Fotoğrafçılık Forumları
Lazutun Kalibrasyon Sorunsalı
Arkadaşlar kusura bakmayın bu sorunsallarla başınızın belası oldum ama gene de sizden başka gidecek kimsem yok..Anlayışlı olun gali..
Bu monitörümün kalbrasyon sorununu nasıl çözecem..
Adobeninki işe yaramıyor..
Geçenlerde hariçden bir tane bulmuştum o da gitti..
Huey diye hariçten takılan bir alaet var ancak onu nerden bulacam bilmiyorum..
Sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var..
#lazut' tarafından 09.02.2009 21:26:04 tarihinde düzenlendi.
Abi tünelimiz açıldı..Yolumuz baya bi kısaldı..110 km ydi 90 km ye kadar indi..Ama en önemlisi de Dranasları aşmak gerekmiyor artık..Hazır çayımı da demlemişim..beklerim ilk uçakla
Haberim yok idi tünelden..
Alpaşlı'da da güzel su kuşları vardır..Gitsene oraya da çocukları alıp bir ara..
şu an itibariyle laptop'umun kalibrasyon sorunsalını küçük bir program yardımıyla çözmüş bulunmaktayım lazut abi
photoshop'un cs2'ye kadar olan versiyonlarında adobe gamma diye ufak bir yazılım geliyordu, ona benzer bir program "quickgamma" isminde. sitesinden v2 olanını indirip yükledim ve biraz uğraşarak rgb gamma değerlerini 2.2'ye çektim. yani kalibre olmuş oldu tavsiye ederim. pazaremmi artık kızarık fotolar yok laptop ile düzenlediğim, galeride görüşürüz
bu arada programı baya kurcaladım ve internetten de hakkında baya bişeyler okudum. yardıma ihtiyacınız olursa sorun.
http://quickgamma.de/indexen.html
Ne iyi..
lazut abi yazılanlara göre en profesyoneli ve sağlıklısı pantone huey ya da spyder gibi ekran üzerinden gama, lüminesans, beyaz ölçümü felan yapan o aletler. ama birincisi burada bulmak zor olabilir bilmiyorum satılıyor mu, ikincisi yurtdışında 200 300 dolar, burda 1000 ytl'ye iteklerler bize o aletlerde insan gözü yerine sensör kullanıldığından daha doğru ayarlama yapılıyor. hem sadece gama ayarı da değil birsürü kalibrasyon var. tabi bir ekranda bir kere yapıp kaydedince o profil ile sürekli çalışılıyo, yani yılda bir kutusundan belki çıkar belki çıkmaz. en iyisi çok kişi ortaklaşa almak
para olsun tek başına da alınmaz mı? alınır. aklımızın bi kenarında lüküs harcamalar kategorisinde dursun kayıtlı
Lazutemmi 146 olayından kurtulsun da hele bakacak çaresine galiba ,eray..
Çinli adam bazen ayarı kaçırmış lazutemmi, bu yeni a550 mak deneme çekimlerinde..Ayarını kaybetmiş gali..
TIKLA bak bakam ..
İlgili olabilecek konular
-
-
Nıkon 70-300vr&tamron 70-300vc Sorunsalı
29 Eki. 2014, 18:33 carpediem1302
0229729 Eki. 2014, 18:33
carpediem1302 -
-
-
Nikon D3100 Kullanıcları Sorunsalı
25 Haz. 2013, 23:28 barmyworm89