Fotoğrafçılık Forumları
Umuda Sancılanıyor Aralık...
Küresel ısınmayla birlikte mevsimleri allak bullak ettik; bu nedenle lapa lapa kar yağmayacak 2009’u 2010’a bağlayan bu gece...
Neş’e yi unutan insanlar yarattık. Ailesini keyifle kucaklayarak saatler tam 00.00’ı gösterdiğinde halay çekemeyecek milyonlarca insan var bu gece...
Yüreği yanan analar yarattık. Oğullarının tabutlarını gözyaşlarında sandal yapıp; kendi kucaklarından tabiat ananın kucaklarına emanet eden analar...
Yaralılar yarattık. Ülkenin bölünmez (!) bütünlüğünü korumak adına uzuvlarını yitiren; ama bürokratik saçmalıklarla resmen “Gazi” diyemediğimiz yaralılar...
Emekliler yaratmıştık. Ay sonunu getiremeyen; getirse bile bırakın yeni yılı; maaşını göremeden banka kuyruklarında can veren...
İşsizler yarattık ülkece. Okullardan, fabrikalardan, gecekondulardan, kahvelerden fışkıran oluk oluk işsizler... Hepsini hesaba vursanız TSK’nın asker sayısından fazlalar.
Umutlar yarattık. Küçük sıcak umutlar... Kimi başını yastığa koyduğunda bir ev hayal etti. Kimi 00.00’ı gösterdiğinde saatler, 30 Trilyonun sahibi olmayı. Kimi daha mütevazi şeylere umutlandı. İş... Sıcak bir tas çorba... Ay sonunu hesaba kitaba vurmadan getirmek gibi...
Ve canavarlar yarattık. Ötekileştirerek. Dağlara gönderdik. Ellerini kana boyayarak döndüler geriye. En besililerini daha da besiledik. 0 Rh +, AB Rh – demeden, hangi kan grubu olduğuna bakmadan ağızının kenarından akıta akıta içti kanımızı. Öyle şişti ki aç göbeği hücresine bile sığamadı. Santimetrelerin hesabı yapıldı memnun etmek için.
Oysa falanca şehrimizin falanca sokağında, evsiz insanlarımız kış günü, peynir tenekesinin içinde yaktığı üç-beş tahta parçasıyla sağından solundan rüzgar giren tek göz odalarında ısınmak için umutlanıyordu. Ekmeklerini Terkos suyuna banarak karın doyuruyordu. Görmedik / Göstermedik...
Umut avcıları semt semt, sokak sokak, şehir şehir koşuşturdu. Hiçbir zaman tutmayacakları sözler vererek iteleye iteleye oy attırdılar kendilerine... Makam sahibi olduktan sonra da umutlarını çaldıkları insanlara uçaklarının kanadının üzerinden baktılar; tanımadılar.
Her şeye rağmen umuda sancılanıyor 31 Aralık... Kiminde 30 trilyon umudu, kiminde iş, kiminde aş... Kiminde daha imkansız istekler. Şehit anası yalvarıyor; “Rüyamda göreyim oğlumu” diye. Kimi bir ev hayal ediyor... Kimisi de bir eş ve sıcacık bir yuva...
Sancılanıyor Aralık 31... Bu gece doğuracak.
Belki de hayırlı evlat olacak.
Farklı da olsa herkese umut olacak...
Umut fakirin ekmeği...
Yeni yılınız kutlu olsun...
Kaan ÖZBEK
içime işledi bu yazı..
ve ne yazık...
çok doğru her kelimesi..
hocam iyi yazmışsınız ama hayata bakış açınızla alakalı bir durum bu. siz hayatın bu yönlerini görmek istiyorsunuz ve onları öne çıkarıyorsanız orasını bilemem ve karışamam. neticede bunlar gerçek ama öne çıkartmak sizin takdirinizdir.
ben bilmiyormuydum bunları? evet biliyordum tabiikide. beni etkiledimi? sanmıyorum.
bu sözlerimden sakın kalpsiz ve duygusuz olduğumu çıkarmayın. siz içinizden geçenleri yazmışasınız bende kendi içimden geçenleri yazdım.
ben bu yazılanları biliyorum zaten ve bu yüzden beni etkilemedi. çünkü 4 4 lük hayat diye bişey yoktur. beklersenizde çok beklersiniz. o yüğzden elimnizden ne geliyorsa onun en iyisini yapın. gerisi takdiri ilahi zaten. o şunu yapmış bnurda bu olmuş diye dşünürseniz sizede bizede bi faydası olmaz.
ileriye hep ileriye iyi şeyler düşünerek ileriye..
yeni yılınız kutlu olsun
baştan sona okudum, beğendim, doğruları yazmışsınız...
kiminin işine gelmese de...
yeni yılınız kutlu olsun, şunu da belirteyim "yeni yıla dair yeni umutlarım yok"...
son yıllarda her gelen yıl bir öncekini aratıyor.... ondandır belki umuda küstük...
Umutsuz yaşanmıyor.
Allah, kimsenin elinden umudunu almasın.
atakanın dediği gibi yeni yılda, yeni umutlarım yok ama olmasını istiyorum.
Yazınız çok güzel Kaan bey . Doğrular yazılmış elbette.
Ama her zaman söylerim, şükretmeyi bileceksin. Yaşadığın , nefes aldığın sürece şükredeceksin her şeye rağmen..
İyi seneler diliyorum. Herşey umarım gözlünüzce olur.
Bi dakka !!!
Durun !!!!
Bu yazı doğru değil. Siz aslında kardeşsiniz.!!!
Küresel ısınma içimizde melankolik duygular uyandırmadan önce bir mevzuya dikkat etmeliyiz millet olarak.
Küresel Isınma Yalanı ( Tıkla ve oku.) ( Bilgi ve kültür linki )
ben havaya bakıyorum gelen yılı göremiyorum.göreniniz varmı acep.ha 31 aralık ha 1 ocak benim için aynı.fakat insanlar birbirini sevmeli nefreti bırakmalı insanları insan olmaktan çıkaranlar tutuklanmalı.barış adını ağzına alıp ertesi gün tokat,ta asker öldürenler bu ülkede barışı savunuyoruz diye bu milleti salak yerine koyuyorlar..serapı yakanları tutuklamalı.taş atmak molotof yakmak doğru birşeymiş gibi gösterilmemeli.bu millet insanları kullananları görmeli.
Yeni yıla saatler kala
akaryakıt, sigara ve alkolün vergi oranları arttı,
doğalgaza zam geldi, elektriğe zam geldi...
Umutluyuz çok şükür, Teyet geçti elhamdülillah....
2010 da sürünmeye devam çok şükür, Allah başımızdakileri eksik etmesin, tabi birde onları başımıza taç yapanları...
Neyse allahtan ötv artışına yakalanmadan kımız stokumuzu yapmış idik.
keza barış çubuğu stoğunuda yapmış idik malvarlığımız mertebesinde.
herkese mutlu yıllar dilerim.
akepeye tapınan müritlere de bol motorin ve benzin tüketimli yıllar dilerim. en çok onlar tapındıklarına göre külfeti de onların çekmesi haktır. beleş makarnayı yiyen benzin zammınada katlanacak artık.
Seneye görüşürüz nf kardeşleri. kendinize mukayyet olun.
müjde akp hükümeti tarafından herşeye zam yapıldı fakat şarap ta ötv sıfıra indirildi.daha önce pırlantada ötv sıfıra indirilmişti.bu hükümet şarapçılara kıyak geçti.şarap içmek akp tarafından teşvik ediliyor.pazarbeye duyurulur.
Benzinin son litresi ne kadar oldu ki ,, rafineri çıkış fiatı sanırım bir lira bile değil idi en son
..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Zaman Aralıklı Fotoğraf Çekimi Ve Fuji
07 Kas. 2013, 21:04 alpayurl
5347213 Kas. 2013, 20:24
alpayurl -
-
Lensin Sarsıntıyla Aralık Değiştirmesi..
02 Nis. 2011, 12:19 nbd
3155002 Nis. 2011, 13:21
glorfindel -
Geniş Aralıklı Tek Lens Ve Yeni Body Hk.
02 Oca. 2011, 13:38 tuncel79
6294503 Oca. 2011, 16:41
gaijin -
Belirli Aralıkla Otomatik Fotoğraf Çekim
19 Kas. 2010, 22:14 xlarge
7374729 Kas. 2010, 20:36
ersinkaplan -
-
Bedd / Kasım - Aralık Ayı Etkinlik Takv
23 Kas. 2009, 00:04 edizce
6112901 Ara. 2009, 00:25
edizce -