ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

Photoshop Ve Bu Tarz Programlarla

photoshop ve bu tarz programlarla fotoğraf elde etmek, fotoğraf sanatını bence köreltir. hatta artık sitede acayip şeyler(fotoğraf demeye bin şahit bulsanız da ben inanmam) gönderiliyor,adı fotoğraf...
bu düşünceme siz neler dersiniz, arkadaşalar??

Tarih: 18 Ekim 2005, 00:35 - İp: yok
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

birkaç şey daha belirtmeden edemeyeceğim..

fotoğraf gerçekten çok ince bir sanat, çok büyük bir emek istediğini ben kendi deneyimlerimden öğrendim. 5 6 yıldır uğraşıyorum, son bir kaç aydır biraz inceliklerini yakalamaya başladım diyorum. daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum. bunun için ne üşeniyorum, ne de sorun yapıyorum tabiki..fotoğraf içime işlemiş.. bugünlerde kendime hep söyler oldum ... her insanın kaderi farklı.. benim kaderim de bu dünyanın içinde gizlenmiş o anların karesini yakalayıp, sonra da çekip gitmektir...

fotoğraflı günlere..

 

dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

vejdi ve ba'ya katiliyorum.. ozellikle ba'nin dedigi; sabah erkenden gitme isine.. geceden yatiya kalmanin bir anlami yok gercekten de..
..
arkadaslar aslinda, o fotografliktan cikan fotograflari begenmiyoruz ama acaba o calismalar, ugrasanlara birseyler katiyor mu diye dusunuyor muyuz?
resim gibi olamaz mi fotograf?.. bence bu konuyu serbest kursude tartismaliyiz..
fotografla insan bir sekilde ruhundakilerini dokuyor kagida.. ama bunu kalem kagitla degil, fotograf makinesiyle gerceklestiriyor..
fotograf makinesi yasanani ceker degil mi? peki yasamdaki gercekler acaba bizim hissettiklerimiz mi?? farkli goruntuler alabilmek icin, renk degistirmekten, keskinlik vermekten farkli seyleri de yapabilmeliyiz bence..
bence bir sekilde izin verilmeli herkese, birakalim zaman icinde sekillensin..

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 14:14 - İp: yok