excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Kader Bumudur?? Evet Budur

Oyun havaları seslerı gelıyordu pencereden, beş katlı binanın üçüncü katı.kalabalık oldugu bagırış vede alkış seslerinden belli oluyordu ..hayırdır insallah deyip uzaklastım..tam onsekız ay olmustu ……oyun havaları hıc bu kadar hüzünlü çalmamıştı
Cok düşündüğümü düşünerek okuldan atmışlardı.düşündüklerimi fiiliyata geçirip geçirmediğimi sorgulamadan atıvemişlerdi..benim fikirlerim olmamalı o fikirlerle yaşamamalıydım ..
Eve döndüm… zaten dönecek tek yer ev kalmıstı..üç kardeşten ikisi hala okulluydu.. tek maasla eski bir evi ayakta tutmaya calısan ve üç evladını okutmaya cabalayan bir baba ve durmadan her turlu naneyı yesek bile gülüp geçen bir annenin oldugu eve tekrar hoşgelmiştim..
Mahallede buyuk bir değişiklik olmus yıllardır top oynayıp ortasında ateş yakıp patates közledıgımız koca arsanın tam ortasında koca bir bina yukselmıs vede pek cabuk tasınmışlardı yenı sakinler… sayısı bu kucuk sehırde parmakla gösterılecek kadar az olan bır kac araba sahıbı bu apartmanda ıkamet ederlermıs yeni öğrenmiştim. Her sabahki gibi erken kalkıp vernikleri dökülmüş pencerenin önünde kahvaltımı eder vede kıtap okumaya calısırken birden görüverdim onu..esmer lüle lüle sacları olan beyaz yuzlu kibar bir kızdı.ne güzel camasır seriyor diye dışımdan düşünürken annem yavrum davul dengı dengıne deyıverdi.. arada üç ay geçmişti ve ben hala onu camasır sererken görmek istiyordum acaba beni beyenirmi ??
Okul yoktu.. bir işin ucundanda tutmamıştım..demeseler bile evdekiler , onlara yük olugumun farkındaydım. En iyisi askere gitmekti lakin ben hala serilen çamasırların sakız gibi yıkandığına değil onları narin bir melek havasıyla ipe asan o güzel kıza hayrandım ve onu bırakıp hıc bir yere gitmek içimden gelmiyordu..nasıl konusurdu? Sesinin tonu nasıldı? Nasıl gulerdi?neleri severdi?acaba beni severmiydi??????????????????
bir temmuz sabahıydı apartman kapısında beliriverdi ben gene vernikleri dökülmüş eski pencerenin önünde kitap okumakla meşguldüm.birden fırladım bende cıktım heyecandan annemin terliklerini giymişim. Bakkala doğru gidiyordu bende onla girdim içeri..hafiften gülümseyerek bana baktı inceden bir merhaba deyiverdi..merrr rrr diyebildim sadece nutkummu tutulmustu ne? Mahallenin kızlarıyla konusurken hiç böyle olmamıstı çenem asvaltları süpürecek kadar düşerdi..hepsi gülerdi ama simdi diyebildigim sadece merhabanın merrrrr i olmustu oda güldü ama sadece salaklıgıma herhalde..
buyur kızım ne istersin ??dedi bu sokağın en yaslılarından 40 yıllık bakkalımız osman amca ..iki çikolata vede kahve almıştı ..sonra bana döndü …. oooo asi beyefendi sen buralara gelirmiydin !! ne alacaksın bakalım ? dedi ..bende iki çikolata deyiverdim birden. Osman amca sasırdı haliyle ;hiç bizim eve çikolata girmemiş ve ev ahalinden kimse böyle bir talepte bulunmamıştı .yanımda parada yoktu ve annemin terlikleri üzerimde eğreti duruyordu.anlamış olacakki sevgili bakkal …geçenlerde bende kalan paranın üzerine saydım. dedi ..iyi bir insandı gençlerin belkide yakın olarak görüsebildikleri tek yerdi bakkal…
kapıdan beraber çıktık onun mahalleye beraber girme gibi bir korkusu olmadığı belliydi bizim kızlar olsaydı hemen önden hızla kaçısır yarına randevu verirlerdi ..
terliklerinde çok hoş deyiverdi birden ..az rahatlamıştım ..yeni bir moda akımı dedim.. stilistin annen olmalı dedi gülerek..
bakkal bizim eve ne kadar yakınmış yeni farketmiştim.. annem ekmek al dediği zaman bana fizanda gibi gelirdi bakkal ve her zaman bir bahane bulurdum gitmemek için.şimdi ise cok kısa sürmüştü.ismini deyip sustu memnun oldum diyerek bende sustum…..yarın gene bu saatte… dedi ve hızla uzaklastı yanımdan..ilerden gene bağırdı ;;;;; gene aynı teliklerle gelme ama ……
ne geçmez saatlerdi ne uzun bir geceydi hiç gözüme uyku girmedi.sabah oldugunda gözüm hep o penceredeydi ..nihayet evden cıkmıstı bende koştum bakkalda gene osman amcadan baska kimse yoktu..gülerek bize baktı… asiiii…

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:28 - İp: 88.***.**8.253
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

yarısını daha yazamadım arkası yarın gibi oldu ama kusura bakmayın en kısa zamanda diğer kalan yarısınıda ekleyeceğim.

 

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:33 - İp: 88.***.**8.253
tunj
tunj (üye)
İstanbul / Meraklı

gerçek bir hikaye diye okuyordum bende

neyse güzelmiş devamını beklerim.

tebrikler.

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:10 - İp: 88.***.**1.165
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör



#ege77' tarafından 01.10.2016 23:37:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 01:03 - İp: 85.***.**8.68
asulisa
asulisa (üye)
İstanbul / Amatör

muhteşemdi merrr kısmı hele süper süper
annenin terlikleri orjinal olmuş
ama okuyan herkes kendi yaşantısından bir pay çıkarmış anımsamıştır geçmişini
çok çok süper yalçın (eksakubur) yüreğine sağlık

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 23:05 - İp: 88.***.**9.174
asulisa
asulisa (üye)
İstanbul / Amatör

tez zamanda devanımı bekliyorum bilirim arkası yarınları ertesi gün devanı yayındadır
ama gelmemiş devamı yayın akışında sorun mu var acep? program mı değişti yoksa??

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 23:07 - İp: 88.***.**9.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

[>

 

Tarih: 25 Eylül 2007, 05:21 - İp: 88.***.**7.192
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

arkası yarınları sevmem tmamaı eklenince okuyacağım o yüzden yazınıza yorum yapmıyorum

 

Tarih: 25 Eylül 2007, 08:58 - İp: 81.***.**7.150
  • 1