Fotoğrafçılık Forumları
Lazutun Kalibrasyon Sorunsalı
Arkadaşlar kusura bakmayın bu sorunsallarla başınızın belası oldum ama gene de sizden başka gidecek kimsem yok..Anlayışlı olun gali..
Bu monitörümün kalbrasyon sorununu nasıl çözecem..
Adobeninki işe yaramıyor..
Geçenlerde hariçden bir tane bulmuştum o da gitti..
Huey diye hariçten takılan bir alaet var ancak onu nerden bulacam bilmiyorum..
Sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var..
#lazut' tarafından 09.02.2009 21:26:04 tarihinde düzenlendi.
yine mi pazarbey?
hocam hayırlı olsun monitorünüz... ben pek anlamam bu işlerden. arkadaşlar size bi yardımcı olsun da hele ben de bi sorunsal yapıcam benim monitörün de dünden beri ekkranı kızarmış, yukarıdan aşağıya kırmızıdan pembeye doğru bir tonsürton var... hadi fotoğra işini geçtim de
film izliyorum, adamlar ıstakoz gibi
neyse, topiği de yukarı alalım da daha çok kişi görsün pazarbeyin sorunsalını
Sevgili cinas katkın için teşekkürler..
Bahsettiğin sorun monitörün kasa bağlantı yerlerinin gevşemesinden olabilir.Onları bi kontrol et yerlerine iyice otursun..
cinas abla mıknatıslanma olmuş sanırım...
dün şimşek çaktı mı oralara...
laut hocam merhaba, monitörünüz lcd mi bilmiyorum ama benimkisi değil.. kalibreyi fotocu bir arkadaşım yaptı... ekranda gördüğüm renkler , ışık ile, baskı aldığım fotoğraf kağıdı arasında hiç fark yok gibi...
bilgisayarım bouktu geçen ay, net kafeye gidiyordum, lcd ekranda fotolarım aşırı patlak, felaket renkli kontrastlı çıkıyordu, yuh dedim.. bu kalibre işi önemli, acaba diğer arkadaşlar kendi monitörlerinde yada çok kontrastlı lcd lerinde benim fotoları nasıl görüyorlar dedim.....
Sevgili fuji merhaba..Yeni öğretmen alımları var biliyorsun değil mi?Aman kaçırma..
Evet kalibrasyon gerçekten çok önemli ve diğer arkadaşlarbu işi nasıl hallediyor merak ediyorum..
monitörüm LCd .:Samsung 2233BW..Yeni aldım ama kalibre sorunu yaşıyorum..Acaba nasıl halledecez.O arkadaşına bir sorsan ya
merhaba,
öncelikle belirteyim, yeni öğretmen alımı diye bir şey yok.. halihaırda öğretmenlik yapan sözleşmeliler kadroya geçecek bu atamada.. mesala Türkçe.. 400 kişi alıyorlar.. geçen 450 söleşmeli almışlardı.. o 450 nin 400 ü kadroya geçecek... yani benim gibi atama bekleyenlerin önü yine tıkalı... hükümette saf milletin karşısına geçip, bakın bu krizde 8000 öğretmen atadık deyip , badem bıyık altından pis pis gülecek...
neyse moral bomayayım şimdi, konu kalibre...
kardeşimin dizüstünde denedim, bu lcd de kalibreyi gayet basit oldu, bir siyah beyaz kalibre cetveli yardımıyla kontrastı ayarladım... renk seçenekleri de zaten hazırdı, kendi fotoğraflarımdan birini açdım, en doğru seçeneği seçtim... şimdi onun lcd diside benim monitörümle aynı kalibrede ve hoş oldu... bu kalibre cetveli fotokritikte var sanırım oradan da yapılabilinir... ama en iyisi bir fotoğrafçı dan yardım almak, ne de olsa onlar bu işten para kazanıyor, en iyisini yaparlar...
SAna iyi bir pazarbey kalibrasyonu çekeceğim ama bakalım ne zaman.
Madara ettiniz beni intirinet alemini. Adım sorunsal adama çıkacak.
Gogılda sorunsal yazdığınızda Bunumu demek istediniz "Pazarbey" yazacak gali.
Lcd nin suyu akar innnnşalllaaahhh.
sulu mu bu lcd ekranlar yau
pazar emmi yahu sen miydin?..Şey diyordum.:Ya nedir bu sorunların
Bıktık kardeşim..OYok o yok bu..Şimdide kaslibrasyon sorunu..HAy Allah senin müstakını versin
HEy Allahım ya Lazut hocam sen çok yaşa emi.
Ama biz bazıları gibi arkadaşlarımızın kalbini kırmayız şaka yapıyor diye.
Başımın üstünde yerin var her daim. [>:D :D :D<]
Ah cahilcanlı ah.
Likhit chriystahl (c yi hatırlayamadım
)
sıvı yani sıvı.
crt neyli peki? gazlı mı o da?
İlgili olabilecek konular
-
-
Nıkon 70-300vr&tamron 70-300vc Sorunsalı
29 Eki. 2014, 18:33 carpediem1302
0229729 Eki. 2014, 18:33