ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Vicdan!!

Merhaba Arkadaşlar..
Bu ülkede bir çokşey yapabilirsiniz..
Yeter ki sınırların dışına çıkmayın
Sınırlar neresi ??
Ya da nerede başlıyor ??
1-Türk olacaksın,
Bu da yetmez Türk milliyetçisi olacaksın..
Örneğin; Şincan’daki olaylar için bağırıp çağıracaksın
(yanlış anlaşılmasın elbette bağırıp çağırılmalı protesto edilmeli)
ama hemen yanı başındaki Kürt’ü görmeyeceksin.
Görenleri de bölücülükle suçlarsan daha iyi olur.
Daha el üstünde tutulursun..
Koskoca Amerikaya ve onun desteklediği
İsraile, Perezin yüzüne tüm diplomatik dili elinin tersiyle itip
“Van Minüt” “Siz çocuk öldürmeyi iyi bilirsiniz”
diyeceksin böylece gönüllerde taht kuracaksın
ama aynı zamanda kendi ülkendeki
Uğur Kaymazın polisler tarafından kurşuna dizilmesini görmeyeceksin.
2-Sünni olacaksın.
(En az senin kadar inançlı olan Alevi’nin sorunlarını görmeyeceksin.
Mesela Diyanet’te temsil edilme isteklerini duymazdan geleceksin)
3-Laik olacaksın
(Düzenin sınırları içinde)
Örneğin Başörtülüyü okula almayacaksın..
Ama aynı zamanda eğitim özgürlüğü diye bas bas bağıracaksın.
Üstelik bu yaptığını da özgürlük, demokrasi
kısaca solculuk diye yutturacaksın..
Yine laik’im diyeceksin
ama bir inançsızın ya da bir Ermenin verdiği vergiyle
camilerin su parasının ödenmesine ses çıkarmayacaksın.
Her yıl Menemen olayını anıp;
Kubilayın kafasının gericiler tarafından nasıl gövdesinden ayrıldığının
edebiyatını yapacaksın.
(Menemen’de sadece 3 kişi ölmüş) bu olaydan kaç yıl sonra yine gericiler tarafından 35 insanın, aydının diri diri yakılmasından uzak duracaksın..
Burada Örneğin mgirgin Türk İslam sentezini anlatacak. Sayfalarca…
Topik üstüne topik açacak
Ses çıkarmayacaksın…
Çünkü o zarasız
Çünkü o çoğunluğun sesi..
Ama ahmetçiçek tehlikeli sularda
Alevi olmadığı halde Aleviyi,
Kürt olmadığı halde Kürdü,
Ermeni olmadığı halde Hırant’ı savunuyor.
Ermeni Diasporasının da düşman olduğu Hırant’ın ölümüne üzülüyor.

Sevgili Panctom
Tartışmayı bilemiyoruz.
Hakaretle eleştiriyi karıştırıyoruz
Sorun burada.
Ve
Herkes kendine demokrat..
Ben yönetici olsaydım nasıl davranırdım bilemiyorum..
Sanırım bu iş aşağı tükürsen sakal yukarı bıyık misali
Herkesi idare etmenin kolay olmadığını biliyorum
Bu yazdıklarımı ister şikayet istersen serzeniş olarak değerlendir..
(Sitemiz de ülkemiz gibi..)
Not: Yazım yanlışları için özür dilerim..

#ahmetçiçek' tarafından 13.07.2009 17:43:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Temmuz 2009, 17:42 - İp: 88.***.**6.198
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Bu siyasi mevzulara girmeyi hiç semiyorum, Rokomet'le, Kontrast'la Tatarbey'le atışmayı kavga çıktığında oturup seyre durmayı daha çok seviyorum ama doğru söyleyeni görüncede dayanamıyorum.

Topic silinip kilitlenmeden Ahmet Çiçek'e katılıyorum demek istedim. Maazallah sonra kilitleniyor siliniyor falan.

İlle dostun bir tek gülü yaralar hesabı Ahmet Çiçek'in kafasına benim kadar çiçek dahi düşmesin diyorum. Hoş 75 kilo değilim ama olsun 56'da bir kilodur.

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:03 - İp: 81.***.**8.138
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Mgirgin dediğin için yazıyorum ahmetçiçek bey.. Ben o senin dediğin sentezden mentezen anlamam. Sentez de ne demekse? Biz Türklerin islam birliği için neler yapabileceğimizi ve ülkemizin bu birlik için bulunduğu potansiyel güçten bahsettim. Hitabım da kesinlikle ''müslümanlara'' idi.. Açtığım konunun da senin paranoyakça(üzgünüm başka tarifi yok) ırkçı bir tutum olarak değerlendirmenin de sahip olduğun önyargılardan ötürü kaynaklandığı kanısındayım. Yoksa Irkçılığın kendisi zaten bir ümmet olmaya, islam birliği kurmaya ters bir olay.. Bakın mechul de okyanus da geldi farklı bir fikir beyan etti. Ama aramızdaki saygı ve üslubu gördünüz mü? Eğer onlarda gelip sert bir şekilde eleştirip de dalga geçselerdi elbette bu tatlı ve seviyeli sohbet olmazdı.

Bir ikincisi senin en büyük yanlışın bazı olayları fazla çarpıtman. Mesela burada bile sincanlılarla kürtleri bir muamele görmüş olarak tutuyorsun. Bu ülkede Kürt halkı biz yörüklerden daha fazla acı çekmiş değil. Bizim yöresel dilimiz de en az onlarınki kadar kayboldu. Biz de yörük kültürümüzü kaybediyoruz, biz yörükleri ormanlara bile sokmuyor devlet. Bizim köyümüzde turizm var ama yazın suyu bile yok hala. Ekeltriklerimiz de ilk yağmurda kesiliyor. Fethiyede ekeltriği suyu olmayan köyler var( örn.girdev) vs. vs...

Kimi yerde kürtlerin maruz kaldığı ırkçı saldırılara türkler de kürtler tarafında maruz kalıyor.(zaten halk arasında bu durum sözü edilmeyecek kadar az) Bu ülkede Kürtlerle bir Türkmen olarak ben tamamen aynı haklara hatta güneydoğuda yaşayan halk elektrik ve su parası ödememek gibi, çalışmadan 10 çocuk yapıp yeşil kart alıp sağlık hizmetinden faydalanmak gibi extra hakları var. Şimdi sen gelip de kürtleri sincandakilerle bir tutma. Devlet bir tek kürtlere değil hepimize dokunuyor. Değineceksen kürtlerin gerçek sorunu olan eğitimsizliğe, doğum kontrol uygulamalarının yapılmamasına vs. değinin. Devletin yörükleri nasıl dağlara sokmadığına değin vs. vs...

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:07 - İp: 81.***.**9.79
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili Ahmet Çiçek..

Benim mesleğim de zor, buradaki işim de..

Müzisyenim.. Ve sahnedeyken kalabalık kitleye hitab ediyoruz.
Malum herkesin sevdiği renk aynı olmuyor. Biz yeşile hitap ederken, kırmızı sevenler somurtuyor

Bu sitede de durum aynı.. Ama burada bazen arkadaşım olan kişilere bile site kuralları uygulamak zorunda kalıyorum bazen..
Bu konumda duran kişinin ADİL OLMAYA GAYRET ETMESİ gerekir.

Adil miyim bilemiyorum, ama inanın ki olmaya çalışıyorum.

Ve bu topiğe yazacak olan arkadaşlarımızın, dostane şekilde düşüncelerini ifade etmelerini, hakaret karıştırmadan konuşmalarını umuyorum.

dostlukla..

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:10 - İp: 88.***.**3.214
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı

kimsenin kimseyi suçladığı yok aslında

milliyetçi ruhumuz hemen ön plana çıkıveriyor bu tip durumlarda..

gaza geliyoruz evet

buda bizi millet yapan tarihteki zaferlere imza atmamızı sağlayan

en önemli özelliğimiz bence..

ekmek yediği kabı pisleyeni korumam.. kurunun yanında yaşta yanar üzgünüm..

benim ülkemin insanına zamanında zulüm eden sonradan da iftira edeni de korumam

laik ülkede yaşıyorum.. elbetteki laikliyi savunacağım sonuna kadar..

alevilerle ilgili yeri gelmişken ve adları geçmişken

TIKLAYINIZ

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:29 - İp: 88.***.**8.60
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Madem ki başladım…
Kürt kardeşlere gelince;
“Özgürlük” diyorlar
“Anayasada Kürtler kurucu unsur olarak tescillenmeli” diyorlar.
Ama başörtüsü özgürlüğüne gelince..Tık yok..
Siz kurucu unsursunuz da Çerkezler Lazlar kurucu unsur değil mi?
Onlar bu ülke bu topraklar için savaşmadılar mı?
Aleviler;
Laikiz diyor, diyanette temsil hakkımız olsun
Cemevleri ibadethane olarak kabul edilsin diyorlar
Hatta dedelere devlet maaş versin diyenleri var
Oysa Laiklik istiyorlarsa
Diyanette temsiliyet değil
Diyanetin lağvedilmesini savunmalıdırlar.
Çünkü laik bir ülkede diyanet olmaz..
Çünkü laik bir ülkede devlet din adamlarının maaşını ödemez

Türbancılara gelince başörtüsü namusumuzdur
Türbana özgürlük diyorlar
Kürtler anadile özgürlük istediler mi,
onları “bölücü hain” ilan ediyorlar..
Solcular;
Orduculuğu, CHP statükoculuğunu
Darbeciliği, solculuk sanıyorlar
301’i savunuyorlar..
Tek hukuktan, üniter devletten bahsedip
Askerin siviller tarafından
yargılanmasına karşı çıkıyorlar.

Arkadaşlar;
Yukarıda yazdıklarımı tekrar bir daha okudum
Hemen herkes nasibini almış eleştirilerimden..
Tabi ki böyle birisi (mahallenin delisi gibi)
her gruptan tepki alır.
Bundan korkmuyorum
Ama tepkiler eleştiri düzeyinde olsun
Bir başka topikte dediğim gibi kırmadan dökmeden…

Böyle düşünüyorum..
Sözün Özü;
Herkes kendine demokrat..
Empati yapmıyoruz..
Empati
Yani ,
başlıktaki gibi;
Eksiğimiz;

VİCDAN
VİCDAN..
Uzun oldu
Başınızı ağrıttım
Özür…

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:50 - İp: 88.***.**6.198
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

mgirgin
"Yoksa Irkçılığın kendisi zaten bir ümmet olmaya, islam birliği kurmaya ters bir olay.."diyorsun
bende onu dedim diyorum
Ama sen kızdın
hayat_can kardeş verdiğin link
son yıllarda izlediğim en güzel video
Teşekür ederim..
Bu tür şeylere ihtiyacımız var..
BEN DE EKLİYORUM

#ahmetçiçek' tarafından 13.07.2009 18:59:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Temmuz 2009, 18:55 - İp: 88.***.**6.198
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Arkadaşlar
Uzattım biliyorum ama
Düzeltmek istiyorum.
Türk derken Türklerin
Kürt derken Kürtlerin
Ya da Alevi derken Alevilerin hepsini kastetmiyorum.

Tarih: 13 Temmuz 2009, 19:08 - İp: 88.***.**6.198
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Ahmet bey, söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Alevinin, gayrimüslümün vergilerinle imamlara maaş ödenmesini ben de en az sizin kadar kınıyorum. Bu laiklikten ziyade islama ters. İslamda maaşlı imam bile olmaz.

Vicdan derken evet elimizi vicdanımıza koyalım. Vicdanımıza koyalım da Uygur soykırımıyla kürtlerin durumunu bir tutmayalım. Kürtlerin durumunu da biz yörüklerinkinden daha büyük mesele etmeyelim. Devlet tarafında hepimiz haksızlığa uğruyoruz ama bunun çözümü ayrılıkçı hareketler yada bir etnisitenin savunuculuğunu yapmak olmamalı. Benim eşim çerkes ve kendi dilini neredeyse kaybetmiş. Kayınvalidem bile neredeyse unutmuş çerkesçe konuşmayı. Ben de kendi Türkçemi(yörük şivesi) kullandığımda halk bana gülüyor. Mecbur istanbul türkçesi konuşuyorum. Kısaca dille ilgili de herkesin sorunu var.. 30 yıl evvel fethiye henüz köyken, fethiyeye yerleşen bir kürt ailenin kürt çocuklarıyla kardeşçe büyüdüm ben. Farklı dildeki konuşmaları dikkatimi çerkerdi ama kürt olduklarını taaa askerden geldikten sonra öğrendim.. Burada ne demek istediğimi anlamışsındır umarım..

"Yoksa Irkçılığın kendisi zaten bir ümmet olmaya, islam birliği kurmaya ters bir olay.."
Bu kelimeleri sen de okyanus gibi yada mechul gibi etseydin problem olmazdı. Ama beni rencide edecek şekilde kelimeler kullandın. Neyse sağlık olsun, barış ilan edelim, gerek yok tatsızlıklara. Bundan sonra hepimiz üslubumuza dikkat ederiz..

Tarih: 13 Temmuz 2009, 19:28 - İp: 88.***.**1.144
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ahmetçiçek iyi hoş da bazen çok çarpıtıyorsun yobazlar gibi meseleleri.
Ben bundan senin kendi bilincinle bağımsız düşünmediğin sonucuna varıyorum. Radikal gazetesinin taraf gazetesinin teranelerini papağan gibi tekrarlamak dışında sana özgü birşey görmüyorum senin yazdıklarında.
Al o gazeteleri. Kahvede karşında otursa adam yerine koymayacağın köşe yazıcıları yıllardır her allahın günü şu senin söylediğin zırvaları tekrarlayıp duruyor.

Uğur Kaymaz kurşunamı dizildi. Utanmadan yalan söylüyorsun.

Uğur kaymazın kurşuna dizilmemiş! versiyonları da istanbul sokaklarında terör estiriyor her türlü.

Birşey konuşacaksın bari çarpıtmadan konuş.

İkinci mesele türbanlı türban hakkını savunuyor da içki içenin hakkını savunmuyor, o şunu savunuyor ama öbür meseleyi savunmuyor diyorsun.

Bu söylediğinin hiçbir felsefi sosyolojik sınıfsal temeli yok.

Toplumdaki sınıflar ve katmanların her biri kendi çıkarlarını savunur ve onun için mücadele eder. Bu sosyal kanunu sanki bize özgü toplumsal bir çarpıklıkmış gibi ikide bir öne sürmen, niye yerçekimi var diye ağlamaya benziyor.

Gericiliğe prim vererek de demokrat olunmaz. Sizin yerinize düşünen batılı ulemalarınız öyle yıkadı sizin beyninizi.

Demokrasiyi de etnikçiliğe, homoseksüel hakkı savunuculuğuna, fahişelere beden işçisi demeye, tarikatlar cemaatler borusunu daha rahat öttürsün demeye indirgediniz. Türk Milleti ni kendi vatanından, devletinden, ordusundan, soykırım yaptınız diyerek tarihinden, bütün milli ve manevi değerlerinden nefret ettirip aşağılık kompleksine sokmaya çalışıyorsunuz.

Neden yapıyorsunuz bunu. Biz adam olmayız, ab bizi adam etsin abd bizi adam etsin dedirtmek için mi. Manda kafalımısınız siz.

Tarih: 13 Temmuz 2009, 19:35 - İp: 85.***.**5.14
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Böyle konulara girmeyeceğim diyorum ama dürtüyor birşey

fotoğraf sitesindeyiz onun için fotoğraf sınırlarının dışına çıkmayacağım ahmet bey sizin kadrajınızın ne ayarda olduğunu bilmiyorum yada şöyle söyleyeyim kadrajınıza sığdırmak istediklerinizi görüntüleyecek bir objektif yok

1980-90 yıllarda yasadıgım kasaba 2000 haneli büyük bir yerdi Balıkesir/manyas/salur kasabası simdi işsizlik sonucu 80 hane ya var ya yok hala yıl 2009 dogru dürüst yolu bile yok senede bir kamyon cakıl döküp geçiyorlar yada hala su borularından lagım akıyor kimi zaman niye tabi kimse devlete başkaldırmıyor. hala okula yayan 2 km yol giden çocuklar var kışın traktör bile zor gidiyor bagkur primlerini ödeyemediği icin jandarma gelip kahveden milleti toplayıp kodese attığınada şahit oldum
yada yıllarca doğum kontrol diye yırtınan bazı yurdumun doktor müsvetteleri bizim oralarda cirit atarken doğuda 10 çocuk yapmayana adam gözü ile bakılmıyordu
ama bunların hepsi bir oyun olduğunu ne kadar söylesekte aldırış eden yok hepimiz geldik bir oyuna hala piyonlar ön tarafta piyonlar bitip birisi şah matı cekince aklımız başımıza gelecek

15 yıldır avrupada yaşıyorum.almanyada bile Türkiyedeki kadar kişilik hakları ve özgürlük yok hala özgürlük diyanet le sınanıyor ya burda merkelin bile partisinin adı Christlich Soziale Union hristiyan sosyal birliği daha acaba açıklama yapmak gerekirmi acaba diyorum

Türkiyenin iradesi böyle adı İslam sosyal birliği adlı bir parti geçse ne olur bunu gercekten cok merak ediyorum Demokrasinin beşiği olan almanyadayız ve böyle bir parti iktidarda yıllardır
buyrun söz sizin

Tarih: 13 Temmuz 2009, 19:44 - İp: 92.***.**2.130