yinber
yinber (üye)
Çankırı / Amatör

Canon A610

arkadaşlar merhaba ben canon A610 alacam ama piyasadakiler ve telefon açıp sordugum alışveriş sitelerindekiler çin ve malezya'da üretilen mallar. japonyada üretilen A610 ile çin ve malezyada üretilenler arasında kalite farkı varmıdır cevaplarınızı bekliyorum

Tarih: 3 Ocak 2006, 14:08 - İp: yok
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Canon A610-lar biraz fazla pil harcadıkları için en az 2300 mAp olması şart. GP veya Varta tavsiye edilir. Hafıza kartlarında ise SandDisk tavsiye edilir.

 

Tarih: 7 Ocak 2006, 10:46 - İp: 85.***.**6.114
aylin_84
aylin_84 (üye)
Samsun / Amatör

SLM BEN VOLKAN (BU ADRES ARKADAŞIN) BENIM ELIMDE CANON A510 VAR.ERKAYALARDAN YENİ ALDIM VE DAHA GARANTİSİ İMZALANMADI.HERŞEYİ SIFIR FULL.HİÇ KULLANILMADI SAYILIR BİR İKİ KEZ KULLANDIM.EKRANDAKI BANTI DAHİ DURUYOR EN UFAK ÇİZİK DAHİ YOK ZATEN DEDİĞİM GİBİ YENİ ALDIM. ACİL NAKİT PARAYA İHTİYACIM VAR SATMA SEBEBIM BU.YANINDA BIRDE 512 KINGSTON KART HEDIYE EDECEĞİ[email protected] yada 05447433770 den ulaşabılırsınız.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 18:00 - İp: 81.***.**0.179
yinber
yinber (üye)
Çankırı / Amatör

sevğili volkan özür dilerim ama formu biraz dikkatli okursan benim 5 ocak 2006'dan itibaren canon A610 kullandığımı öğrenebilirsin

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 13:44 - İp: 85.***.**6.51
istman
istman (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese Merhaba,
Bugün yaklaşık 3-4 saattir forumdaki yazıları okuyorum. Amatör olarak fotoğrafçılığa başlayıp profesyonelliğe kadar gitmek istiyorum. Ama tüm bunlar için tabi ki bir makina gerekiyor. Teknik bilgi yetersizliğinden dolayı insan ilk başta bazen çok da lüzumlu olmayan detaylarla ilgilenebiliyor. Benim de bu konularda danışmak istediğim bazı şeyler var.
İlk başlarda görüntü itibariyle oturaklı olan Canon S1, S2 tarzı modellere takmıştım. Burdaki en önemli etken de optik zoom'un 10x'lere kadar çıkmasıydı. Okuduğum yazılar sonucunda optik zoom'un bu kadar da önemli olmadığını görüyorum başlangıç için. A610 modeliyle ilgili o kadar çok pozitif yorum okudum ki şu anda aklımda ilk sıraya çıktı diyebilirim.

İlk yazım olduğu için uzun yazdım biraz. Ama merak ettiğim 2 konu var:
Birincisi,
Sensör boyutunun büyük olmasının avantajları nelerdir?
İkincisi ise,
Bu makinaya objektif takılabilir mi? Artıları nelerdir? Bu soruyu sormamdaki amaç da geniş açılı manzara resimleri çekme isteğim.

Az çok derdim anlaşılmıştır. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler...

 

Tarih: 22 Ocak 2006, 22:32 - İp: 85.***.**5.210
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sensör boyutu arttıkça, üzerinde barındırdığı piksellerin sayısı artmamak kaydıyla piksellerin ışık alma kapasitesi artar. ışık bir resmin kalitesinde en önemli faktörlerden biri olduğuna göre sensör büyüdükçe resim kalitesi de daha iyi olacaktır. ayrıca sensör büyüdükçe pikseller arası mesafe artacağından, sensör daha az ısınacak ve dolayısıyla resimdeki kumlanma daha az olacaktır. sensör boyutu dışında sensör'ün kalitesinin de fotoğraf kalitesi için önemli bir faktör olduğunu da akıldan çıkarmamak lazım.
Canon A610 ile hem harici flaş hem geniş açı objektif hem de tele objektif kullanabilirsin. hatırladığım kadarıyla mevcut zoom objektifi ile 7x yakınlaştırma yapabiliyor. geniş açı objektifle ise 27mm değerine ulaşıyor. optik zoom önemsiz değil aksine gayet faydalı yalnız optik zoom açığını objeye biraz daha yaklaşarak bir miktar telafi edebilme şansı olmasına karşın kapalı mekan çekimlerinde duvara yapıştığında daha geriye gidebilme şansın olmadığına göre geniş açı objektifin daha önemli olduğu anlatılmaya çalışılıyor. söylenen optiğin önemsiz olduğu değil geniş açının telafi edilemez olduğudu ve bu yüzden daha gerekli olduğudur.

 

Tarih: 22 Ocak 2006, 23:55 - İp: 88.***.**7.206
okaytug
okaytug (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba

www.iyibey.com dan arayın Türkiyeye yollayan ların arasından arama yapın.Orada tüm gümrük nakliye v.s. sorularınıza yanıt var.Ayrıca güvenlik konusunda da tatmin edici cevaplar bulabildim.Ayırca sipariş ettim Minolta Dynax 3 aldım nakliye dahil 60$ a geldi tertemiz makine süper sonuçlar alıyorum.

Fiyatlar inanılmaz sakın Türkiyeden bayiilerden almayın boşuna

Şiddetle tavsiye olunur

Saygılar

 

Tarih: 22 Şubat 2006, 13:59 - İp: 85.***.**9.153