keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S3 Is Netlik Sorunu

Yeni bir Canon S3 IS makine aldım.Yaklaşık bir 10 günlük deneme kullanımından sonra netlik ve aşırı grenli fotoğraflar açısından büyük hayal kırıklığı yaşadım.Daha önce kullandığım 4 senelik 3xoptik zoomlu Orite makinemden bile daha kötü sonuçlar elde ettiğim çekimler oldu. Kesinlikle odak ve netlik sorunu olduğu düşüncesiyle Servise gönderilmesini istedim.Makine gitti geldi.Sadece güncelleme yapıldığı arıza tespit edilemediği söylendi.Buna rağmen 15 gündür halen her durumda yaptığım çekimlerde tatmin edici sonuçlar almış değilim.Beklentilerimin çok gerisinde sonuçlarla karşı karşıyayım. Örneğin Odağa uzak noktalardaki objelerin kenarlarında kırmızı ve yeşil gölgeler normal denilebilir mi?

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:20 - İp: 88.***.**2.7
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Servise gönderdiğim fotoğrafların linki aşağıda "Original size" olmak zorunda oldukları için dosya biraz büyük maalesef.
Bakalım fotolardaki arızanın yolaçtığı hataları ve hatasız fotoları bulabilecek misiniz?










http://www.hemenpaylas.com/download/1857302/Canon_S3_IS_deneme_foto.rar.html

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 00:10 - İp: 88.***.**8.220
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben burada tekrar devreye girmek istedim.. Ama bu defa teşekkür etmek için.. "BURKAY" arkadaşımıza.. Verdiği linke baktım. Tüm arkadaşların, makro ve diğer konularda çok şey bulabileceği, faydalı bir sayfa.. Ben böyle güzel ve faydalı şeyler yapıldı mı çok hoşuma gidiyor. Herkes birbirine böyle destek olmalı!

Burkay'a bir kez daha, herkes adına teşekkür ediyor, verdiği linki tüm yeni arkadaşlara MUTLAKA ÖNERİYORUM.

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 02:04 - İp: 88.***.**6.181
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Yamayayım diyorum,sölemeyeyim diyorum ama dayanamıyorum artık bu tartışmaya..

Ben size şunu soracağım, Auto ISO nun hangi aralıkta HI-ISO AUtO ayarının hangi aralıkta çalıştığı konusunda bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Sevgili panctom sen bu S3 ün genel kalitesidir diyerek yanılmaktasın.Ve kişileride yanıltmaktasın.Güpe gündüz kim f/2,7 diyafram da Hı-ıso kullanırki. Fotograf çekmeyi bilen kişiler asla çekmez.

Lütfen biraz fotograf nasıl çekilir onu öğrenelim ondan sonra konuşalım arkadaşlar.

Lafım keratine değil buna benzeri ile çok karşılaştım bu sitede.bi ara yazmamaya karar bile verdim. ama kusura bakmayın manzarayı Auto modda hı-ıso da çeken kişi bu fotograflar keskin değil,grenli demeyecek.oturup okuyacak fotograf çekmesini öğrenecek.

Auto modları kullanacaksanız ne diye S3 alıyorsunuz ki anlamam.
Size o S3 ü satan satış temsilcisinde de iş yokmuş müşterinin ne istediğini analiz edememiş.
Lütfen panctom S3 şöle böyle demekten vazgeç,beğenmiyorum diyebilirsin,eyvallah.ama şöyle bir problemi var dediğinde önünde emsal olmalı.Emsalin keratinin çektikleri ise kabul edilemez,çünki çekememiş.sende kullanmadın o makineyi unutma.Millet çekememiş sana gün doğuyor netliğinde keskinliğinde problem var deniyor.

Kimse kusura bakmasın hocam makinada kusur yok.Çekemeyenler kendisine baksın.

Ben bu makina gren vermez demiyorum ama sen kullanabileceğin en iyi ayarları kullanırsın ondan sonra olanlar makinanın performansıdır.beğenmezsin almazsın yada daha iyisi varsa onu alırsın.Herşey fiyat performans ilişkisidir arkadaşlar.

Makinayla çektiğin fotograflara baktım keratin,teknik eksikliklerin var,macro çekimlerde flexi zone Af özelliğini kullanabilirsin,gündüz çekim yaparken AV modunda f7.1,f8 diyaframda 80 asada çekimler yapabilirsin.zaten makinada titreşim azaltma sistemi var.dediğim ayarlar enstantene süreni kurtarmıyorsa 100asa yaparsın yada f5,6 f4 diyafram aralığına düşersin.
Ayrıca efektler bölümünden custom efect ayarından kontrast,keskinlik,doygunluk,ve kırmızı,yeşil,mavi ve ten rengi üzerinde tonlamalar yapabilirsin.

Rica ediyorum aldığınız makinanın türkçe kullanma klavuzunu okuyun ve Canon markanın büyüklüğüne inanın,Ben S3 ile çok güzel fotograflar çekebiliyorsam keratinde,panctom da ahmette mehmette çekebilir.

Ama bilip etmeden konuşup bilmeyenelerinde kafasını karıştırmayın.şuna eminim bu sitede kimse Canonun nikonun sony nin mühendislerinden daha çok şeyi bırakın onlar kadar bile bir şey bilmiyor.Ürünler birbirine göre kalite farklılıkları gösterir ama taş yerinde ağırdır.Zoom dedinmi S3 başka bi konuda başka bi X canon makina tercih edilebilir.

Hoşçakalın.




#e0s' tarafyndan 14.10.2006 13:34:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 13:19 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

"Herşey, fiyat ve performans ilişkisidir arkadaşlar"

e0s'un bu sözü herşeyin özeti ve özü! Benim de tüm yaptığım,yazdığım herşeyin özeti ve özü.. En çok takıldığım nokta s3'ün çok pahalı olmasıydı. Ve s3 fotolarına bakarken, gözüm ne gördüyse onu yazdım hep burada!

Canon markasına kesinlikle değil. Her fırsatta söyledim sadece s3'e eleştiri yaptım. a610, 350d gibi hayran olduğum birçok canon markası var.Hatta g7'yi sabısızlıkla bekliyor,merak ediyorum.

Ayrıca bu son yazdıklarımda ısrarla, "bunlar benim fikrimdir,benim düşüncemdir,kimse baz almasın" diye ısrarla yazdım hep..

Yani sözün özü; bugüne dek s3 ile ilgili örnek fotolarda ne gördümse onu yazdım. O zaman "s3 şanssızlık kurbanıdır,çekilen fotoların çoğu hatalı fotolardır" demek lazım.. Çünkü benim gördüğüm çok fotoğraf tam performans değildi.Ve en isyan ettiğim konu s3'ün yüksek fiyatıydı.

Bu tartışmayı artık kapattım ben.. Zaten Keratin'in de sorunu çözülüyor.Konu tatlılıkla halledildi yani.. Ama tabii e0s'tan bizzat adresime, cd ile örnek s3 fotoları gelecek.Bunları da görünce yine tarafsız olarak fikrimi yazacağım.Ama e0s kelime-i tabir ile, "canon sihirbazı" bir kullanıcı.. Canon firmasında yetkili bir makam yani.. E bu durumda da gelecek fotolar çok iyi olacak tahminindeyim. Yalnız e0s, senden ricam; a610 ve s3 kıyaslamalı fotolar olursa daha çok sevinirim.Çünkü birbirlerine + ve - yönleriyle ringe çıkabilirler fikrindeyim.

Herkese saygı ve sevgiyle..

Not: Lütfen yeni tartışma olmasın,bu konuyu kendimce kapattım.EOs'un fotoları gelince yazacağım zaten..

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 17:09 - İp: 88.***.**6.181
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

furkancım teşekkür ederim Bundan 3 hafta önce s3 çöpe diyen sevgili panctom arkadaşımda artık düzgün ve üslubuna uygun yorum yapar inşallah....

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 20:48 - İp: 85.***.**1.215
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Sn keratin.Foruma yeni üye oldum ve hemen üye olmamın sebebini karşımda buldum.Bende yeni aldığım S3 makinede aynı sorunları yaşıyorum. S3'ün fokus problemi var,ayrıca başka problemleri de var, bende ayrıca ekranındaki görüntüyle bilgisayardaki görüntü arasında ışık problemleri var, ve bütün nette bu makineyle ilgili bilgi manipülasyonu yapıldığını düşünüyorum. makroyu iyi yapıyor fakat benim ilgilendiğim bir konu değil. Foruma üye olmamın ikinci sebebi makine tavsiyesi almaktı.Özellikle fokusu elle ayarlamak istiyorum.Bütçemde bir sınır yok ama kullanmıycam özelliklere de para vermek istemiyorum.Şu anda Nikon D50'yi 55 mm ve 200 mm orjinal lenslerle almayı düşünüyorum ve tekrar hata yapmamak için bu işi iyi bilen ustalara danışıyorum, bu makine iyi midir sizce?

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 00:40 - İp: 84.***.**7.50
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Az önce sizin fotoğraflarınızı da indirdim inceledim ve tamamen makinadan kaynaklandığına karar verdim. Benim çektiğim fotoğraflarda canımı sıkan herşey sizin fotoğraflarınızda da var maalesef...Aynı hatalar benimkilerde de var ve iki makinenin de aynı anda bozuk olması imkansız.

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 01:31 - İp: 84.***.**5.4
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Evet çektiğim fotografları göndereceğim panctom.Hatta sana özelden msj yazdığım akşam çekecektim ancak hava İstanbulda yağmurlu olduğu için çekemedim ama dün akşam çektim ve ihtiyacım olan örnek denemelerim bitti.

birşeyleri özetlemek istiyorum.

a610 kıyaslama olayı adil olmaz sensörü 1/1,8" ayrıca 35mm-140mm bir objektif,36mm-432mm odak aralığı olan bir optikten daha keskin görüntüler elde eder.Ayrıca,A610 da 800 asa desteği yok.
Aslında ne 610 ne 620 nede a700 , S3 ile kıyaslanabilecek makinalar değil ,ama sen Panctom a700 bile iyi dediğin için sana özel çekip gönderiyorum çekimleri.Çekemeyenlerin fotografları ile yanılma diye.Yaptığım çekimlerde hiç bir manipule yoktur.Orjinal halleri ile gönderiyorum.Elimde bi H2 olsaydı aynı mekanlarda aynı ışık altında çekip onları göndermek isterdim ama yoktu malasef.Aslında çektiğim fotografların yüksek asa performanslarını beğenmiyorum,ki bu konuda sana özelde fikrimi söylemiştim.Bana kalsa bu küçükcük minnacık sensörlü makinalarda 400 asa bile fazla.

Ayrıca phaon keratin ile aynı problemleri yaşadığı söylemişsin.Evet yaşamış olabilirsin.ancak keratinin çektiği fotografların özelliklerini gördün mü?????

Sevgili keratin bir deniz manzarası çekmiş akşam 6 sularında gün batımında, çekimlerinde HI-ISO AUTO modunu kullanmış ve AUTO modda,Diyaframda makina tarafından En açık şekliyle F2,7 olarak kullanılmış.gün batımı böylemi çekilir.?

Bir diğer çocuk fotografı varki okul önünde çekilmiş,okulmu çekilmiş,çocukmu belli değil. Çocuk çekildi ise ve tam boyutta bakılmak istendiğinde flu ise yapılacak bir şey yok çocuğa denk gelen piksel çok az.kadraj hatalı.Çözünürlük netliğin ön plana çıkmasında önemli rol oynar.Çocuklarını çekerken onların boyuna eğilmeli ve kadrajın 2/3 lik kısmını onlara ayırmalısınız.

Manuel modda bir ağaç fotografı çekilmiş.. F/3,5 1/320ens. 100 asa.80asa ile 100 asa arasında çok fark yoktur ama neden 80 kullanmayayım. ve Diyafram diyafram kısılmalıydı sert ışık altında.

Çekilen macro fotografı; titreme var tripod kullanılabilirdi. ayrıca fon koparılması açısından tele ucunda macro denenebilirdi.Fotografların albenisi alan derinliğidir arkadaşlar.

Ve tekrar çekilen çocuk fotografı ev içersinde Full Auto modda çekilmiş.Ortam karanlık olunca makina kullanabileceği Flaş gücüne bir Auto ASa uygulamış AUTO asa da makina 100-200 arası genelde 160 asa değerini seçer.HI-ISO asa arasında ise 200-800 arası bir değer beğenir kendisine.buradaki grenlenmede bundandır.

Flaş pozlaması artırılabilirdi ve güzel bi fotograf çekilebilirdi.Ancak makina almak yetmiyor arkadaşlar.
Benden Söylemesi.

Bunları neden yazdım phaon eğer ki sizde aynı sorunları aynı sebeplerden dolayı yaşıyorsanız,Nikon D50 almanız Auto modlarda fotograf kalitenizi artırır katılırım donanımsal bir üstünlük sözkonusu.Ama sırf bu sebeplerden dolayıda D50 alınmaz Auto modda kullanmak için.

Kimse beni yanlış anlamasın,yazdıklarımı kişisel olarak algılamasın.İsimlere bakmıyorum peroblemlere ve yapılan işe bakıyorum.Olmayanıda yazıyorum.

Hoşçakalın.

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 14:49 - İp: 85.***.**3.100
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:44 - İp: 85.***.**1.215