Fotoğrafçılık Forumları
Dogru Makina Hangisi-???
Arkadaslar yaklasık 850 ytl kadar butcem var ve ortanın biraz üssü derli toplu bir dijital makina almak istiyorum. Küçüklüğünden ve tasarımından etkilendiğim sony t-10 t-30 ve son cıkan dokunmatik ekranlı t-50 ile
sony nin w-70ve n-2 Modellerine takıldım kaldım.
makinelerin ufak olması aradıgım özellik ama sanırım boyut küçüldükçe bazı sıkıntılarda beraberinde geliyor. Sony ye daha sıcak bakmakla beraber canon da olabilir. Hangisini seçmeliyim bilmiyorum bazı yurt dısı sitelerinde t serisi hakkında eleştiriler var ama sanırım kullanan arkadaslar daha net yorumda bulunabilir.
Değerli yorumlarınız için şimdiden tşk ederim.
Buarada amatörüm ama kendimi geliştirmek istiyorum tüm önerilere açığım tşkler.
gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan ve ille de sony diyorsan h5 alacaksın. Ama büyük gelirse, başka markalara yöneleceksin. Onu da burada yazılanlardan seçeceksin. (yada benim gibi seçemeyip aylarca makinesiz makinesiz forum serserisi olacaksın
bu dedigin makinelerle kendini geliştirmen zor..canon a610 a620 a630 a700a710 bu serideki makineler cok daha iyi secim olacaktır..enazından ben şimdi alsam bunlardan birini allırdım..kolay gelsin
Ben sana Panasonic LX1, ya da Fuji F11 i tavsiye edebilirim. Bunları küçük boyutlu oldukları için yazdım. Yoksa boyutunun büyük olması da sorun olmaz dersen o zaman farklı modeller de var tabii. Alternatifler artar.
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Canon A 710 ile Sony N1 N2 modelleri arasında kaldım.
a630
benim tavsiyem alacağın makine canon yada nikon olsun
Ben de çok araştırdım ve hem manuel kullanım imkanı olduğu için Canon A620 aldım. 620'yi de 630 ve 640 arasından özellikle seçtiğimi belirteyim. Çok memnunum. Canon'un servis ücretleri hakkında bilgim yok, ama Sony'nin neredeyse makina fiyatı kadar servis ücreti çıkardığı hakkında tonla şikayet var.
2 GB 150X SD kartı da taktım, amatör fotoğrafçı oldum...
Ama arkadaşların dediği gibi, alacaksan Canon ya da Nikon al.
ultra compact
fuji f30
ixus 850is
compact
canon a630
..
Merhabalar,
Aynı ikilem içerisinde kaldığım (Sony N2, T50, ya da Canon Ixus ...) ve uzun süredir araştırdığım için sana tüm farkları sıralamaya çalışıcam.
Öncelikle bir Canon kullanıcısı olarak Sony'ye neden geçiş yapmaya çalıştığımı ben bile tam açıklayamıyorum kendime ama kısaca sölemek gerekirse fotoğraf konusunda Canon ve Nikon'un bu işte daha önde olduğunu ancak Sony'nin daha -deyim yerindeyse- "eğlenceli, oyuncaklı ve cafcaflı" makineler yaptığını kabul ettim ve sanırım bu sefer bu duruma aldanıp bir Sony almaya yöneldim.
Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın, Sony'ler kötü demiyorum, öyle olsa almam zaten Ama Canon, Nikon'un üstünlüğünü kabul ediyorum.
W70'i hiç incelemedim, yorum yapmam doğru olmaz ancak T30-T50 arasında fark dokunmatiklik olup bu tamamen bütçe ve tercih meselesi bence...
T50 ile N1 ve N2 arasındaki farkları ise şöyle sıralayabiliriz...
N2'in üstün yanları;
1-) LENS BOYUTU;
N2'in en üstün yanı LENS BOYUTUdur... N2'de 1/1.7''lik lens bulunurken N1'de 1/1.8''lik, T50'de 1/2.5''lik lens bulunur... Ve ''lens boyutu'' fotoğraf makinelerindeki en önemli teknik özelliklerden biridir... Bir fotoğraf makinesinin lensinin büyük olması çekilen fotoğrafta noise (kumlanma) oranın daha düşük çıkmasına katkıda bulunan en önemli özelliklerden biridir... Ve böylece lensin büyük olması daha net fotoğraf eldebileceğiniz anlamına geliyor...
2-) MANUEL AYARLAR;
N1 ve N2'de bulunan manuel ayarlarla çok özel konum ve anlarda mekineyi istediğiniz özel ayarlara getirerek net ve daha anlaşılır fotoğraflar elde edersiniz... Örneğin; ışığın oldukça az olduğu bir ortamda gece manzara fotoğrafı elde etmek istediğinizde (mesala bu yüksek bir tepeden şehrin fotoğrafını çekmek olabilir...) pozlama süresini 30 saniye veya 15 saniye gibi veya İSO değerini 64, 100, 200 veya 800 gibi değerler olarak ayarlayarak kendi istediğiniz netlikte fotoğraf elde edebilirsiniz... Fakat bu durum T50'de ise şöyledir... T50'de belli manzara modları vardır... Bulunduğunuz ortama göre birini seçersiniz (örneğin az önceki örnekte olduğu gibi bir gece bir şehrin fotoğrafı çekmek istediğinizde ''GECE MODU'' seceneğini seçebileceğiniz gib...) ve buna göre makine kendi pozlama süresini belirler ve fotoğraflamayı yapar... Yani N1 ve N2 ile fotoğraflayabileceğiniz ortamlar T50'ye göre daha fazladır...
T50'nin üstün yanları;
1-) Taşınabilirlik;
T50 azda olsa daha küçük boyuttadır. T50'nin boyutları ''95.0x56.5x23.4mm'', N1'in boyutları ''97x61x24mm'' N2'nin ise "96.7x61.1x22.7" dir...
2-) Estetik;
Bu özellik herkese göre değişebilir ama bence T50 N1 ve N2'ye kıyasla oldukça estetik duruyor... Eğer önceliğiniz kesinlikle estetikse alınması gereken alet budur... Eğer teknik özellikleri N1 ya da N2'ye biraz yakın olsaydı kesinlikle T50'yi alırdım...
N2'nin T50 ve N1'den bir diğer farkı albüm olayı. Yani şu çekilen resmin düşük boyutunu kopyalama olayı bildiğim kadarıyla... T50 ve N2'de yok bu özellik...
Albüm olayı şöyle: Gezindiğim sitelerden birinde -ki o kadar çok yere baktım ki hangisi olduğunu maalesef hatırlayamıyorum- yazdığına göre N2 senin çektiğin foto kalitesi ne olursa olsun çekilen fotoların küçük boyutlu bir kopyasını hatırladığım kadarıyla 500 fotoya kadar, otomatik olarak dahili hafızasına kaydediyomuş.
Sony'nin sitesinde de yerleşik cep albümü diye bişeyden bahsediyor ancak ne olduğu açıklanmamış. Ben de makineyi fazla kurcalama olanağı bulamadığım için yukarıdaki özellik odur diye düşündüm ki sanırım da öyle.
Anliycağın çok da önemli olmayan bir diğer küçük fark bence
N1 ve N2'yi de kıyaslamaya çalıştım ama bence N serisinden birini alıcaksan N2 derim kesinlikle.
T50 bana N2'den daha hoş geliyor ama özellik farkı var iki makine arasında...
Bir fark daha:N2 10 MP. gerçi çok da gerekli değil ya 7 MP neyimize yetmiyo
Megapiksel; fotoğraf kalitesi için öncelikli bir belirleyici özellik değildir... Fotoğraf kalitesini belirleyen öncelikli özellikler;
1-) Sensör boyu
Merhabalar,
Aynı ikilem içerisinde kaldığım (Sony N2, T50, ya da Canon Ixus ...) ve uzun süredir araştırdığım için sana tüm farkları sıralamaya çalışıcam.
Öncelikle bir Canon kullanıcısı olarak Sony'ye neden geçiş yapmaya çalıştığımı ben bile tam açıklayamıyorum kendime ama kısaca sölemek gerekirse fotoğraf konusunda Canon ve Nikon'un bu işte daha önde olduğunu ancak Sony'nin daha -deyim yerindeyse- "eğlenceli, oyuncaklı ve cafcaflı" makineler yaptığını kabul ettim ve sanırım bu sefer bu duruma aldanıp bir Sony almaya yöneldim.
Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın, Sony'ler kötü demiyorum, öyle olsa almam zaten Ama Canon, Nikon'un üstünlüğünü kabul ediyorum.
W70'i hiç incelemedim, yorum yapmam doğru olmaz ancak T30-T50 arasında fark dokunmatiklik olup bu tamamen bütçe ve tercih meselesi bence...
T50 ile N1 ve N2 arasındaki farkları ise şöyle sıralayabiliriz...
N2'in üstün yanları;
1-) LENS BOYUTU;
N2'in en üstün yanı LENS BOYUTUdur... N2'de 1/1.7''lik lens bulunurken N1'de 1/1.8''lik, T50'de 1/2.5''lik lens bulunur... Ve ''lens boyutu'' fotoğraf makinelerindeki en önemli teknik özelliklerden biridir... Bir fotoğraf makinesinin lensinin büyük olması çekilen fotoğrafta noise (kumlanma) oranın daha düşük çıkmasına katkıda bulunan en önemli özelliklerden biridir... Ve böylece lensin büyük olması daha net fotoğraf eldebileceğiniz anlamına geliyor...
2-) MANUEL AYARLAR;
N1 ve N2'de bulunan manuel ayarlarla çok özel konum ve anlarda mekineyi istediğiniz özel ayarlara getirerek net ve daha anlaşılır fotoğraflar elde edersiniz... Örneğin; ışığın oldukça az olduğu bir ortamda gece manzara fotoğrafı elde etmek istediğinizde (mesala bu yüksek bir tepeden şehrin fotoğrafını çekmek olabilir...) pozlama süresini 30 saniye veya 15 saniye gibi veya İSO değerini 64, 100, 200 veya 800 gibi değerler olarak ayarlayarak kendi istediğiniz netlikte fotoğraf elde edebilirsiniz... Fakat bu durum T50'de ise şöyledir... T50'de belli manzara modları vardır... Bulunduğunuz ortama göre birini seçersiniz (örneğin az önceki örnekte olduğu gibi bir gece bir şehrin fotoğrafı çekmek istediğinizde ''GECE MODU'' seceneğini seçebileceğiniz gib...) ve buna göre makine kendi pozlama süresini belirler ve fotoğraflamayı yapar... Yani N1 ve N2 ile fotoğraflayabileceğiniz ortamlar T50'ye göre daha fazladır...
3-) DİĞER
N2'nin T50 ve N1'den bir diğer farkı albüm olayı. Yani şu çekilen resmin düşük boyutunu kopyalama olayı bildiğim kadarıyla... T50 ve N2'de yok bu özellik...
Albüm olayı şöyle: Gezindiğim sitelerden birinde -ki o kadar çok yere baktım ki hangisi olduğunu maalesef hatırlayamıyorum- yazdığına göre N2 senin çektiğin foto kalitesi ne olursa olsun çekilen fotoların küçük boyutlu bir kopyasını hatırladığım kadarıyla 500 fotoya kadar, otomatik olarak dahili hafızasına kaydediyomuş.
Sony'nin sitesinde de yerleşik cep albümü diye bişeyden bahsediyor ancak ne olduğu açıklanmamış. Ben de makineyi fazla kurcalama olanağı bulamadığım için yukarıdaki özellik odur diye düşündüm ki sanırım da öyle.
Anliycağın çok da önemli olmayan bir diğer küçük fark bence
Bir fark daha:N2 10 MP. gerçi çok da gerekli değil ya 7 MP neyimize yetmiyo
T50'nin üstün yanları;
1-) Taşınabilirlik;
T50 azda olsa daha küçük boyuttadır. T50'nin boyutları ''95.0x56.5x23.4mm'', N1'in boyutları ''97x61x24mm'' N2'nin ise "96.7x61.1x22.7" dir...
2-) Estetik;
Bu özellik herkese göre değişebilir ama bence T50 N1 ve N2'ye kıyasla oldukça estetik duruyor... Eğer önceliğiniz kesinlikle estetikse alınması gereken alet budur... Eğer teknik özellikleri N1 ya da N2'ye biraz yakın olsaydı kesinlikle T50'yi alırdım...
N1 ve N2'yi de kıyaslamaya çalıştım ama bence N serisinden birini alıcaksan N2 derim kesinlikle.
T50 bana N2'den daha hoş geliyor ama özellik farkı var iki makine arasında...
TOPARLAMAK GEREKİRSE;
Megapiksel; fotoğraf kalitesi için öncelikli bir belirleyici özellik değildir... Fotoğraf kalitesini belirleyen ö
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
273625 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112908411 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
-
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder
07 Nis. 2022, 17:55 alper3866
0501407 Nis. 2022, 17:55