zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Kınıyorum!

Askerimizi Eğitimsiz bir şekilde PKK önüne yem olarak serip şehit olmasına sebep olan Kurum ve Kuruluşlarla "Askerlik yan gelip yatmak değil" Diyen Başbakanı KINIYORUM!

Bu yazıyı yazmamın sebebi Şırnaktaki son 2 Şehit'in üniversite mezunu olması ve Üniversiteyi yeni bitirtmiş arkadaşımın Hiç eğitim almadan Şırnak'ta göreve gönderilmesidir!

Tarih: 4 Eylül 2006, 18:45 - İp: 85.***.**9.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Asıl kınanancak yer Genelkurmay .Dediğin gibi 3 günlük eğitimle şavaşa adammı gönderilir. Kendileri sıcak yataklarında rahat tabiki.Kendi çocukları gazinoda televizyon kumandası nöbeti tutarken içleri rahat.
Üniversite mezunu olmuş bir insanı pkk nin önüne atmak hangi aklın işidir.
10-20 yılda bir gelip siviller bu işi beceremiyor deyip darbe yapmayı biliyorlar.Ama birkaçbin çapulcunun hakkından gelemediler. İstifa edecek kadar yüreklide yok içlerinde. İsrail ne yaptı yenilginin faturasını hemen kesti generale.
Ama bunu yapabilecek cesarette kim var.Başbakanmı, basınmı, halkmi.?
Bu işi bu hale getirenler " iyi çocuklara " emir verip orayı burayı bombalatıp terörü azdıranlardır.

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 19:22 - İp: 85.***.**1.175
erkan02
erkan02 (üye)
Adıyaman / Stüdyo Fotoğrafçısı

zyilmaz maalesefki yine kayıbımız oldu..ölenler'e Rahmet Ailesine baş saglıgı buradan dilerim..sana hak veriyorum abisi..

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 19:34 - İp: 85.***.**9.131
toobesh
toobesh (üye)
İstanbul / Amatör

gerçekten ben de çok üzülüyorum ya...resmen ölüme gidiyor insanlar..çünkü eğitim vermiyorlar dediğiniz gibi...ve üniversite mezunu genç beyinler vefat ediyor..bir şekilde bunun önüne geçmeyi düşünsünler ya...daha kaç kişinin canının yanması gerekiyor acaba...

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:22 - İp: 85.***.**1.237
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Şehit vermeden terörle mücadele etmek Genelkurmayın işidir.Bu eğitimle olur, tedbirle olur, plansız proğramsız hareketle olmaz. Şehitlere allah rahmet eylesin.Ailelerine sabır versin.

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 23:30 - İp: 85.***.**6.215
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

asteğmen olarak yaptım askerliğimi

birde dalga geçerler asteğmenlerle, 3 ayda kabak yetişmiyor asker mi yetişir diye...

ama sona dağa...bilmiyorum..konuşmak istemiyorum bu konuda..çok moral bozucu

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 23:42 - İp: 85.***.**3.148
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

olayın yalnızca üniversite mezunları olarka daraltılamsı beni üzdü zannet miyorum hayatınız hiç biriniz benim kadaçok şehit töreni görmemişsinizdir bu güne kadar 40 kayakın vatna evladının cenaze töerenine katıldım. Yana yürek aynı üniversite bitiren ile ilkokul mezunu farklı değil öte yandan askerlik sistemi konusunda köklü değişikliklere ihtiyac olduğu konusunda herkes hem fikir ama neden yapılmıyor. anlamak mümkündeğil.
bu konuyu açarsak toprak reformuna kadar gider.

Bugüne kadar şehit olan bütün kardeşlerime allah rahmet eylelesin ...

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 23:50 - İp: 81.***.**6.136
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Başbakan bu konuyu genel kurmaydan soramıyordur bile.Niye böyle oluyor diye. Ee koltuk korkusu.
Acaba diyorum başbakan kendine bağlı olan ve emrinde çalışan genel kurmaş başkanına -bak bu işi bitiremezsen seni görevden alırım- diyebilirmi.Varmı buna cesareti. Yoksa sadece vatandaşamı bu kadar celallenmesi.

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 23:56 - İp: 85.***.**1.175
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben de asteğmen olarak ve hem de şırnakta cudi dağlarında yaptım askerliğimi..Ve gerçekten üniversite mezunlarının takım komutanı olarak o dağlara sürülmesi bence çok yanlış..Askeriye üniversite mezunlarını almış oldukları eğitimlerinden yararlanabileceği alanlara kaydırmalı..Ordunun bilgisayar mühendislerine, matematikçilere, gıda mühendislerine ihtiyacı yok mu? 3 aylık bir eğitimle o dağlara gönderilen bir asteğmen pubi tuzağına da düşer, pusuya da düşer, şehit te düşer..Ve daha acısı -ki başımdan geçen acı bir olaydır- bazı uyanık subay ve astsubaylar kritik bölgelere asteğmenlerin gitmelerini sağlıyorlar..Böyle bir astsubayın önümde döktüğü gözyaşlarını hiç unutmuyorum..

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 00:03 - İp: 85.***.**7.54
o bensem
o bensem (üye)
İzmir / Meraklı

malesef abartılan ordumuz sanıldığı kadar güçlü değil.üstelik profesyonel adam yetiştirme konusunda hiç etkin değil.dünyanın sayılı ordularında ordu iyice küçültülerek nitelik artması için çaba sarfedilirken bizim ordumuzda her asker bi sayıdan ibaret olduğundan insana insan muamelesi bile yapılmıyor.''bir avuç leblebi ordan alırsın buraya koyarsın.bitti mi??? ohoo biz de leblebi çok diyor'' bir generalimiz.haklıda leblebi çok.doğu sorunu hakkında köklü bir çözüm üretilmeksizin askerlermiz bir hiç uğrunda heba oluyor.bu şartlar altında bu vatan uğruna can vermek anlamına da gelmiyor.'asıl şehit çanakkalede yatan askerlerimizdir,benim oğlum vatan uğrudan niyazi oldu.'diyor acılı vatandaş.son derecede haklı bu şartlar altında ben vatani görevimi gururla yapmam gerekirken,amacı olmayan bir savaşa giderek kendi yurttaşlarımın canı değilde bir başkasının caınını ve malını korumak için bu bayrak altında asla bu göreve gitmeyi düşünmem.daha kendi sınırlarımızın güvenliğini,onu geçtim şehirlerimizin güvenliğini tam sağlayamazken pkk sorununa yıkıcı değilde yapıcı bir çözüm bulamamışken(böyle bir çözüm arandığında bile şüpheliyim)başka ülkeye gitmek hiç akıl karı değil.cumhurbaşkanımız haklı.ülke menfaatleri düşünülmelidir.ben doğuyu gezdim.her yerde uzun süre kaldım. silahlı çatışmalara şahit oldum.askerin doğuda ne kadar etkisiz olduğunu da biliyorum.

tayyibe söylencek laf yok.açık konuşmam gerekirse atatürk olsa sanıyorum kellesini sallanıyor olarak görebilirdik.

biraz fazla uzun oldu ama içimi biraz olsun döktüm ya bu bana yeter...ışık bizimle olsun saygılar.



#o bensem' tarafyndan 05.09.2006 00:28:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 00:26 - İp: 85.***.**2.199
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

her iki taraftanda artık ölüm haberleri almak istemiyoruz.
atalarımız bu devleti kurmak için çanakkalede omuz omuza savaşmadımı. kürdü türkü şimdi paylaşamadığımız bu topraklar için zamanında beraber kurtuluş destanı yazmadılarmı.
beraber savaşmasaydık şimdi batımı kalırdı, doğumu, soruyorum size.
şimdi bu savaş niye. anaların göz yaşları ne zaman duracak.

her iki taraftanda öst düzey yetkililerin bir an önce barış ortamı için çaba sarfetmeliler.

savaşla olmaz bu işler. yirmi yıldır savaş var. ne kazandık şimdiye kadar ölülerden başka.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 00:35 - İp: 88.***.**4.85