Fotoğrafçılık Forumları
Aydınlar Foto Market
fz30 u almak için internet üzerinden sipariş vermek istedim siparişşi vermeden önce aydınlar foto marketi arayarak ürünün ellerinde olup olmadığını sordum olduğu söylenince hemen sipareiş ettim 4 gün geçiipte ürün elime geçmeyince arayarak durumu sordum elerinde bulunmadığını fakat yarın tedarik edip göndereceklerini söylediler ertesi gün kontrol ettiğimde korgoya verilmediğini görünce önce aydınlar foto marketin satış bölümünü arayarak fz 30 un elerinde olup olmadığını sordum olduğunu alabileceğimi söylemeleri üzerine aydınlar fotonun internet destek bölümünü aradım durumu anlattım satış bölümü ellerinde ürünün olduğunu söylediği halde neden bana gönderilmediğini sorduğumda araştırıp 5 dakika içinde beni arayacaklarını söylediler saatler gecmesine rahmen araanmayınca tekrar aradım karışıklık olduğunu söylediler site yi güncelleyeceklerini söylediler bende siparişimi iptal etim 10 gün gecmesine rahmen paranın hesabıma aktarılmasını bekliyorum [>
Arkadaşlar, benim tecrübelerime göre Türkiyenin ve günümüzün şartlarında alacağınız ürünü elinize almadan ödeme yapmak cahillikten öte deliliktir. Hiçbir internet sitesinde (yurtiçi/yurtdışı farketmez) teklif edilen ürünler stoklarında çoğunlukla BULUNMUYOR !!! Bu sitelerin istisnasız HEPSİ tüketiciden sipariş aldıktan SONRA istenilen ürünü bir yerden (toptancı, satıcı, aracı, grey ithalatçı vs.) temin ederler. Sipariş verdiğiniz ürün sayfalarda hep aynı görünür ANCAK elinize ne durumda ve kaç iadeden depolarda dönmüş dolaşmış ürünün gelme olasılığı çok yüksek. Piyasalarda tedarikçiler/ithalatçılar tarafından 1. "temiz" ürün yani ithalatın hemen sonrası orjinal ambalajında ve el değmemiş şekilde satılır veya 2. "dönmüş" ürün yani herhangi bir satıcıya satılmış ve geri iade edilmiş ondan sonra da "orjinal ambalajlanmış" ürün haline getirilerek satılır. Bu ürünler aslında kullanılmış ama ambalajın tüm folyolorı ve ambalaj malzemeleri değiştiği için bu gerçeği son kullanıcı pek anlamaz. Eminönü/Sirkeci piyasaları bu "orjinal ambalajlamaların" ustasıdırlar. Makine aldığınız zaman çok çok dikkatli olun. - Not: Bu tür hilelerin bir tek Türkiyede yapıldığını düşünürseniz yanılırsınız. Özellikle site satışlarında (yurtdışı) sonradan hak iddia etmek tek kelimeyle imkansız!!!
Bir arkadaşımız yukarıda ,....Aydınlar firması bana bana faturası olmıyan,Turkçe Kull.klavuzu olmıyan bir makine gönderdi,daha sonra yeni bir makine ile diger belgeleri hızlı bir şekilde bana ulaştırdı...diyor.İyıd e isim yapmış böyle bir firma bu hatayı nasıl yapar,bana kalrsa ...ya müşteri yutarsa diye bir durm denediler.Bu firmanın yetkilisi patronu veya Genel Müdürü bu hatayı yapan personele hesap sordumu,yoksa bilgimiz dahilinde deyıppas mı geçti.Madem bu sitede bu olay müşteri arafından dile getıtrilmiş,sonucundanda bu sıteye ilgli firmaca bilgi verilesi gerekir.saygilerımla.
ben ilhamid kardeşimize katılıyorum aydınlar kesinlikle müşteri yutarsa çabasında ki eminim yutanda çok kişi vardır yazık bu kadar büyük bir firmanın bu şekilde konuşulması...
7 ocak 2005 tarihinde aydınlara 350d almak için gittiğimde makinenin ellerinde kalmadığını ve bayram sonuna kadar da gelmeyeceğini söledirler...
internet sitelerinde ise 350d hala satıştaydı (o gün içinde)
ve hala da satışta.
komik
İstanbul dışındakiler için, internetten alışveriş etmek, bir bakıma zorunluluk (Kuşadası'ndayım). Alptekinsa'nın yaşadıklarına gerçekten üzüldüm. Benim de Aydınlar'da 7-8 parça siparişim var (26 Aralık'ta). Bugüne kadar 4 parçası, birer birer geldi, daha gelmeenlerin ne zaman geleceğini bilmiyorum. En azından, "unutturuyorlar, ama neyse ki unutmuyorlar" diyelim. Yanlış veya hatalı ürün gönderildiğinde, milletçe biraz fazla affediciyiz galiba. İçimizden çok kızıyoruz ama, derhal iade etmek, yasal yollara başvurmak gibi haklarımızı ihmal ediyoruz. Daha "aktif" olabilmeliyiz.
bu tür konuları duyunca dayanamayıp yazıyorum 5 aydır yorum yapmayacaktım yine yapıcagız galiba bende bi maceramı yazayım aydınlar hakkında : bi zaman fotograf makinası almayı kafama koydugumda aydınlara gitmiştim. orda 2kişi vardı bende makinalara bakıyordum ban ne tavsiye edersiniz dedim o zaman fz 20 daha yeni cıkmıştı ve benim haberim bile yoktu.ban tanıttırdılar cok ama cok begendim hele zoomunu görünce ve cekilmiş fotlara baktıgımda neyse fiyat 1200 dediler 12 taksit nerdeyse o anda alıcaktım kartda limit yoktu alamdık gel zaman bi arkadasım çine gitti makinada aklım kalmıştı bana al dedim aldıgım fiyat tam tamına 3500 çin parası yani 450 dolar yani 600 ytl tam yarı yarıya sasırdım neyse bu sefer türkçe kullanma kılavuzu yok neyse aydınlardan alırız dedik adama dedim .nekadar diye bana 10 20 sayfalık fotokopi katalog için 35 milyon istedi sasırdım .tekofaks ı aradım böle böle olamaz dediler .türkiyede kerizcokkkkkkkkkkkk bitmez 2 katı fiyata makina laırız biz kataloga 50 milyon veririz.adam nede olsa kurmuş teşkilatı kerizler geliyo hiç arastırmadan nede olsadiyecegim su allahını severseniz biraz arastırın paraya ihtiyac oldu 15 günlük makinayı 1 gb kart dahil 700 e zor verdik o zaman fz 20 1-1,5 milyar arası kartıda dahil siz düşünün ben ne diyim artık alan adamda 15 günlük makinayı karalar ihtiyacın varya seni.......ya calışır işte türk halkı buuuu ben baska bişey demiyorumm türkiyede yatdan kotradan 54 ytl vergi alınır 1995 model jipten 5 milyar vergi alınır herkesde susar bu iş böleee
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
022507 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
040818 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?