columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

Benim İsteklerime Göre Hangi Makine İyi

mrb.. göl kenarında yaşadığım için gün batımı fotografları özellikle manzara gibi ışık oyunlarını iyi yakalayacak bir makine almak istiyorum...baktığım makineler:
panasonic fz28..canon sx 10 hangisini daha iyi olacağı konusunda bana yol gösterirseniz sevinirim...iyi günler herkese..

Tarih: 2 Eylül 2009, 14:01 - İp: 85.***.**7.30
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

fz28 de hd video falan da var belki kullanırsınız, uygun fiyatıyla fz28i tercih edin..

Tarih: 2 Eylül 2009, 16:01 - İp: 193.***.**8.55
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

Bence çeşitli sitelerde aynı şartlarada çekilmiş örnek fotografları karşılaştıran sietelerde bu iki makinayı karşılatırın derim. FZ-28 detaylarda oldukça iyi Canon'da daha canlı renkler verirken fz-28'e göre daha keskin fotograflar elde edebilirsiniz. Canon'un bir diğer artısıda Live View özelliği, İ-Contrast ve hareketli LCD ekranı ile FZ-28'den öne çıkıyor. Bende makina alırken bu iki makina arasında kalmıştım. Fakat FZ-28 bulamadığım için Canon SX10 aldım. Ve iyiki Canon almışım diye düşünüyorum...

Tarih: 2 Eylül 2009, 16:36 - İp: 85.***.**1.5
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

özetle iki makinenin de birbirine göre ufak tefek artıları var, hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. live view fzde de var

Tarih: 2 Eylül 2009, 20:24 - İp: 78.***.**9.52
columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

evet ayrıntılar da küçük farklılıklar var... sezgin bey live wiev ve i-contrast özelliği nedir tam olaraka anlamadım...aslında hd video da güzel bir artı...panasonicte...peki burda sizin gibi belli bir düzeyde olan bir arkadaş da nikon coolpix l100 diyor...biraz baktım ve fena diil gibi..onun hakkında da yardımcı olursanız sevinirim... iyi günler...çok teşekkürler...

Tarih: 3 Eylül 2009, 11:34 - İp: 88.***.**6.192
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

l100 de manuel kullanım imkanı yok, makineyi tercih etmemek için fazlasıyla yeterli bir neden bu. live view dediğimiz hemen her dijital kompakt makinede bulunan görüntünün canlı olarak lcd ye aktarılması olayı. Eski dslr lerde olduğu gibi sürekli vizörden bakmak zorunda kalmazsınız, lcd ye bakarak fotoğraf çekebilirsiniz. i-contrast (intelligent contrast-akıllı contrast) ise zor ışık koşullarında makinenin fotoğrafın ışık durumunu otomatik ayarlaması. fz28de de i-iso, i-auto gibi modlar var. Sx10 a harici flaş takabilirsiniz, fz28de bu yok. Dediğim gibi iki makinenin de birbirine göre bariz üstün bir yanı yok, bu durumda ucuzu tercih etmek daha mantıklı gibi geliyor bana. Sanırım hd videoya verdiğiniz önem belirleyici olacak.

Tarih: 3 Eylül 2009, 11:59 - İp: 193.***.**8.55
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

Bolubeyi'ne görüşlerinde katılıyorum. Fakat Canon SX10'da ki hareketli LCD ekranı göz ardı etmemek lazım. ISO 400'e kadar kumlanma problemi göstermiyor. Portfolyomda ki resimlere bakabilirsiniz....

Tarih: 3 Eylül 2009, 18:21 - İp: 85.***.**8.117
columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

görüşleriniz için çok teşekkürler... sezgin bey ve bolubeyi...canon da karar kıldım...ama kafama takılan bir şey daha oldu..powershot sx 10 800 -1000 tl arasında değişirken neden powershot sx 1 1.400-1.500 arası sx 10 üst model değil mi...aralarındaki bu fark neden acaba......

Tarih: 7 Eylül 2009, 13:00 - İp: 85.***.**6.192
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

hayır sx1 daha üstün, daha yeni. Ancak ne yönden üstün anlamadım işlemci aynı, sensör boyutu aynı, çözünürlük aynı objektif aynı. Sadece HD video var sx1'de ve kaç kişi bunu önemser tartışılır. sx100 - sx10 -sx1 diye gidiyor seri... makineniz şimdiden hayırlı olsun, iyi bir seçim olduğuna emin olabilirsiniz. güzel bir çanta, tripod (olmazsa olmaz) ve hafıza kartı (en az 4 tavsiye ediyorum) yeni masraflarınız

#bolubeyi' tarafından 07.09.2009 13:55:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Eylül 2009, 13:47 - İp: 193.***.**8.61
columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

evet haklısınız..yeni masraflar...çok teşekkürler bilgiler için...en kısa zamanda çektiklerimle bende burda olacağım...görüşmek dileği ile....eyvallah..

Tarih: 8 Eylül 2009, 11:41 - İp: 88.***.**8.85
columbus
columbus (üye)
Konya / Amatör

öncelikle iyi bayramlar.özellikle bolu beyi ve sezgin 72 ye dir..bana gerçekten yardımcı oldular.vatan computerde canonun 3 makinesinide görme imkanı elime alıp inceleme imkanı buldum...makineler canon sx 10-20-1 sx 10 1000 tl sx1 ise 1400 tl...bende merak ettim ve aradaki farkı sordum... sx 1 hd video dedi lcd ekrabüyük dedi...bunlar çok farklı olan şeyler değildi benim için...ancak dediki ışıklı ortamlarda sensorü fazla açıp karlanmayı önleyen özel bir sistemden söz etti.(ismi tam olarak aklımda kalmadı)(eleman gerçekten canonları iyi biliyodu) aslında bana göre iyi bir fark gibi geldi........size bi danışmak istedim......birde teknosa da nikon dslr d60 ı 1200 tl ye vriyor ....o nasıl bir makinedir acab...merak ettim ve yine size danışmak istedim...yorumlarınız bekliyorum...yeniden burdki herkesin bayramı kutlu olsun....eyvallah..

Tarih: 20 Eylül 2009, 20:31 - İp: 78.***.**9.209