keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S3 Is Netlik Sorunu

Yeni bir Canon S3 IS makine aldım.Yaklaşık bir 10 günlük deneme kullanımından sonra netlik ve aşırı grenli fotoğraflar açısından büyük hayal kırıklığı yaşadım.Daha önce kullandığım 4 senelik 3xoptik zoomlu Orite makinemden bile daha kötü sonuçlar elde ettiğim çekimler oldu. Kesinlikle odak ve netlik sorunu olduğu düşüncesiyle Servise gönderilmesini istedim.Makine gitti geldi.Sadece güncelleme yapıldığı arıza tespit edilemediği söylendi.Buna rağmen 15 gündür halen her durumda yaptığım çekimlerde tatmin edici sonuçlar almış değilim.Beklentilerimin çok gerisinde sonuçlarla karşı karşıyayım. Örneğin Odağa uzak noktalardaki objelerin kenarlarında kırmızı ve yeşil gölgeler normal denilebilir mi?

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:20 - İp: 88.***.**2.7
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Murgur sana katılıyorum zaten aynı şeyi söylemişiz. Yalnız şaşırdığım Phanctom'un bu fotolar için yaptığı yorum, fotoğrafların çekim tekniğini bile bilmeden bu karalamak niye ? İnsnaları yanlış yönlendiriyorsun hocam. Lafım h5,h8 e yönlendirmen için değil, ama burada S3 le yeni tanışmış bir kişinin işte makinenin yapacakları bu. Sen üstüne bir bardak soğuk su iç der gibi ''Bu s3'ün normal verebileceği kadar.'' de. Kusura bakma ama bu işten anlamıyorsun...

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 13:59 - İp: 88.***.**7.31
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Murgur ve Cangulay;
Dikkat ederseniz "çoğu s3 fotoğrafında" diye söz ediyorum hep.. Yani az da olsa iyi fotoğraflar görüyorum bazen s3'ten.. Sanırım demek istediğimi anlayamadınız. Ama s3'ten az sayıda güzel foto görmek te iyi değil.. Ben ne görüyorsam, onu söylüyorum hep! Ya bu makinayla çekim yapan arkadaşların çoğu, makinayı tam performans kullanamıyor; Ya da s3 ortama göre, ışığa ve diğer şartlara göre farklı sonuçlar veriyor. Mutlaka bu 2 şıktan biri geçerli.. Ama "keratin"in verdiği fotolar kesinlikle düşük kalitede.. Bunu görüyoruz. Ve bu arkadaş ta, işi bilen birine benziyor. Ne diyelim şimdi?

Ayrıca Cangulay arkadaşım;
Lütfen yazdıklarımı iyi oku derim. Bak bakalım ben bu arkadaşı "h5" veya başka bir modele yönlendirmiş miyim? Hatta ona "sakın s3'ü satma,çok zarar edersin" dedim. Sanırım forumları çok okumaktan, kafan karışmış olmalı Bu arkadaşımız dünya para verip bu makinayı almış madem, inşallah sorunu bir şekilde çözer, diye anlatmak istedim.Başka makinaya yönlendirmek, özendirmek yok!! Ama o yolladığı fotolar PROBLEMLİ. Bunu kabul ediyoruz zaten. Hep birlikte yardımcı olmaya çalışalım o zaman.. Mesela Murgur'un önerisini dinlesin ve denesin bakalım. İnşallah memnun kalır.Ve biz de seviniriz tabi ki.. Değil mi?

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 15:47 - İp: 88.***.**2.62
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

-Dikkat ederseniz "çoğu s3 fotoğrafında" diye söz ediyorum hep.. Ama s3'ten az sayıda güzel foto görmek te iyi değil..

Aynı yerde dönüp duruyorsun hala, S3'ün çektiği fotoğrafların kalitrsini beğenmiyor olabilirsin, ama bu örnek olarak gösterilen fotoğraflar düzgün bir şekilde çekilememiş. Yani anlayamıyorum seni, bu çiçek makrosu sence S3 ün yapabilecegi mi ? Ama sen çıkmış evet yapabilecekleri bu diyorsun. Bu araba 100 km hızla gidebiliyor, ama tutmus 30km diyorsun sen. Kusura bakma ama ben bu çiçek / makro fotoğrafı 100 kez çeksem sadece 5 i böyle çıkar. O da rüzgarda çiçek sallanır pozlamayı ayarlayamam falan olndan olur. Sevgili keratin de bu çiçek makrosunda problem var deyip te zaten yollamışsa bu işten anlamadığından değil (Keratin için işi bilen biri diyorsun ya), bu fotoğraf makinesini kullanmayı henüz tam bilmediğindendir, yarın işi kapınca kendisi de zaten görecek bunu. Ama sen çıkıpta S3 ün bunu sıkça yaptığını söylersen ben sana dur derim, çünkü o zaman sen insanları yanıltmış olursun.


-Bak bakalım ben bu arkadaşı "h5" veya başka bir modele yönlendirmiş miyim?

Ben orada zaten keratin i h5 ya hx e yönlendiriyorsun demedim ki, yeni makine almış birini başka bir makineye yönlendirmeye çalıştığını söylemeyeceğimi senin satırları iyi okuyup değegerlndirmen gerekirdi diye düşünüyorum, ama sanırım kafan karıştı biraz ?

Yalnız şunu artık lütfen anla, bu makinenin neler yapabileceğini tam olarak bilmiyorsun, ve işte yapabilecekleri budur dersen, o zaman insanları yanıltıp, yanlış yönlendirmiş olursun.

Son olarak ben zaten Keratin ve diğer makine alacak arkadaşlar için en iyisini yapmayı isteyeceğinden ve iyi niyetinden şüphem yok. Zaten buradaki herkesin amacı da bu değil mi? Ama lütfen tam bilgi sahibi olmadğın konularda kesin yargılarda bulunma...

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 20:48 - İp: 85.***.**3.109
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S2/S3 serisinde kesinlikle netlik problemi yok, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim bunu. LCD ve vizör kötü ama netlik cam gibi.
Fotoğraflarda çekim hataları var:
1. fotoğraf manzara fotoğrafı olduğu için diyafram kısık olmalıydı, üstelik arka binada ışık patlaması olmuş.
2. ve 3. fotoğraflar yüksek iso değerinde çekilmiş, bu yüzden noise (kumlanma) var.
4. fotoğrafta hiçbir yere odaklama yapılmamış, yani makinenin odaklama karesi yeşili göstermeden deklanşöre basılmış.
"Büyük araştırma" başlığında S3 ile harikalar yaratan bir kullanıcının linkini vermiştim. Bunu gören birisi hala S3'te netlik problemi var diyorsa sadece insaf derim.



Sevgili Murgur;
Odaklama karesi yeşil göstermeden fotoğraf çekecek kadar acemi olsam böyle bir platformdan yardım isteme cesaretini
zaten göstermenin zor olduğunu sanırım sen de takdir edersin.
Ben S3 ler kötü demiyorum.Benim makinede adı konulmamış bir problem var diyorum.Ayrıca gönderdiğim fotolar kötü diye nitelendirdiğim çekimlerin içinden rasgele seçilmiş bir kaç foto.Ayrıca Ayni fotoğraflar çeşitli manuel tekniklerle enstantane ve diyafram ayarları değiştirilerek ve Manuel Odaklama da kullanılarak çeşitli pozlarla da çekildi.
Ben makinenin çok iyi çektiği konumları da göz ardı etmiyorum.Örneğin Yakın plan kısa mesafeli Zoomlarla çekilmiş portreler de bayağı iyi sonuç alınabiliyor.Uzun enstantaneli gece çekimlerinde de şimdiye kadar almadığım kadar iyi sonuçları görebiliyorum.
Ancak hiç zoomlanmamış,analog makinelerde sonsuz ayarı dediğimiz konumda,netlik alanının ya çok dar ya hiç olmaması.Ayrıca netliğin AF noktasında oluşmaması.Ayrıca Panctom'un dediği gibi sis efekti.Ve de makro çekimlerde benim eski mütevazi 3xoptik Orite'ın netliğine bile yaklaşamaması. Ben de bu makineye yakıştıramadığım için çözüm arıyorum.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 20:48 - İp: 85.***.**2.112
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Hocam makinede hakikaten problem yoksa ve makine doğru bir şekilde kullanılıyorsa S3 bu şekilde kötü makro çekmez...


#cangulay' tarafyndan 09.10.2006 20:53:27 tarihinde düzenlendi.


#cangulay' tarafyndan 09.10.2006 21:09:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 20:52 - İp: 85.***.**3.109
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sevgili CANGULAY kardeşim;

Yazdıklarına 1-2 küçük notada katılırım. s3 makroda gayet net ve başarılı fotolar veriyor.Bu gerçek.. Ama ben s3 ile paso makro çekmiycem ki.. Manzara ve toplum fotoları, sehir fotları gibi uzak çekimlerde s3'ü netlik yönünden hiç ama hiç beğenmiyorum. Beğenen beğenir ve alır. Bu benim fikrim. Beğenmiyorum ve beğenemiyorum. Çünkü diğer bazı makinaların (fz50, fz30, a610, fuji f30, sp500, fz7, h5) gibi makinaların fotolarını inceleyince s3'ün netliğini beğenmem mümkün değil!! Zaten kendi forumumda (büyük araştırma) s3 le ilgili son düşüncelerimi açıkça anlattım 10 dakika önce.. s3 kullanıp ta, güzel fotolar çeken arkadaşlar var. Ama o arkadaşların pozlama ve görüntü yakalamalarını beğeniyorum. Kesinlikle s3'ü değil.. Ve orada söylediğim bir sözle bitiriyorum. DEĞİL 1300, 800 YTL DAHİ OLSA, S3 ALMAM!!

"bu arada cangulay,fotoğrafçılık bilgine sözüm yok,sen bilinçli birisin bu konuda.. o yüzden polemiğe girmeyelim lütfen.."

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 21:13 - İp: 88.***.**2.62
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili keratin ben de senin fotolarını inceledim verdiğin linkten.Ben makinenin sorunlu olduğunu düşünmüyorum.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 21:21 - İp: 88.***.**5.20
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Şimdi hocam ben zaten S3 ün portredeki kalitesi şu kadar iyi, makroda bu makineden iyi demiyorum ki? Sen beğenmeyebilirsin de S3 ün kalitesini, saygı duyarım. Ama Ben bu örnek fotoğraflarla kıyaslıyorum S3 ün yapabileceklerini. Keratinin çektiği fotoğraflar düzgün çekilememiş ya da makine de sorun var. Ama sen bu fotoğrafları gösterip S3 işte bu dersen doğru olur mu, sen söyle ?

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 21:26 - İp: 85.***.**2.202
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yani işte demek istediğim konuşalım ama, fotoğrafçılık bilgilerimiz konusunda polemik yapmayalım. Çünkü konumuz bu değil.. Senin zaten eksik bilgiye sahip olduğunu hiç düşünmedim ve düşünmüyorum.

Şimdi gelelim öze.. Başka kompakt veya slr modeller daha iyi netlik veriyorsa, s3 onlardan 1-2 adım alttaysa, bu da s3'ün bu yönden standartların altında kaldığını gösterir. Nasıl "Fenerbahçe forması altında oynayan her oyuncu kalitedir" diyemezsek, "Canon markası altında forma giyen her makina da çok iyi olamayabilir."

Ben s3'ün netlik sorunu olduğu konusunda kendimce eminim ve öyle kalacağım. Ama lütfen kimse benim bu düşüncelerimi baz almasın. Bu benim yorumumdur. Beğenen beğenir arkadaşlar..

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 21:54 - İp: 88.***.**2.62
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

ben sadece gülüyorum arkadaşlar cagulay ve murgur konuya net bir açıklama getirdiğinizden dolayı teşşekür ediyorum...



"Fotoğraflarını indirdim. Manzara, çocuk fotosu hepsini gördüm. Ve diyeceğim ki, hiçbir arıza yok inan.. Bu s3'ün normal verebileceği kadar.. Yani s3 bu kadar çekebiliyor başka yerlerde de gördüğüm kadarıyla.. Ve bu tarz beğeniliyor çoğu kişice..

Ah be kardeşim.. Bir İzmir'li hemşerin olarak inansaydın bana,ne olurdu. Ben "büyük araştırma" adlı forumumda, s3'teki netlik sorununu hep anlattım durdum ama kimseyi inandıramadım.Kesinlikle s3'e karşı bir cephe aldığım yoktu,niye alayım?? Ama hemen hemen çoğu s3 fotosunda hafif bir buğu, netlik sorunu, keskinlik eksikliği hep görüyordum. Son olarak test sitelerinde de bunu testte görünce forumumda yazdım.

ben makinende hiçbir arıza olmadığını düşünüyorum! Var deyip te bulan ve çözen, düzelten olursa da ondan özür dilerim.Yani s3 çoğu zaman böyle foto verir. Bunlar normal s3 fotosu bence.. Bence artık almışsın, bu haliyle memnun olmaya çalış.Asla değiştirme,yazık çok zarar edersin. Farklı manuel çekim teknikleriyle belki biraz daha iyi fotolar çıkabilir bilmiyorum."

PANCTOM

kusura bakma ama sen eğer fotografçılıktan anlıyosan ve üsteki yorumunu değerlendirerek söylüyorum bende ARA GÜLER im...


haa bu arada evet bikaç tanıdığım kullanıcıda s3 ten netlik konusunda sıkıntıları olduğunu söylediler o kadar netmiş ki çok gözlerini alamıyolarmış...


http://www.hemenpaylas.com/download/1823306/s3.rar.html


#azya' tarafyndan 10.10.2006 03:32:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 01:46 - İp: 85.***.**5.21