suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 Is

Canon s1 kullanıyorum. Mükemmel makina beklediğiden daha fazlasını buldum bu makinada. Makina her türlü çekimi beceriyor. Fotoğrafçılığı amatörden profesyonele götürmek isteyenler için ideal. Poster basamayacaksanız tabi. 3.2 mp. Video çekimleri mükemmel kalitede. Video çekerken zoom yapıyor.Her ayarı manuel yapma imkanı var. Fotoğrafçılık bilgisi olmayanlara da auto çekimleri yeter artar. Gece çekimlerinde 15 saniye 50 ASA'da bile mükemmel netlikte çıkarıyor fotoğrafları. Makro 10 Cm'den başlıyor. 10 cm'den geniş açıda, kısık diyaframda sonsuza netlik sunuyor. Bu da mükemmel özellik bence. Poz tarama özelliği var. Netlik tarama özelliği var. AF'yi istediğiniz bölgeye alma imkanı var. Pozlnadırmayı nokta konumuna alma imkanı var. Flaşı pozlandırma ayarlama imkanı var.Flaşı çift patlabilyorsunuz tabi pozlandırmayı ayarlamak için yapıyor bunu. Pozlandırmayı kilitleyip netlemeyi ayrı yapabilyorsunuz. Görüntü sabitleyici teknolojisi gerçekten zoom'u fazla olan makinalar için harika bir teknoloji...vs.Bu makina hakkında fazla bilgi bulamadığım için ve bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşalarımız için yazdım. Makina'nın özellikleri kendini övüyor zaten. Tek sorun pahalı.Bu makina ile ilgili daha başka bilgi edinmek istyenlere de her zaman yardımcı olurum. [email protected]

#suysal1' tarafından 10.09.2004 12:20:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Eylül 2004, 12:04 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

-Herhangi bir makina hakkında fikrimizin olması için illa onu satın almak zorunda mıyız?
*satin almasak bile uzun uzun kullanmaliyiz.hersartta onunla fotograf cekmeliyiz.
-Bahsettiğiniz site makina sıralamasında tek otorite mi?
*bizden cok daha buyuk bir oterite oldugu kesin.
-Makro modu 3 cm avantajlı.
*3 cm ve 7-60 cm secenekleri var.fakat denemelerimde yaklasik 1-1,5 cm den netleme
yapabiliyor.

Tarih: 20 Eylül 2004, 11:11 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

-Her hayvana 3 cm yaklaşırsanız kaçırırsınız.Bu tür makrolarıda zoom'la yaklaşmanız
gerekiyor.
*burda neden bahsettiginizi tam anlamadim.3 cm makro kotu bir ozellikmidir?
-Canon en yakın netlik geniş açıda 10 cm.Zoom'da 90.3 cm. Yani 10 X'le 9.3 cm.
Olympus'ta 1.2 m. Yani 12 cm.Bir de geniş açıda 10 cm'den sonsuza netlik yapıyor Canon.
10 cm. önünde çiçek olan arkada dağ manzarası olan bir yeri çekmek istiyorusunuz.Bu bence
manzara çekimleri için mükemmel bir özellik.
*manzara cekerken makinenin 10cm onune bir yaprak alir ve onu netlerseniz arkadaki manzara
oldukca bulanik cikar.yaniliyormuyum?
-Bu Olympus'da yok.LCD'nin döner özellikte olması dar alanlarda önemli avantaj. Yere
uzanmak eğilip bükülmek zorunda değilsiniz.
*haklisiniz ama ben yinede fotografin vizorden cekilmesi taraftariyim.
-Bu makinanın hangi özelliği kötü. Bir de alıp memnun olamayanlar yazsın da kararsız
kalan arkadaşlar net olsun.
*sanmiyorumki canon,olympus,nikon,pentax ve bu ayardaki makineleri alip memnun olmayan
olsun.
-Olympus'da Video'da Zoom var mı?
*video cekimi benimicin hic onemli degil.fakat eger sesiz cekerseniz zoom yapabiliyorsunuz.
eger sesli cekerseniz makine mekanik bir ses kaydedecegi icin sesli cekimde zoom ozelligini
kisitlamislar.

Tarih: 20 Eylül 2004, 11:12 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

-bir de rötuş işi ile uğraşacak olanlar için TIF kayıt formatı önemli avantaj.
*tiff gercekten cok buyuk bir avantaj.ozellikle matba isleri ,katolog cekimleri,sutudyo
vs.isler icin.
-Bir de diyafram kaça kadar kısılabiliyor?
*Aperture Range f2.8 – f8.0 (adjustable in 1/3 EV steps)
-Bu konuyu açmaktaki amaç bilgilendirmek. Kötülemek değil.
*kesinlikle benim dusuncemde herhengi bir urunu kotulemek degil.canon bana gore cok kaliteli
ve cok iyi bir marka.s1 is modeli ise sinifinda alinabilecek 3-5 makine icinde ust siralarda.
fakat benim aklima takilan olay fiyati.
bukadar pahali olmayi hakkediyormu?
yada neden sadeceturkiyede pahali?
makine alirken canonu bastan sildim cunku o fiyata sony 717 alirdim.
butun makinelerin + yada - leri vardir.mesela 3 mp banagore bu siniftaki makine icin cok az.
765 te ise interpolasyon ile 3200x2400=7,68 mp(ccd 4mp) cikis almak mumkun.
benim burda takildigim tekbir konu var.fotograf makineleri hakkinda hicbir fikri olmayan kisilerin insanlara canon tavsiye etmesi.canon alan asla pisman olmaz fiyati gozonune almazsa.

Tarih: 20 Eylül 2004, 11:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Yaklaşımın için teşekkür ederim. Denemekte fayda var ona katılıyorum da bayiler denettirmor. Makinayı incelemek ancak ve ancak kataloglardan veya internetten mümkün oluyor. Makro olayında 3 cm çok önemli avantaj.Ben denedim geniş açıda yani zoom yapmadan diyaframı 8'e kısıp, netliği manuel olarak sonsuza ayralarsan 10 cm ve sonrrası kesinlikle net çıkıyor.Yani 10 cm önündeki çiçek de net dağ da net oluyor.Fiyat konusunda gerçekten Türkiye'de neden daha fazla pahalı anlamak zor.

Tarih: 20 Eylül 2004, 11:30 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,
sanirim denizlide yasiyorsunuz.denizlide bayinin denetmemesi gayet normal cunku satamadigi zaman denenmis makineyi geri iade edemez.
bide makine alirken bazi seylerden fedakarlik etmeniz gerekiyor.sizin icin ya genis aci yada makro onemli olmali.ikiside olmuyor.goruntu sonsuza netlenmis durumdayken cekimyaparsaniz 10 cm uzaginizdaki nesne net cikmaz sadece anlasilir cikar.ardaki farki hem 10 cm e hemde sonsuza netleyerek anlayabilirsiniz.ama bu benim gorusum ve bu konuda denemeler yapicam.web sitenizi ziyaret ettim gercekten gorulmeye deger biryerde oturuyorsunuz.oyle biryerde yasamak isterdim ama kader bize istanbulu uygun gormus.
saygilar.

Tarih: 20 Eylül 2004, 11:42 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Denizli Çameli ilçesinde yaşıyorum. İşin gerçeği Denizli'de bulamadım makinayı. İsterseniz getirtebiliriz dediler fakat geldiği zaman da almak zorunda kalacağım baskısı olduğu için Denizli'de bakamadım. Denizli dışında bir kaç bayi gezdim. Makinayı bırak çalıştırmayı incelemeyi elime vermeye bile korkuyor.Ben de internetten satın aldım.Bu durum sadece bana rastlamış olabilir. Yolunuz düşerse ilçemizi gezdirebiliriz ve misafir edebiliriz. Çok teşekkür ederim.

Tarih: 20 Eylül 2004, 12:01 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

dedigim gibi ticari kaygi giriyor isin icine.istanbula gelme sansiniz olsa sirkecide istediginiz makineyi istediginiz kadar inceleyebilirdiniz.hatta hafta ici aydinlaragidip butun makineleri bile inceleyebilirsiniz.cok yardimci oluyorlar.
birgun yolunuz duserse sizide rahatsiz edip bir cayinizi icmek isterim
saygilar.

Tarih: 20 Eylül 2004, 14:53 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

http://www.btdepo.com/'dan satın aldım. Kesinlikle beklerim.

Tarih: 20 Eylül 2004, 15:18 - İp: yok
memesis666
memesis666 (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba arkadaslar, 4 aydir makina arayan birisiyim, hangisi hangisi diyerek bir o makineye bir bu makineye zipliyordum.. ilk once cpx 2100 nikon kullandim: sirin bir makina, kucuk, resim kalitesi guzel ama oda ici cekimlerde bazen problem yaratabiliyrdu. kuzenlerde A70 vardi, onu kullandim, full manuel kullanmaya izin veriyor. resim kalitesi gayet guzeldi, gece cekimlerinde uzun sureli pozlamaya izin veriyor, ve sahane fotograflar (blur ve gren yok) cekiyor. Ben ilk basta olympus c765 almayi dusundum, ama sonra s1 is yi kesfettim. makinenin disi bir kere olympustan daha cekici, ve elin oturacagi sekilde tasarlanmis, cok fonksiyonel tus kombinasyonlari var, adeta tus bombardimani var s1'de.mutis fonksiyonel, MF ve IS tuslari tam objektifin ustunde.

http://web.canon.jp/Imaging/pss1is/index-e.html
bu adresi gezdikten ve su asagida verdigim adresteki fotograflarin tripodsuz cekildigini gordukten sonra inanin beyler olympusu falan unutuyorsunuz.

Zoom Oranlari Resimli
Bol Deklansorlu gunler

#memesis666' tarafından 21.09.2004 15:16:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2004, 13:03 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar bir de makro sorununa şöyle çözüm var:1- Geniş konvertör (WC-DC52A kodlu ürün) takarak 0 cm-sonsuz çekim yapmak mümkünmüş. Fiyatı 201 £. Fakat daha ucuzunu bulmak mümkün mü? bilmiyorum.
2- 3.2 mega pikselde makro fotoğrafı çekip Photoshop, ACDsee 6.0 türü programlarla küçültmeden makro konusu olan kısımı normal tab ebatında kesip baskı yapmak mümkün.
Geniş konvertör veya tele konvertör (608 mm'ye denk) kullanan arkadaşlar var ise tecrübelerini paylaşırsa çok iyi olacak... Saygılar...

#suysal1' tarafından 21.09.2004 14:03:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2004, 14:01 - İp: yok