therecruit
therecruit (üye)
İzmir / Amatör

1200tl Civarı Makina..

Arkadaşlar öncelikle daha önce böyle bir konu açıldıysa özür dilerim,bulamadım..
Fotoğrafçılık konusunda 0 düzeydeyim ve işim gereği çok fazla da vakit ayıramayacağım ama şöyle güzel bir makinam olsun arada uğraşayım gezince falan güzel yerler güzel anlar yakalayım istiyorum..
1200ü fazla geçmek istemiyorum ama çok cazip durumda 1500'e çıkabilirim..
2 seçenek var kafamda...
1-kompakt dijital olarak: nikon p100
2-biraz daha tuzlu ama DSLR olarak canon 450Dalıp geliştirirsem yeni objektif alırım diye düşünüyorum..
Sizlerden başka makina önerebilecek var mı?Teşekkürler şimdiden..

Tarih: 4 Mayıs 2010, 19:04 - İp: 94.***.**5.99
tarikaral
tarikaral (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba. ben de bahsettiğin fiyat civarı kompakt makine arayışı içerisindeyim. bu fiyata sahip 20-30 makine karşılaştırdım ve ihtiyacıma en uygun 4 makine bıraktım. bu dört makine arasında henuz karar vermedim, "4 makine karşılaştırma. sizce hangisi?" başlığı altında deneyimli üstadlara danıştım. başlığı dilerseniz oradan da takjip edebilirsiniz tavsiye gelirse ona göre karar verecem.

siz ne tür bir makine arıyorsanız onu da belli etmeniz gerek. mesela ben hem manzara, hem makro hem zoom özelliği ve resim kalitesi iyi olan ve geniş bir diyafram aralığına sahip olan bir makine arıyorum. zoom ve diyafram sizin için önemli değilse bu makinelere dikkat etmeyebililirsiniz.

1.Panasonic Lumix DMC-FZ38
2.Olympus SP-590 UZ
3. Canon PowerShot SX20 IS
4. Panasonic Lumix DMC-FZ28

benim tercihim panasonic fz28'den yana şimdilk ama tam karar veremedim. fz38'in diyafram aralığı daha düşük olmasına rağmen çözünürlüğü daha yüksek. olimpos'un zoom özelliği daha yüksek ve diğer özellikleri de aşağı kalmıyor. ancak pratikte iyi çekim yapmadığı söyleniyor.

full özellik karşılaştırmasına bakmak isterseniz diğer başlığa bakabilirsiniz. dört makinenin de fiyatı 900-1100 TL arasındadır.

#tarikaral' tarafından 05.05.2010 16:22:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2010, 13:26 - İp: 193.***.**2.4
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

therecruit bence SLR al EOS 450D yi lensle takviye yap kendini geliştir daha mantıklı

Tarih: 5 Mayıs 2010, 20:17 - İp: 88.***.**4.42
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

hepsini incelemişin ama bir canon sx210 ıs modeline bakmak aklına gelmemiş demekki teknolojiyi iyi takip edemiyorsunuz senin incelediğin makinaların hepsini bir araya getirsen benim bahsettiğim modelin yanından bile geçemezler.aradığın özelliklerin hepsi bunda var hatta 100 tanede fazlası var.aklını kullan biraz araştır ve benim fikirlerimi iyi aklına yatır ve uygula.

Tarih: 9 Mayıs 2010, 22:24 - İp: 88.***.**2.78
tarikaral
tarikaral (üye)
İstanbul / Amatör

ilginiz için teşekkür ederim!. ama konuşma tarzınız çok ilginç! her zaman böyle asabi ve düşmanca mıdır tarzınız?!
incelemediğimi nerden anladınız?! "yanından bile geçemez" dediğiniz özelliklerini sayar mısnız? siz iyice incelerseniz 14x optik zooma sahip olduğunu görürsünüz. ayrıca geniş açı dar açıda minimum diyafram F değerleri de düşük değil. geniş açıda minimum F3.1'e iniyor. hangi özellkelri daha iyi, çok merak ettim?!

#tarikaral' tarafından 10.05.2010 16:00:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Mayıs 2010, 15:44 - İp: 193.***.**2.4
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Belirtilen Canon SX210IS modeli Çin'de 450 Türk Lirasına satılıyor. Ayırdığınız bütçeyle bu makineden çok daha iyi makineler alabilirsiniz.. Saygılarımla..

Tarih: 10 Mayıs 2010, 17:50 - İp: 58.***.**1.129
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

akıllı oğlum malkoçoğlu cüneyt çinde 450 tl ise getir o zaman 10 tane alalım burada bol keseden atma çinemi gidecez şimdi onu almak için sen getirde senden alak, ah benim kerizmatik oğlum..

Tarih: 12 Mayıs 2010, 10:58 - İp: 88.***.**2.78
tarikaral
tarikaral (üye)
İstanbul / Amatör

kalbens34, insanın nezaket sınırlarını zorluıyorsunuz! insanlarla bir probleminiz mi var?! nedir bu tazr konuşmanız!

Tarih: 14 Mayıs 2010, 09:29 - İp: 193.***.**2.4
  • 1