilimdir
bir atasozu geldi nedense aklima''etme cahille sohbet herkes aradaki farki anlayamaz''
umarim istemedende olsa sizi kirmamisimdir.

saygilar sunarim.

Tarih: 18 Ekim 2004, 11:02 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Rica ederim. Güven için teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Tarih: 18 Ekim 2004, 11:09 - İp: yok
afatsumm
afatsumm (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

sevgili suysal1
bende s1 kullanıcısıyım
su ıkı konuda bana yardım edersen sevınırım
1-fotograf uzerıne nasıl tarıh aktarıyoruz pc ekranında yada lcd ekranda
2-resım cektım cf kart doldu pc ye aktardım resımlerı makınadan sıldım yenıden resım cekmeye basladıgımda
resım01 resım02 dıye ısımlendırıyor resımlerı
oysa onceden kullandıgım makınalarda resım ısımlerı kaldıgı yerden devam edıyordu
bunuda o hale getırmem ıcın ne yapmalıyım tesekkur ederım

Tarih: 16 Kasım 2004, 13:12 - İp: yok
bandit600
bandit600 (üye)
İstanbul / Amatör

Bende Olympus C-760 uz var.tek söyleyeceğim
resim kalitesinin çok iyi olduğu lcd ekran,hafiflik işçilik kalitesi de süper.ayrıca piyasada satılanların hepsi orjinal japon (canon güney kore vs.).Sizlere 10x optik zoomda çektiğim tek bir resim göndreceğim.bu resim herşeyi açıklamaya yeter kalite açısından) merak edenlere çaktiğim resimleri mailleyebilirim.

Tarih: 16 Kasım 2004, 15:03 - İp: yok
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğroluymous'la 10x zoomda çektiğiniz fotoğrafı göndermenizi bekliyoruz.

Tarih: 18 Kasım 2004, 17:41 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

İşe bu gün başladım. Zamanında cevap veremediğim için özür dilerim. Fotoğrafa tarih aktarılamıyor. Görüntüyü de bozuyor zaten. Fakat fotoğrafın exif bilgilerinden her zaman tarihi görebilirsin. Fotoğraf dosyasının üstüne helip sağ tıklayıp özellikler'e gelip özet kısmından gelişmişi tıklayarak tarih ve çekim bilgilerinin çoğunu görebilirsin. ZoomBrowser'deb viev mode'den previev modeyi seçersen çekim bilgilerinin tamamnı görebilirisin. ZoomBrowser'den print'i tıklayıp Loyout printi tıklayıp albüm oluştururken date yi işaretlerseniz tarihi görebilirsiniz.

Dosya numaralama olayı Menu düğmesine basıp No kısmını Off olarak işarteleyip set e basarsanız. 10.000 fotoğraf sıra numarasını takip edecektir. 10.000'den sonra 0'dan başlıyor.Fotoğraf aktarırkem kendi cd'sinde gelen ZoomBrowser programnı kullnarak indirin Windows u kullanmayın.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:46 - İp: yok