alishan
alishan (üye)
Ankara / Amatör

A610 Tavsiye Ve Yardım Sorular

Arkadaşlar ben şu aralar bi fotoğraf makinası almayı düşünüyorum ve bu forumu iyice inceledim kararım isteklerim doğrultusunda A610 oldu yanlı bikaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim:
1-)Kırmızı göz olayını ortadan kaldırıyor mu?
2-)jpeg formatlı resim çakiyor bildiğiniz gibi tıff gibi başka formatlar da var.Formatın jpeg olması diğerlerine oranla bi dezavantaj oluşturuyor mu?(sanki böyle bişey duymuştum ama emin değilim)
3-)Zoom sizce yeterli mi
4-)Objektif olarak z740 a göre daha mı iyi?

Sorularım bunlar cevaplarınızı bekliyorum ayrıca bu makinaya alternatif göstereceğiniz makinalar varsa yazarsanız sevinirim

Tarih: 16 Şubat 2006, 22:23 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

1) Kimi flaşlı gece çekimlerinde kırmızı göz problemi var. bunu bir yazılım yardımıyla düzeltiyorum.

2) a610'da tiff ve raw yok sadece jpeg formatıyla kaydediyor. jpeg sıkıştırmasına rağmen fotoğraf kalitesi çok iyi.. jpeg formatının avantajı dosya boyutunun daha küçük olması.. raw formatı tiff'e göre daha kullanışlı çünkü tiff formatının dosya boyutun çok daha büyük olması bu formatı kullanışlı olmaktan çıkartıyor..raw formatının da dosya boyutu büyük fakat makul. avantajı jpeg sıkıştırmasında olduğu gibi fotoğrafı mevcut ayarlarla kaydetip kapatmaması. raw düzenleme yazılımları ile bu ham raw dosyası üzerinde bazı çekim ayarları bilgisayar ortamında daha sonra istenildiği gibi düzenlenebiliyor..sonuç olarak jpeg kalitesi gayet memnun edici diyorum..

3)4 optik zoom bence gayet yeterli. ama sen ne şekilde faydalanıcaksın bilmiyorum. futbol maçında sahayı çekmek istiyorum diyorsan yetersiz. ben 4x dijital zoom ile birlikte toplam 16x zoom çekimler de yaptım ve 10x15cm'lik baskılar için kullanılabilir olduğunu düşünüyorum..

4)objektif kalitesinden bahsediyorsan z740'dan daha kaliteli bir objektif kullandığını rahatlıkla söyleyebilirim..

Tarih: 16 Şubat 2006, 22:53 - İp: 85.***.**8.212
alishan
alishan (üye)
Ankara / Amatör

Yazdıkların için çok sağol son iki sorum olacak bu makinada el
titreşiminin etkisini yok eden sistem var mı?Bi de manuel ayar
konusunda insanın kendini gendini geliştirmesine yetecek bir makina mı?

Tarih: 17 Şubat 2006, 14:48 - İp: 88.***.**6.129
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

titreşim önleme sistemi yok. a610 tam manuel bir makina.. yani kendini geliştirmek istediğin her özellik mevcut hatta fazlası bile var...

Tarih: 17 Şubat 2006, 16:54 - İp: 85.***.**8.212
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

-alishan butçeni belirtmemişsin..
-Galiba ilk makinan olacak.
-A610 sana fazla bile gelecek.
-makineyi eline alınca ve kullanmaya başlayınca bu soruların solda sıfır kalacak..hiç düşünme al keyfini çıkar A610 nun..(Bu arada A610 nun gorunumu aynı canon G5 e benziyor arkadaşlar özellikleride az çok benziyor tabi daha iyi. Çağlareral sakın bu A610 A95 in devamı değilde G5 ile G6 arasında bir model olmasın olmasın valla inceleyince öyle geldi.

Tarih: 17 Şubat 2006, 16:56 - İp: 85.***.**6.146
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sanırım a610 başka bir modelin devamı değil de a600 serisinin başlangıcı bir model.. ama şu da varki içlerinde en iyi makro mesafesi a610'a ait. G serisini a610 ve serisinden ayıran şey de raw formatında kayıt yapabilmesi..

Tarih: 17 Şubat 2006, 17:31 - İp: 85.***.**8.212
alishan
alishan (üye)
Ankara / Amatör

Çok sağolun arkadaşlar bu yorumlardan sonra direkt gidip alırım heralde.Umarım keşke şunu alsaydım deyip pişman olmam bu arada bütçe olarak beni biraz zorlasa da bana uyuyor yani 600 ytl yi gözden çıkardım.Eğer bu fiyata tavsiye olarak başka alternatifleriniz varsa öneriye açığım.

Tarih: 17 Şubat 2006, 17:46 - İp: 88.***.**6.129
alishan
alishan (üye)
Ankara / Amatör

En son olarak bu makina gece çekimi konusunda nasıl ?

Tarih: 17 Şubat 2006, 17:54 - İp: 88.***.**6.129
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

a610 tam manuel bir makina. yani gece çekimi öyledir şöyledir diye bişey yok. sen bu ayarları ne kadar iyi şekilde kullanırsan o kadar iyi sonuç alırsın. hazır gece çekim modu da var yalnız sen makinayı kullanmayı öğrendikten sonra manuel ayarlar yardımıyla bu hazır modun yapabileceğinden fazlasını yapma şansına zaten sahipsin.. gece çekim modu, senin yapacağın manuel ayarları gece ışık şartlarına uygun olarak otomatik yapmaya çalışıyor.. ama senin bu moda ihtiyacın bile yok çünkü bu makina tam manuel bir makina ama yine de bilgin olsun diye söylüyorum, bu makinada gece çekim modu ve hızlı gece çekimi modu dahil 20 tane hazır çekim modu var..

Tarih: 17 Şubat 2006, 19:14 - İp: 85.***.**8.212
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Mesela örnek olsun diye 15 saniye çekilmiş bir gece fotoğrafı, eğer sende ayarlarsan bu kadar ışık alabilirsin, gördüğün gibi gece bulutlar bile çıkmış:

Tarih: 18 Şubat 2006, 06:33 - İp: 81.***.**2.90
alishan
alishan (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar yardım ve tavsiyeleriniz için çok sağolun bugün gittim A610 aldım Ankara Ugur foto dan 550 ye makinayı 25 e çanta 20 ye de üçayak aldım.Toplam 595 e patladı.Makina olağanüstü güzel.Gerçi 750 milyona olympusun Canon S2 den bile daha güzel yeni bi modeli vardı ama para durumu elvermedi.Forumdaki bi arkadaşın dediği gibi teknolojinin sınırı yok

Tarih: 18 Şubat 2006, 20:27 - İp: 88.***.**9.241
  • 1