guraktan
guraktan (üye)
İzmir / Meraklı

Bu Makinaların Lens Markaları?

Arkadaşlar bu 3 makine arasında kaldım, bir defa alacağım için doğru tercih yapmak istiyorum.
*Canon A 620
*HP Photosmart R927
*Casio EX 750
Estetik açıdan Casio, özellik açısından Canon ağır basıyor, fiyat olarakda bir farkları yok. Yalnız tercihte lens markası ve kalitesi önemliymiş. Bunlar hangi lensi kullanıyor?

Tarih: 30 Ağustos 2006, 00:39 - İp: 88.***.**6.210
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili azya bence çok kolay kıyaslayabiliriz...ikiside çok benzerler çünkü ama dediğim gibi kompakt makinelerde bunun önemi yok...
Kompakt makinelerde bana göre belirleyici olan ccd sensörün önündeki üç katmanlı filitre ve DSP (digital Signal Processör)

ccd sensörler hiçbir zaman renkli görmezler siyah beyaz ve tonlarında görürler ..gelen görüntü üç katnamlı filitrede renklerin sıcaklığına göre dalga boylarına ayrılarak sensör tarafından alınır ve bu dalga boylarına ayrılmış sayısal değerler DSP tarafından işlenir...İşlemcinin hızı otofokus hızı ve kararlılığı açılma süresi ekran anma gerilimi gibi faktörler ise kalite belirtecidir...

Tarih: 31 Ağustos 2006, 10:52 - İp: 81.***.**5.217
guraktan
guraktan (üye)
İzmir / Meraklı

Sensör çözünürlüğü ve büyüklüğü kaliteli fotoğraf için belirleyici bir unsur mu? Birde bu özelliklere bakarken genelde bu kısımlar hakkında pek bilgi verilmiyor daha çok genel bilgiler bulabiliyorum, kaliteli bir makine için olmazsa olmaz nelerdir? (Sensör, DSP vs.. hakkında)

Tarih: 31 Ağustos 2006, 14:14 - İp: 88.***.**0.174
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

evet burkay bey aslında asıl önemli olan dediğiniz gibi sensor ve filtrenin kalitesi sonuçtan makinen lensi dediğimiz şey sadece filtrelenmiş bir camdan oluşmakta(kompaklar için) mesela bir hp ile bir panasonic in çektiği fotolara bakıyorum aynı şartlar altında tabiki kesinlikle bariz farklar var... tabii tüketicilerin çoğu "yaa çeksin yeter" şeklince alışveriş yapmaya alışkın olduğundan dolayı sorun olmuyor kötü çeksede ona iyi geliyor çünkü daha iyisini görmemiş veya o zamana kadar cep telefonunu bir fotograf makinesi olarak kullanmış ve yeni aldığı makinenin mucizeler yarattığını zannederek çekim yapıyor.Bu istanbul için geçerli olanıdır istanbul dışını bilmek bile istemiyorum (sözüm meclisten dışarı)

sayın guraktan burkay beyinde dediği gibi lens değil sonuçlara bak ve karşılaştır çünkü çoğu foto makinesi satan yerdeki satıcı arkadaşlar işin derinliğini bilmezler ve o an satışı çabuk sonlandırmak amaçlı

*megapikseli yüksek bu daha iyi
*bu sony bu daha iyi
*bu carl zeiss dünyanın en iyi merceği bu daha iyi

gibi sözler sıralayarak ürünü sana satarlaaarrr.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 14:52 - İp: 85.***.**0.252
guraktan
guraktan (üye)
İzmir / Meraklı

Evet zaten benim korkum da o, yalnız tekrar söyleyeyim, internette ürünler hakkında ayrıntılı açıklama bulamadım, sadece belli başlı özellikleri sıralıyorlar.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 18:07 - İp: 88.***.**3.3
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

bir makinenin kaç megapixel olduğu önemli değildir normal şartlarda 3 megapixellik bir makine bile fazladır aslında...

Tarih: 31 Ağustos 2006, 19:27 - İp: 85.***.**6.243
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

hata oldu iki kere gitti..

#burkay' tarafyndan 31.08.2006 19:31:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ağustos 2006, 19:30 - İp: 85.***.**6.243