Fotoğrafçılık Forumları
Nano Resif
Fotoğrafların netliği konusunda

Kendim böyle yaptım, fakat tuzlu su akvaryumu yapmak isteyecek arkadaşlara 200-300 Lt den aşağı akvaryum önermiyorum. (fotoğraflarda, 58 Lt çin malı tank görülüyor)
Akvaryum rehabilitasyon mertebesi..Yer ilimiz 43 .
Sonuncusu, yellow tang veya cerrah balığı.. İkisini ayırt etmeyi dahi öğrenememişim..
Kadir bey, evet 58 Lt çok küçük hacim ve meseleyi zorlaştıran esas nokta.. daha büyük hacimlere çıkınca, harcanması gereken para miktarı 3000-4000 lira gibi seviyelere gidecek ki ben pek oraya gitmeyeceğim...
Fotoğraf çekmek zor değil aslında, bendeki lens bu işe uygun değil.. (ne bahane uydurayım)
Makara, bizim memlekette, "piranha" adıyla satılan balıkların bir kısmı, piranha'nın uzak bir akrabası, "otçul piranha" adıyla vatandaşımıza yutturuluyor.. Sorunuza cevap olamadı ama, ot yiyebilen ekmeği neden reddetsin diye aklımdan geçti.
Rokomoto.. saygılar dostum.. Eğer bodrum katı su basarsa boşaltmayıp, direkt poludaryum olarak döşeyeceğim.. Ne akıllıyım..
Roko..Haaaa...Şimdi anlamışım..
Türk yapımı seyyar taşıyıcılı roket ve onun peşine gelen yayaladaki papaz kazısı ftoğraflarım başımı ağrıttı ve devam da ediyor..
Ama ben inatla halen daha foturaf çkemye burada devam ediyorum..
Tayin mayin yok gelirsen bir bardak çayım var..Arzederim..
Lazut hocam, seyyar deyince, Seyyah nerelerde kaç defadır soracam..
http://reefcentral.com/forums/showthread.php?s=&postid=14502630#post14502630
Roko, şu linkde
ledlerle aydınlatma yapmışlar.. suyu ısıtmaksızın daha büyük hacimlere gidebileceksem, nano'dan daha büyük resiflere geçebilirim herhalde..
#mete007' tarafından 11.06.2009 12:48:36 tarihinde düzenlendi.
Abi seyyah maalesef uzun süre aramızda yok..Son ayrılma furyasında o da bir tarafa çekildi
Lazut hoca ne oldu senin şu meteorbalon işi..?Kameralı filan hani..
Abi yaz tatilini bekliyorum..
Anladım lazut hoca, sende sabır et gali biraz daha..Adapazarından burası bir mail kadar yakın,tren de geliyor gerçi..
Mete elbette tuzlu su sistemin aydınlatması bir aşılması gereken bir sorun.
hacim büyüdüğünde yeterince aydınlatınca bu aydınlatmanın yarattığı ısının düşürülmeside ayrı bir sorun.. ancak ısı olayı ortadan kalkınca tuzlu suyun kolaylaşacağını düşünmüyorum.. yada ucuzlayacağını sanmıyorum.
tek derdimiz soğutmak olsa sump girişini yada çıkışını termistör ile bir peltiere bağlarız en basitinden..
ancak hacim büyüyünce ps büyümesi gerekecek..
keza tanktaki suya mukabil sumptaki su miktarıda büyüyecek..
sayısaldan 6 tıyı bulduk binbeşyüz metre kare evin bi köşesine sistemi kurduk.
hiç bir hacimsel ve ısısal problemimiz kalmadığını farzedersek.
bu seferde sistemin kesintisiz çalışması için ups gibi kesintisiz güç kaynaklarıyla sistemi desteklemek gerekecek.. otomatik yemleme kurmazsan balıkcayızları bırakıpta güney bölgelerde sucul bir tatile çıkamassın. o kadar paranın içinde yüz ama resif akvaryumun var diye tatile çıkama.. işe bak.. hadi onuda evdeki hizmetçiyle kahya ile çözersinde bu seferde hizmetçiyle kahya.. kahya ile bahcivan.. bahçivanla şöför.. sonra hepsi birden.. bi deniz akvaryumu kurup soğutacam diye ortaya çıkan gangbaha bak...
yinede populasyon sorunun önüne geçemeyecez..
mesela fazla sayıda yetişkin palyanço barındıramayacaz.. kavgacı ve bölgeciler keratalar.
sonra yeşillik olsun diye en fazla akvaryumun dışına kıvırcık falan koyarsın zira tuzlu suyun içinde yeşillik olmuyor biliyorsun.. yeşilliksiz akvaryumu napam ben.. ? polipler desen ayrı bi terane..
benim sıtkım mı sıyrıldı ne ?
tuzlu suyun zor ısınır olmalı
gemide çalışırken kazara tencereye makarna suyu olarak deniz suyu koymuş bulunmuştum. saatlerce ateşin üzerinde beklettim ama kaynamadı.
ordan biliyorum
kaynamayan suyun ısınması da zor olur fikrine burdan kapıldım