kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

Üst Bant Tercihi

memleketin kaos içine çekilmeye çalışıldığı bir süreçte bizim editörlerimizin de üst bandı "gezi" fotoğraflarına ayırması çok yanlış olmuş.
bu sitede olanların hayra gittiğine inanan da var, şerre gittiğine inanan da.
sitenin "taraf" olma lüksü olamaz...

Tarih: 5 Haziran 2013, 21:30 - İp: 95.***.**4.27
riskos
riskos (üye)
İstanbul / Amatör

Yakılan yıkılan otobüsler duraklar vs yok sayılmış. Bunlarıda üst banda koyarsanız daha zengin bir içerik olur.İnsanlar bakmaya doyamazlar ..

Tarih: 11 Haziran 2013, 07:32 - İp: 78.***.**0.176
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

kuzeyemir fotoğraf aynı zamanda zamana ışık tutan bir belgedir o fotoğrafların hepsi bir belgedir fotoğrafçıda bunu belgeleyen ...
o fotoğraflar çizim değil maniplasyon değil sen de otorite değilsin zaten başımızda yeterince otorite var, karar sana ait değil fotoğrafları gönderenlere ait yine aynı sorunla karşı karşıyayız bir kesimin diğer kesime tahakküm kurmaya kalkması sen istemiyorsan gönderme... AMA gönderene karışma hakkında yok... bunuda başka yerlere bağlamaya gerek yok..
GÖZÜNÜ KAPATINCA VAR OLAN ŞEY YOK OLMAZ, SADECE SEN GÖREMEZSİN! bir arkadaşta yakılan yıkılan otobüs vs den bahsetmiş evet onlarda belgedir , iki gün önce pkk nın istanbulda molotofla yaktığı otobüsler, yanan aylarca hastanede yatıp vefat eden kızımızın fotoğraflarıda belgedir. unutulmaması gereken çok belge vardır...
Memleket 2 fotoğrafla kaosa girmez kaostaysa fotoğraf onu yansıtır..
benim fikirlerimede kimse katılmak zorunda değil aksini savunanada saygı duyarım ama inanmam...

#buzlucam' tarafından 11.06.2013 10:30:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2013, 09:06 - İp: 188.***.**7.215
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

...

#kiev-19' tarafından 11.06.2013 23:40:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2013, 15:09 - İp: 176.***.**1.69
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

eğer ben buraya birşeyler yazamaya korkuyorsam başkaları birşeyler yazmaya korkuyorsa problem vardır... demokratik bir ülkede özgürlüklerin yerinde olduğu bir ülkede benim yazdığım 3-5 cümleyle ne benim ne başkalarının korkması normal değildir...

Tarih: 11 Haziran 2013, 16:03 - İp: 188.***.**7.253
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

...

#kiev-19' tarafından 11.06.2013 23:42:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2013, 17:23 - İp: 176.***.**1.69
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)

fotoğraf galerisi'ne bir fotoğraf ekleyerek konuyu ve bakış açımı biraz daha açtım.
herkes benim gibi düşünsün demiyorum. ısrarla herkes istediği gibi düşünsün-paylaşsın, ama yetki sahibi herkese eşit tavır içinde olsun diyorum hala.
admin'den gelen cevap çok ilginç:
"haklı bulduk, hak verdik..." diyor.
ben de ona itiraz ediyorum zaten, isteyen haklı bulur, isteyen haksız bulur. ama sen yetki ve gücünü kullanarak "istediğinin" yanında yer alamazsın.

ne olacak yani, yarın daha yüksek bir mevki-makam sahibi olsa bana böyle pişkin pişkin: "sen de kimsin, ben senin gibi düşünenlerin hakkını hukukunu gözetmem" mi diyecek?

evet, aynen öyle diyecek.
işte gerçek halk bu yüzden on yıllardır bu zihniyete itibar etmiyor ya...

neyse...
ilgili fotoğrafın linki aşağıdadır.
selamlar, saygılar..

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=562786

Tarih: 11 Haziran 2013, 19:55 - İp: 95.***.**7.146
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

''ne olacak yani, yarın daha yüksek bir mevki-makam sahibi olsa bana böyle pişkin pişkin: "sen de kimsin, ben senin gibi düşünenlerin hakkını hukukunu gözetmem" mi diyecek? ''

Kuzey emir düşüncelerine saygı duyuyorum.Kırıcı olmadan gayet güzel
fikirlerini yazıyorsun.Ama bugunkü iktidar Yukarıda ifade ettiğin cümleyi bugun uygulamıyormu.Bu tepkiler zaten bununiçi değilmi.

Bugunkü ikdidarın ana politakası ya benim tarafımdasın yada düşmanımsın.Sencede böyle değilmi ?

Tarih: 11 Haziran 2013, 22:23 - İp: 151.***.**1.198
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)

atilla61 arkadaşım, iyi niyetli bir "taraf" olduğunuz için açık ve dobra olduğunuz için size özel olarak son kez söyleyeceğim, lütfen çok dikkatli okuyun:

bu başlığa konu olan şikayet iktidarın yanlış tutumu veya eylemcilerin haklı-haksız olması değil.
diyelim ki iktidar haksız. eylemciler haklı davaları için mücadele ediyor.(bunu sizin için burada kabul ediyorum)
ama ben bu gerçeği görmeyen, gerçeğin böyle olmadığını düşünen her iki kişiden diğer tekiyim ve bu sitenin üyesiyim.

şimdi burada 250.000 kişiyiz ve 125.000 tanemiz "öyle" diyor, diğer 125.000 tanemizde "öyle değil, böyle" diyor

diyelim ki siz de buranın editörüsünüz:
ne yapmanız gerekir şimdi?
bu 125.000 kişilik grupların birini haklı bulup diğerini yok mu sayöalısınız, yoksa her iki eşit parçaya eşit mesafede mi duracaksınız?

işte adalet bu sorunun cevabında..
selamlar, saygılar...

Tarih: 11 Haziran 2013, 22:55 - İp: 95.***.**7.146
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

@KUZEYEMİR KUSURA BAKMA ASIL TAHAMMÜLSÜZ OLAN SEN GÖZÜKÜYORSUN SENİN GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE SEN BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORSUN SON FOTOĞRAFININ ALTINA YAZDIĞIN BU CÜMLELER esas olarak senin tammen siyasi davrandığını ve bir kesimi aşağılayıcı hakaret edeici ve saygısız bir tutum içinde olduğunu gösteriyor eşitlik gibi bir iddiayla açtığın forum başlığında alttaki senin cümlelerini TEKRAR YAZIYORUM VE TAHaMMÜLÜZ VE TAhaKKÜMCÜ OLANIN KİM OLDUĞUNU TAKDİRLERE BIRAKIYORUM!!! HİÇ kimse savunmadığı karşı çıktığı insanların görüşleri ve hareketleri için bu forumda senin gibi cümleler kurmadı TAM TERSİ BİR İDDİAYLA GELİP HERKESİN SENİN GİBİ OLMASINI İSTEYEN SENSİN! bu yazdığın cümleler senin gibi düşünmeyenlere hakaret içermekte, SENİN CÜMLELERİN AŞAĞIDA;
@kuzeyemir yazdıkları örnekler; """
1-"gezi” fotoğraflarıyla sitenin “at meydanı”na dönüştürülmesinden büyük rahatsızlık duymaktayım."
2-üst banttaki fotoğrafların –birkaçı hariç- hepsi çapulcu işi.
3-herkes burada avaz avaz siyasi mesaj verebilir. Ama insanlara, devlete, devleti temsil eden kurumlara-kişilere alenen küfredemez.
Ve kimse de “olanaklarını kullanarak” bu suça yataklık edemez.
Kim ne hakla benim adıma “fotoğraf” dışında bir tercih yapabilir.
4-Sen neden bana bu dayatmada bulunuyorsun?
Buna ne hakkın var? "
bu at meydanı ve atlar kim ? malesef dayatmanın ve bir kesimi aşağılamanın senin cümlelerinde gizli olduğunu görüyorum.gerçekten devlete küfreden oldumu varsa bende senin kadar karşıyım ben görmedim; ama yataklık etmek ne demek sen anlamını biliyormusun insanları böyle itham ediyorsun; insanlar senin istediğin fotoğrafları yayınlamayıp, görüşlerini belirtince devlete küfretmişmi oluyuyorlar seni mantığa davet ediyorum lütfen inandığın görüşler olabilir ama bu kadar benim görüşüm dışındaki her görüş doğru değildir devleti yıkmaya çalışıyordur herkes benim gibi düşünmeli tavırlarındasın malesef sende onlar kadar siyasi davranıyorsun ve kendi görüşlerin için baskı yapıyorsun; zaten sorunda burada eziliyoruz deyip ezmeye çalışıyorsun; tamam hoş olmayan şeyler yaşanmış olabilir ama kötüdür , iyidir yaftalarına tek kişi karar veremez..
OK TAMAM benide korkuttun benide belki böyle yazıyor diye ihbar edersin o zaman bende yazmayım!!! bak ben bile içten içe böyle düşünüyorum !!! böyle davranırmı diye!!!KİM BASKI KURMUŞ OLUYOR ACABA KİM EZİYOR !
demokrasi çoğunluğun veya güçlünün diğerine tahakküm kurma rejimi değildir, ...

@KUZEYEMİR kardeşim birde aşağıdaki atilla arkadaşım için yazdığınız dobra konuştuğunuz ve "iyi niyetli olduğunuz için size yazıyorum" anlayışınız da garibime gidiyor anlaşılan biz kötü niyetliyiz... ama ben herşeye rağmen seninde kendi görüşün çerçevesinde ülken için iyisini yapmaya çalıştığına inanıyorum BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ! Bana cevap yazmasanda olur ben sadece ferdi düşünen malesef hiçbir dönemde hiçbir grubun içinde olamamamış hiçbir gruba veya cemaate ait olma hissi yaşamamış emirle veya icazetle hareket edemeyen ama ülkesini çok seven sade bir vatandaşım ve sade yalnız bir bireyim !!!!! ve birey olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum!!!

Not: efeler fotoğrafınız guzel bir fotoğraf ama o efelerin altına yazdığınız siyasi içerikli yazı efelerin altına yakışmamış Biz zamanında o Aydın, İzmir efelerinin de Sayesin de özgürlüğümüzü kazandık...

#buzlucam' tarafından 12.06.2013 11:28:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2013, 09:10 - İp: 188.***.**2.114
seka
seka (üye)
Tekirdağ / Amatör

3 Haziran 2013 târihinde bu konuyla ilgili bir forum açmıştım .
Amacım ; yazması gereken , görsel olarak olan biteni yansıtması gereken sözde ulusal medyanın "üç maymun"u oynadığı günlerde , NF yönetiminin biçim ve tekniğine bakmadan "Gezi fotoğrafları"nı üst banta taşımasını kutlamak içindi .
Yürekli ve yanlı (Cumhuriyet ve özgürlük yanlısı) olmaları nedeniyle tebrik etmiştim Net Fotoğraf yöneticilerini ...
Karşıt görüş sahibi arkadaşlara da nâçizâne bir tavsiyem olacak : Siz de "yanlı" (Cumhuriyet ve özgürlük yanlısı) olun ama zinhar "yandaş" olmayın ...

Tarih: 12 Haziran 2013, 12:05 - İp: 46.***.**3.25