sevcan
sevcan (üye)
Bursa / Amatör

Mercek Temizliği

Dijital fotoğraf makinemin ve kameramın merceği bazen çok kirleniyor..Parmak izi, toz vs. Merceği neyle temizleyebilirim...Her kafadan farklı bir ses çıkıyor...Teşekkürler...

Tarih: 17 Mart 2005, 09:43 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili sevcan,
Her kafadan farklı ses çıkması son derece normal çünkü herkesin ses tonu farklıdır.Sen her kafanın ne dediğine bak bence ve git kendine bu iş için özel olarak imal edilmiş "Lens temizleme kiti " al.Bu kitin içinde köpüren bir sıvı ve havsız bez var bunları kullanarak lens yüzeyini temizleyebilirsin ancak bunların dışında başkabir temizleme sıvısı kullanırsan lans yüzeyinde bulunan koruyucu yüzeyi (antiröfle vs..) zedeleyebilirsin.
Not:Lens yüzeyini =hohlayarak= da silmenin sakıncalı olduğunu okumuştum......

 

Tarih: 17 Mart 2005, 10:17 - İp: yok
sefiluzman
sefiluzman (üye)
Adana / Meraklı

burkay kardeş sende bu kitten fazla varmı )

 

Tarih: 26 Mart 2005, 21:54 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Ben ticaret yapmadığım için yok ama bu sitede yazılar yazan yılmaz ticarete sorarsan sana yardımcı olurlar.Yanda reklamları var.Bne sadece fotoğraf makinesi ve videokamera tamir ederim alım-satım yapmam.

 

Tarih: 27 Mart 2005, 03:03 - İp: yok
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

ya benim sony dsc w7 digital camera var.sizin anlttıklarınıza göre ve sonrada okuduklarıma göre ben bunun lensine gelcek her türlü zararlı temziliği yapmışım.yanlışlıkla lensine dokunduğum için parmak izi kalmıştı bende pamukla sildim o da olmayınca camsil ile sildim.ya ben ne biliyim bu akdar ciddi bişi odluğunu.onu bunu silme hiç bişi temzilemiyo.şimdi paronoyak olcam fotoları eskisi gibi çekmiyo gibi geldi.psikoljik mi bilmiyorum.şlimdi bu lense zarar gelip gelmdeiğini ben nasıl anlıcam bu bir...
ikincisi: zarar geldiyse bu markada digital kamera lensi satılırmı?ve ne yapmama gerkir lütfen yardım edin
3.sü [

 

Tarih: 28 Aralık 2005, 18:26 - İp: 85.***.**3.131
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Bu konuda bendede paranoyaklık var biraz. Durup durup lense bakıyorum üzerinde bişrşey var mı diye. Ama hiç ellemiyorum korkuyorum. Burda antalya o bahsettiğiniz lens temizleme kitinden hiç görmedim. Arada sırada erkeyeler canon a gitsem temizlerler mi acaba?

 

Tarih: 1 Ocak 2006, 05:27 - İp: 85.***.**9.243
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

erkayalara gitsen belki temizlerler ama çıkışta 20£+kdv isterlerse şaşma

 

Tarih: 1 Ocak 2006, 18:33 - İp: 85.***.**7.189
  • 1