Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 350d
Herkese merhaba,
Canon EOS350D almayı düşünüyorum. Kullanan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler
steroid merhaba;
Sitenin mesaj servisinde bir problem var herhalde. Bana mesaj geliyor ancak ben yazamıyorum. O nedenle mesajını buradan yanıtlamak zorunda kaldım. Şunu demek istiyorum. Hangi konuda yardım istediğin belli değil. Eos 350D almak istiyorsun ama parayı mı denkleştiremedin de yardım istiyorsun? Makineyi nereden alabileceğini mi soruyorsun? Fotoğraf çekmek için hangi düğmeye basman gerektiğini mi soruyorsun?
Ya da "o kadar para veriyoruz ama değer mi acaba" şeklinde bir tereddüte düştün de, içini rahatlatmak için birisinin "arkadaş ben kullanıyorum harika bir makine senin birşey yapmana gerek yok, makine kendi kendine şahane fotoğraf çekiyor, mutlaka al pişman olmazsın"
demesini mi bekliyorsun? Belli değil. Daha spesifik bir yardım konusu belirlersen bu sitede bilgisini paylaşmaktan mutluluk duyan çok değerli arkadaşlar var. Birileri mutlaka yardımcı olur. Ama bu soruya zor yanıt alırsın. Kal sağlıcakla;
Selam Steroid,
Ben daha yeni 350d aldim.. uzun sure hangi makineyi alacagim diye tereddutteydim. en sonunda karar verdim ve aldim.. (suysal, juggler bak aldim en sonunda.. huuu...
) )
karar vermemdeki en onemli etken ozelliklerinin 20d'ye cok yakin olmasiydi.. kamera gercektende harika..
300d gibi plastikimsi degil en basta.. ufak deniyor, elde rahat olmayabilir diyorlar; ama inan hic de oyle degil.. 20d'ye nazaran daha ufak, fakat, biraz daha hafif ve ufak olmasi aslinda tasinabilirligini de arttiriyor.. en buyuk rakibi olarak su anda nikon d70'yi gostreriyorlar.. ama flash sync speed haricinde nikon'un hicbir artisi yok..
fotograflar cok net.. keskin.
ve fiyat tabii ki.. digital compact'lere yakin fiyati.. bence alinabilecek en iyi kamera.. eger ki cok daha profesyonel bir makine bakinmiyorsan.. 20D ile arasindaki fiyat farkini dusunup karar verebilirsin.. ama.. ben de baslangicta hangisi olacak diye kafayi yemistim.. yaklasik 1 yil.. ama eminim 350D'yi cok seveceksin.. ben gercekten cok seviyorum makinemi.. buyuk ihtimalle sen de kesinlikle pisman olmazsin..
eger ki lens degistirmekten, sensor'deki tozdan falan bezmeyeceksen 350D en iyi en hesapli makine su anda piyasada.. DSLR gercekten de bambaska bir dunya..
son bir not daha.. bu ayin sonunda nikon D50 ile D70S'i piyasaya surecek sen de biliyorsundur.. buyuk ihtimalle D70s'in fiyati cok daha yuksek olacak 350D'ye gore.. 20D'ye yakin olacak diye dusunuyorum.. Ve simdiki D70 ile arasinda cok da buyuk farkliliklar olmayacakmis-mis.. tabii sonucu gelecek ay ogrenecegiz.. ama su kesin.. eger ki beklersen bir ay daha; belki D70s alirim diye, belki bir baska makine daha piyasaya cikacak..... sonra hadi bakalim bekle birkac ay daha.. bence hemen al.. ve DSLR'ini kullanmaya basla.. 350D ile yanlis yapmak cok zor bence.. hizli.. yaratici.. ve tabii ki hesapli..
umarim yardimci olabilmisimdir. saygilar..
Merhaba dadanagast,
Mesaj servisi çalşımadığı için burayı kullanmak durumunda kaldım. Ben de 350d aldım fakat elime henüz geçmedi Usa'daki bir arkadaş benim adıma aldı. Mayıs'ın ortası gibi elime geçecek inşallah. Sen nerden aldın? Elinde Türkçe kullanım kılavuzu varsa bana yardımcı olur musun?
Bir de 350d ile birlikte tercih ettiğin objektifler neler olacak?
Ben Sigma 70-300 Apo macro superII düşünüyorum.
Sonra da parayı denkleştirirsem sigma 105mm Macro 1/1 almak istiyorum...
Oh be Dadanagast hayırlı olsun Özlettin kendini. Seçimin harika. Ben de bütçemi denkleştirdiğimde 350 D'ye yöneleceğim herhalde. 5:1 makro objektif veya 1:1 çeken 180 mm. makro objektif almayı unutma
#suysal1' tarafından 16.04.2005 12:28:21 tarihinde düzenlendi.
selam suysal.. bak dondum sonunda..
forumun tartismalarini cok ozluyordum dogrusu.. neyse.. lenslere kameralara devam, kaldigimiz yerden......
canon'un 5:1 ceken o objektifi cok pahali suysal.. neredeyse 350D fiyatinda diye hatirliyorum.. ama yeni cikan 60mm objektifi olabilir.. aslinda DSLR almak gercektende tam bir problemmis; daha yeni aldik, sensorde bir kil kesfettim..)) uflemek muflemek bir ise yaramiyor dogrusu.. henuz o temizleme kitlerinden de almis degilim.. aslinda o kadar da buyuk problem degil bir kil parcasinin sensorde olmasi; fotograflarda farkedilmiyor bile..
sanirim ilk olarak iyi bir zoom lens alacagim.. mesela tamron'un yeni cikan 18-200 lensi olabilir.. 11.1 kere zoom.. cok rahat isimi gorur diye dusunuyorum.. macrolara microlara sonra yonelecegim.. tamron'un 28-75 f/2.8 lensini almadim kamera ile birlikte; belkide bu lensi alirsam fotograflarimin kalitesi artacak..
fotograflarim motograflarim diyorum da; su ana kadar hic de ise yarar birseyler yapamadim.. juggler ne de hakliymis.. kamerayi aldik eee simdi nolcak oldum.. herbir yere yoneltip deklansore basiyorum.. aralarinda henuz fredmiranda'nin sayfasindaki fotograflara hic mi hic benzemiyorlar dogrusu..
))) ilk hayal kirikligini, yine juggler'in bir zamanlar bahsettigi gibi, fotograflar neden o kadar net degil sorusunda yasadim.. tripod kullanmaya baslamam gerekiyor..
) ama surasi bir gercekki, 350D cok "yapabilir" bir kamera.. 8 megapixel fotograflari bir goz kirpmasi aninda yakaliyor.. cok kaliteli.. %200 olceklerinde bilgisayarda buyutmedikce de ne de kaliteli olduklarini rahatca gorebiliyorsun.. (%200 buyutmeye de hic gerek yokmus hani..
)) yine juggler'in dedigi gibi..
) eskiden fotograflari %500 buyutup oturup 'noise' sayardim..
)
neyse konusacak cok sey var.. ama simdilik bu kadar yeter.. kafalari sisirmeyelim..))) sonra gorusmek uzere.. sanirim bundan sonra teknik kosesinde soru yagmurlarina tutacagim herkesi.. hazirlikli ol!
)))
selam edebi..
mesaj servisini hic mi hic kullanmana gerek yok dogrusu.. buradan yazalim ki herkesler okusun.. (350D'yi ne kadar cok oversek alan da o kadar cok olur..))
sen artik mayis ortasina kadar uyuyamazsin..) hadi hayirli ugurlu olsun simdiden.. gule gule eskitesin..
ne biliyor musun edebi; anladigim kadariyla ilk kez bir DSLR bakiniyorsun, 350D'ye kavustugunda hicbir soru kalmayacak kafanda, emin ol.. (ilk kez alacaksin degil mi? ))) buyuk ihtimalle 18-55 lensi ile birlikte alacaksin... cok da yeterli bir lens bence baslangicta.. neyse bu konuya sonra tekrar doneriz..
ben, buradan, ingiltere'den aldim.. turkce kullanma klavuzum yok dogrusu.. sana su kadarini soyleyeyim, pek de isine yaramayacak dogrusu.. temel fotografcilik ogretisi.. bu bilgileri zaten diger fotografcilik kitaplarindan rahatlikla ogrenebilirisin .. geriye hangi dugme hangi ise yarar sorusu kaliyor.. bir de hangi dugme kombinasyonu ile neler yapabilirsin..) dur bir dakika tabii ki klavuz cok onemli..
))) bagisla lutfen..
daha once forumda konusulmustu, turkiyede satilan pakjetlerden cikiyor-mus-muy-du neydi.. neyse.. sonucta amerika paketinden cikmayacak..) ama merak etme, herhangi bir sorunun olursa bana rahatlikla sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..
selam edebi..
mesaj servisini hic mi hic kullanmana gerek yok dogrusu.. buradan yazalim ki herkesler okusun.. (350D'yi ne kadar cok oversek alan da o kadar cok olur..))
sen artik mayis ortasina kadar uyuyamazsin..) hadi hayirli ugurlu olsun simdiden.. gule gule eskitesin..
ne biliyor musun edebi; anladigim kadariyla ilk kez bir DSLR bakiniyorsun, 350D'ye kavustugunda hicbir soru kalmayacak kafanda, emin ol.. (ilk kez alacaksin degil mi? ))) buyuk ihtimalle 18-55 lensi ile birlikte alacaksin... cok da yeterli bir lens bence baslangicta.. neyse bu konuya sonra tekrar doneriz..
ben, buradan, ingiltere'den aldim.. turkce kullanma klavuzum yok dogrusu.. sana su kadarini soyleyeyim, pek de isine yaramayacak dogrusu.. temel fotografcilik ogretisi.. bu bilgileri zaten diger fotografcilik kitaplarindan rahatlikla ogrenebilirisin .. geriye hangi dugme hangi ise yarar sorusu kaliyor.. bir de hangi dugme kombinasyonu ile neler yapabilirsin..) dur bir dakika tabii ki klavuz cok onemli..
))) bagisla lutfen..
daha once forumda konusulmustu, turkiyede satilan pakjetlerden cikiyor-mus-muy-du neydi.. neyse.. sonucta amerika paketinden cikmayacak..) ama merak etme, herhangi bir sorunun olursa bana rahatlikla sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..
eger ki 18-55 lens kiti ile birlikte aliyorsan 70-300 ile gercektende iyi bir kombinasyon yaratmis olursun.. neden olmasin.. ben sanirim ilk olarak uzun bir zoom bakinacagim.. hangisi olur simdilik bilemiyorum dogrusu.. sen de once bir al da sonra dusunursun bu sorularin cevaplarini.. bu isin icinden cikmak cok zor.. ben zamaninda tablolar cizelgeler hazirlayip bu sorularin cavaplarini arardim.. duvarlari fotograflarla degil o tablolarla susluyordum.. ama makineyi aldiktan sonra gordum ki hepsi h-ikayemis..) once bir tripod almak gerekiyor.. (bu arada seni hep yeni DSLR'a baslayan biri diye dusunuyorum, umarim yanlis dusunmuyorumdur..
))) zamaninda, iyi olduklarina inandigim lesler arasinda 17-40 f/4 L ile 70-200 f/4 L vardi.. bu lenslerin kalitelerini herkesler konusuyor.. bilemiyorum belki cok para, ama 20D almayip da 350D aliyorsan o fiyat farkini da bence verebilmelisin.. (bak yine lens delisi olmaya basladim.. hayir.. durmaliyim.. aksi taktirde.. hayiiiiiiiiirrrrr!...
)))
#dadanagast' tarafından 16.04.2005 15:39:59 tarihinde düzenlendi.
Evet dslr ile ilk defa tanışacağım.. Ama ondan önce canon eos 3000 kullanmistim... lens isini ise gelince konuşuruz.. takıldığım noktalar olursa çekinmeden sorarrım ..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
150125 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
093930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
0106726 Eki. 2022, 12:56
prodersler -