Fotoğrafçılık Forumları
Bu Makinaların Lens Markaları?
Arkadaşlar bu 3 makine arasında kaldım, bir defa alacağım için doğru tercih yapmak istiyorum.
*Canon A 620
*HP Photosmart R927
*Casio EX 750
Estetik açıdan Casio, özellik açısından Canon ağır basıyor, fiyat olarakda bir farkları yok. Yalnız tercihte lens markası ve kalitesi önemliymiş. Bunlar hangi lensi kullanıyor?
merhaba gulaktan
*canon her zaman kendi lensini kullanır
*hp kendi lensini ve pentax lensi kullanır
*casıo ise kendi lensini pentax lensini ve canon lenside kullanmışılığı vardır...
bu lenslerden hagisi kaliteli olarak nitelendiriliyo
diyede sorarsan canon lensleri daha çok tercih sebebidir.Çünkü doğala en yakın renkleri verir ve lensle birlikte kullanılan işlemcide önemli olduğundan dolayı bu konuda yine dıgıc önemli yer tutar.
Sevgili güraktan,
Compakt makinelerde objektifin (lensin) hiçbir önemi yoktur.Yani kalite belirleyici bir faktör değildir...Bu nedenle: HP den kesinlikle uzak dur çünkü satış sonrası teknik servisleri son derece berbattır ve müşterilerinin hem etinden hemde sütünden yararlanmayı ilke edinmişlerdir. STREP diye tanımladıkları bir modelleri var (standart tamir ücreti demek) makinedeki arıza ne olursa olsun 220 dolar alıyorlar eğer yaptırmak istemezsen bu sefer de 20 dolar arıza tespit ücreti talep ediyorlar...Casio ya gelince slim (ince) ve ekranı büyük modeller her zaman sorun çıkarıyorlar ekran kolay kırılıyor vs...
Bu durumda geriye bir tek canon kalıyor sorunsuzca satın alabileceğin ama dilersen piyasaya yeni giren Sanyo modellerine ve bir de Fuji makineleri incele onlarda en az canon kadar kal,iteliler ama HP ,kodak ve Olympustan uzak dur..
Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Ancak gerçekten çok kararsızlık yaşıyorum. Öncelikle yorumcular lens kalitesi üzerinde ısrarla vurgularken şimdi önemli olmadığını duyuyorum, dolayısıyla kafam karışıyor. Ben en güzeli gönlümden geçen özellikleri sıralayayım.
*Makinenin ince ve estetik olması
*LCD ekranın büyük olması
*MP olarak tatmin edici olması
*Makro fotoğraflara baktım, çok beğendim, iyi bir makro çekim
*Batarya veya pilin uzun süre kullamılabilmesi
*Manuel çekim modları, kırmızı göz engelleyici ve otomatik görüntü sabitleyici özelliğinin bulunması
"Optik zoom
Bunların birarada bulunması zor olasılık ama sizin önerileriniz neler?
burkay bey kompak makinelerde objektifin foto kalitesi ile hiç bir alakası yok demişsiniz o zaman ne carl zeiss nede leica deyip durmalarına gerek yok sony ve panasonıc ın
#azya' tarafyndan 30.08.2006 10:07:27 tarihinde düzenlendi.
bence de sony kompack makinelerde (slim ) modellerde şu anda dünya satış sıralamsında sony büyük farkla önce makineler 2 yıl lensleri ise 3 yıl garantilidir Sony shoplardan almak şartı ile yani sony garantili olması gerekmektedir. Lensi ise dünyanın en iyi lensini üreten Carl zeiss dir digital teknolojidede kendini kanıtlamış Sony ama bence sen bir SOny N-1, W70 veya W-100 veya hut yarı profesyonel Sony H-2,Sony H-5 alabilirsin nerdeyse kompack makina fiyatınadır. benimde fikrinm budur KOmpack makinede sonynin üstünlüğünü buradaki üstadlarımızda inkar edeceğini sanmıyoyorum açıkcası saygılar.....
Sevgili azya,
Bencede yok evet doğru ama bu bir ticari atraksiyon hepsi bu kadar...Ben yemem bu atraksiyonları başkaları ne yapar bilemem...Ayrıca o makinelere takılan lensler eğer gerçekten carl zeiss yada schneider kreuznach falan olsaydı (yıllarca basınc odalarında özenle bekletilmiş...vs.) o fiyatlara o makineleri alamazdınız inan bana...
Marka takıntısından kurtulun derim...
olympus tan neden uzak durmalıyız
Burkay bey, uzman bir kişi olarak HP, Kodak ve Olympustan uzak dur demişsiniz. Bunu servis sebebiyle mi yoksa başka bir sebeple mi yazdınız. Bunu açıklayabilirseniz daha aydınlatıcı olacaktır sanırım. Şimdiden teşekkür ederim.
bir kaç ay önce yine benzer bir muhabbet dönmüştü forumda, birisi kompakt makinelerin sensörleri çok ufak olduğundan aslında kullanılan lensin kalitesinin öneminin büyük sensörlü makinelere göre çok daha fazla olduğunu yazmıştı.
isterseni o konuyu da bulup okuyun.
aslında dediğinize tamamiyle katılıyorum burkay bey bunlar sadece atraksiyon ama şimdi kompakta olsa bir canon lens le hp lens i kıyaslayamayız
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
269807 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
Halil Erkal Her An Seyrederek Neşe Bulduğum
05 Şub. 2025, 14:16 prodersler
016105 Şub. 2025, 14:16
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
065910 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
023809 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0131427 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -