yemezlercici
yemezlercici (üye)
İstanbul / Meraklı

Saç Boyası Modası

Hayatımda ilk defa saçımı boyatmayı düşünüyorum. Sizin de yorumlarınızı merak ediyorum. Aslında düşündüğüm renkler var, öncelikle kızıl yapmak istiyorum ama çok riskli bir renk... ve de her yere bulaşıyor... havlu vs. onun dışında da sürekli tekrar boyatmak gerekiyor.
saç boyası markaları konusuunda da hiç bilgim yok, ama nette gırla marka var tabi... hepsini tek tek deneyemem...
Saç boyası hakkında da birkaç şey eklemek isterim aslında. çünkü bilinen yanlışlar var...
Saç boyası her bir saç telinizi kaplar (yarı kalıcı boya) ya da saç korteksine girip saça yapışarak her bir saç kütikülünüze nüfuz eder (kalıcı Boya). Ancak, yarı kalıcı boya yıkandığında zamanla akar ve kaybolur. Kalıcı boya, isminden de anlayabileceğiniz gibi, saçınızı kalıcı olarak boyar. Tabi ki saç durmadan uzadığından, boya da uzar ve boyanmamış saçlar ortaya çıkar.
İsminden de anlaşılacağı gibi, bu tip saç boyaları saçınızı kalıcı olarak boyar. Her bir saç kütikülünüze nüfuz ederek, her bir saç korteksinize girip saça yapışarak dışarıdan içe doğru işler. Süreç doğal renginizin bir kısmını ya da tamamını yok ederek ya da istediğiniz rengi saçınıza boyayarak ilerler. Boya saçınızda kaldığı sürece, saçınız uzadıkça saç diplerinizde yeni büyüyen saçlar görünmeye başlayacaktır.
Bunu n dışında saç boyası renkleri önerileriniz nelerdir acaba? ben kumral tonları da düşünüyorum aslında... şimdi moda hangisidir?

Tarih: 12 Haziran 2017, 10:54 - İp: 176.***.**4.25