archehsn
archehsn (üye)
Ankara / Amatör

Arada Kaldım Canon-kodak-fuji 10x

ben uludag mimarlık 3,sınıf öğrencisiyim benim cekimlerim daha cok arazi ,bina ,mekan, fotoları olcagından 10x istiyorum öncelikle ve bakıs acısı genisligi gibi arkadasım amerikadan donuyoda dfm aldırcam ona yaa ben 3 makıne arasında kaldım karar veremıyorum hangisini alıyım

1,Canon PowerShot S1 IS Digital Camera 279$ ama 470 gram ve pixel dusuk ama bana cok bisi sart diiil gibime geliyo
3.2 MP, 2048x1536, 10x Opt, CompactFlash Card

2,Kodak EasyShare Z740 Digital Camera W/ Printer Dock bu makine cok hosuma gitti dock dahil 390$ ama odak uzuklıgı uzunmus 290 + falan dock suz

3,Fuji FinePix S-5100 Digital Camera bu da siyah bi form olarak hosaf bide xd memory kart kullanıyo ( o ne pahalı bişimi) 249$

4,Kodak EasyShare DX7590 Digital Camera bu dahos bişi vallla 349$

5.sony dsc p 93 bu vazgecemedigim 3 x optic zoom ve 5 mp cok güsel makine dıs gorunuste ama icini bilemiyorum 199$ lanet olsun hic bisi le urasmıyım bunu alıp kurtulııyım diorum bazen cok sıkıldım bi ton para vercem dert satın almak istemiyorum

Tarih: 17 Nisan 2005, 04:14 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Web sitemi ziyaret ettiğin için teşekkür ederim.Ancak ben hakikaten "ois" 'in ne demek olduğunu bilmiyorum.Eğer sen biliyorsan ve beni de bilgilendirirsen memnun olurum.

Bana da tezat gelen buydu zaten 29 yıldır bu işlerle ilgilenen biri olarak herkesin Burkay usta diye hitab ettiği bir ortamda bilmiyorum demeniz. Ama herkes herşeyi bilecek diye bir kural yok tabi.
ois = optical image stabilization kelimelerinin kısaltılmış hali olup, uzun yıllardır el kameralarında kullanılan video çekerken el titreşimlerinin görüntüyü çok etkilememesi amacıyla geliştirilmiş bir tekniktir. Sanırım Panasonic'e ait olmalı çünkü yeni model fotoğraf makinelerinde de bu özellik mevcut. Tekofaks size bu konuda daha ayrıntılı bilgi verecektir. Benden bu kadar, üstelik optikten ve fotoğrafçılıktan pek anlamam. Ama video konusunda sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

İyi Çalışmalar.

Tarih: 21 Nisan 2005, 00:27 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ois konusunu daha önce de yazmıştım, tekrar edeyim. dediğiniz gibi bu ad panasonic'in tescilli bir markasıdır ve optik görüntü sabitleme anlamına gelmektedir. tabii, piyasada farklı adlar altında diğer marka makinelerde de benzer sistemler mevcut. örneğin, konica minolta'larda da (z3, z5 gibi) anti-shake denen bir özellik var. panasonic'lerde sistem şöyle çalışıyor: makinenin içine hareketli lens koymuşlar. dolayısıyla siz makineyi titretince lens de hareket ediyor ve dolayısıyla görüntü bozulması ortaya çıkmıyor. o nedenle optical demişler, yani lens vasıtasıyla bu işi hallettiği için. konica minolta'larda ise sensor hareket ediyor, lens sabit. yani eliniz titrediğinde sensör de hareket ederek titreşimin etkisini minimuma indiriyor.

vallahi, panasonic fotoğraf makinelerinin türkiye ana servisliğini almaya namzet bir ustaya ben de yakıştıramadım bu konuyu bilmemeyi! sakın tecahül-i ariflik yapıyor olmasın burkay usta???

Tarih: 21 Nisan 2005, 09:05 - İp: yok
musartar
musartar (üye)
Çorum / Amatör

Tarih: 22 Nisan 2005, 13:50 - İp: yok