columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

Benim İsteklerime Göre Hangi Makine İyi

mrb.. göl kenarında yaşadığım için gün batımı fotografları özellikle manzara gibi ışık oyunlarını iyi yakalayacak bir makine almak istiyorum...baktığım makineler:
panasonic fz28..canon sx 10 hangisini daha iyi olacağı konusunda bana yol gösterirseniz sevinirim...iyi günler herkese..

Tarih: 2 Eylül 2009, 14:01 - İp: 85.***.**7.30
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

sensörü açıp karlanmayı önleyen bir sistem mi öyle bir şey duymadım, görmedim, bilmiyorum... olsa bile 400 tl edecek bir fark olduğunu sanmıyorum. bana sadece ticari bir laf gibi geldi. slr makine ise başta göründüğü gibi olmaz, daha fazla masraf çıkartır, göze alabiliyorsanız bunu tabiki slr makine. ancak hangisi tavsiye edilir fikrim yok, slr kullanıcısı olmadığımdan yanlış yönlendirmeyim sizi. tercihiniz şimdiden hayırlı olsun, size de iyi bayramlar...

Tarih: 20 Eylül 2009, 23:14 - İp: 78.***.**7.29
melihengin
melihengin (üye)
Kayseri / Amatör

panasonic

Tarih: 13 Ekim 2009, 16:18 - İp: 81.***.**9.146
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ışıklı ortamlarda sensorü fazla açıp karlanmayı önleyen özel bir sistemden söz etti.(ismi tam olarak aklımda kalmadı)(eleman gerçekten canonları iyi biliyodu)

iyimser bakıs acınıza ragmen soylemek gerekirki, adamın makineler hakkında bildigi pekbirşey yok..
sensoru acıp karlanmayı onleyen bir sensor
1.sensor acılmaz.
2.karlanmayı onleyen bir sistem varsa bu yazılımsaldır

şimdi az biraz bilen birisi biri ccd digeri cmos sensor kullanıyor der.
bunun nedeni nedir sorusunada buyuk ihtimalle hd video cekerken asırı ısınacak sensoru korumak diye cevaplandırır.
tabi cmos sensorn bu ozelligi yuzunden az noise vermeside sayılır.

video onemli degilse aradaki o fiyat farkına kesinlikle degmez.

Tarih: 13 Ekim 2009, 18:49 - İp: 78.***.**0.18
columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

yeniden iyi günler....yardımları için yazan herkese çok teşekkür ederim...makineyi aldım ve çok memnunum...canon sx 10...aldığım makine...gerçekten artık güzel resimler çekmeye başladım...en kısa zamandada burda sizlerin eleştirilerine ve yorumlarınıza sunmak istiyorum fotolarımı..yakında inşallah...

şuanda bir sorunum daha var ve yardım edebilirseniz sevinirim...:ailem hacca gitti (40 günlük özlemimiz var...giden herkesin de allah kabul etsin) biliyorsunuz ki riyal türk parasına göre düşük...yani bir makineyi orda alırken türkiye fiyatına göre %50 ucuz alınabiliyor...(tabiki çin malı olamamasına dikat edilmeli) neyse...babam sony marka makine alcak...ancak bizde baktık ve sony alpha a500 ve a550 makinelerini biraz beğendik....acaba burdaki arkadaşlar ben biraz makinelerin özelliklerine baktım ancak bana yardım edebilecek yine sizsiniz....makineler nasıl...türkiyeye yeni geliyor bu makineler eylül ayı ile.....aslında daha dslr mi yoksa kompakt dijital mi anlayamadık optik zoom u nedir video çekimi nasıl sınırlımı sınırsızmı v.s...yardımcı olursanız sevinirim...herkese iyi çalışmalar....

Tarih: 25 Ekim 2009, 11:14 - İp: 78.***.**1.107