kadir77
kadir77 (üye)
Ankara / Meraklı

İyiki Gazeteci/televizyoncu Değilim

Bildiğiniz üzere Hacca görevli giden iki hemşire göçük altında kalıp ölmüştü.Muhabir hemşirelerden birinin 5-6 yaşlarındaki kızına ulaşmış.

-Annen nerede şimdi biliyormusun
--Hacca gitti
-Durumu nasıl
--Annem ölmüş
-Neler hissediyorsun

Çocuk başlıyor ağlamaya.
Bu nasıl bir insaftır.Ben bu duruma çok üzüldüm.sizlerle paylaşmak istedim.

Tarih: 15 Ocak 2006, 21:33 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

İYİKİ GAZETECİYİM!

herhangi birinin sorduğu talihsiz soru yüzündne onurlu ve herkesin kolay kolay yapamayacağı bir mesleği karalama hakkına sahip olamazsınız. Bence başlığınızı değiştirmeniz gerekir. Her meslekte kötü insanlar olabileceği gibi gazetecilikte de olabilir ve maalesef gazetecinin kötüsü böyle sonuçlara yol açabilir ama o işi hakkıyla yapanlara büyük haksızlık edilmiş olmuyor mu sizce? Ve son olarak da iyiki gazeteci değilmişsiniz demek istiyorum.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 14:01 - İp: 85.***.**2.255
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili ceko, her ne kadar sonuna kadar haklı da olsan (ki haklısın..) kızma...böyle bir soru karşısında gösterilen tepkilerin kesinlikle o soruyu soran gazeteci arkadaşa yönelik olduğundan eminim.. zaten burada yapılan eleştirilerin muhatabı asla ve asla gazetecilik mesleğine gönül vermiş ve onu insani değerlerin dışına çıkmadan yapan gazeteci arkadaşlar olamazlar... eğer buraya yazan arkadaşlardan her hangi biri, böyle bir genelleme yapamayıp, bu gazetecinin istisna olduğunu düşünemiyorsa, o röportajı yapan gazeteci arkadaştan hiç bir farkı kalmaz...
ben de son olarak diyorum ki; keşke ben de senin gibi gazeteci olabilseydim.........
sevgiler.........

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 16:21 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten cem, adam isini kaybetmemistir belki bu olay sonrasinda, ama nasil kendini iyi hissedecek, buyuk bir muamma..
......

aha ceko da gazeteciymis!!!! yakalayinnnnn kacmasinn!!!

.......

engin abi, gelin sizi gazeteci yapalim.. ama gazeteci olursaniz, sizi de yakalamak zorunda kaliriz, ona gore..

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 19:21 - İp: 62.***.**2.10
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar , yahu tabiiki tüm gazetecileri bir kefeye koyamayız,Öyle şey olur mu? Ne gazeteciler var ve vardı sağ duyu ile en küçük adaletsizliğie bile karşı çıkmak adına yaptıkları bilinen. Zaten durum tekildir ve inanıyorum ki aklı başında herhangi bir kimse böyle bir gaf yapmaz.. Tüm meslek erbablarını suçlamak ben ce de çok akıl mantğa sığmaz..

sevgiler.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 19:33 - İp: 85.***.**3.34
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

zaten kadir77'nin soylemeye calistigi o degildi sanirim, ama yanlis kelimeler, o anlamlari ortaya cikardi..
yani iyiki degilim demekle, sanki olsaymisim, ben de oyle olurdum anlami cikiyor degil mi kadir77? sanirim, tum gazeteci arkadaslara karsi boyle birsey soylemeyi sen de istemezsin..

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 22:59 - İp: 62.***.**2.10
aslimh
aslimh (üye)
Eskişehir / Amatör

Ben iletişim bölümünde okuyorum ve inanılmaz bir kitle yetişiyor okulda, gündem yaratmak için ne yapacağını şaşırıyorlar artık... Çok kötü çok, Reha Muhtar gibiler resmen...

Bu arada İlker sana kırgınım...

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 23:08 - İp: 85.***.**0.23
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Hangi okulda okuyosun aslimh?

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 23:19 - İp: 88.***.**0.145
aslimh
aslimh (üye)
Eskişehir / Amatör

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Bölümü

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 00:06 - İp: 85.***.**0.23
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Gazeteciliğin (gazetecilik mesleğinin demiyorum, çünkü gazeteciliğin, bir meslek olmanın çok ötesinde değerler taşıdığına inanıyorum), hakettiği saygınlığı kazanmasında veya kazanmamasında, en önemli aktör, yine gazeteciler...

Ülkemizin nadir yetiştirdiği gazetecilerimizden birinin katili, el bebek gül bebek torpillerle, yasa-dışı ceza indirimleriyle, aramıza salıveriliyor; gazetelerde beklediğim derece bir tepki göremiyorum.

İçinde bulunduğumuz ay, yine nadir yetişen bir gazetecinin, Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü ay. Katilleri de yine aramızda. Gazetelerimiz bu önemli yıldönümünü ve katillerin (nedense) bulunamayışını gerektiği gibi ele aldılar mı sizce?

Sevgiler.

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 03:13 - İp: 81.***.**8.181
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

kadir'in yazdıklarından anladığım; gazetecilerin acımasız olduğu değil, bu olaya karşısında duygularına hakim olamayacağı ve gazeteciliğin çok zor olduğunu söylemeye çalışmış. Hep sorarlar ya, beylik sorudur: "....işini mi yaparsın yaralıya yardım mı edersin?" Benim oğlum da selçuk iletişim mezunu ve işsiz. Müracaat ettiği yerler, ya magazin muhabirliği ya da alakasız bir iş teklif ediyorlar ve asgari ücret. Eğitim almak da işsiz kalmayı önleyemiyor. Ben, hep gazeteciliğie heves etmişimdir ve bunun neticesi bizim uşağı yönlendirdik, gitti okudu. Keşke!... İktisat veya İşletme okusaydı.. Neden mi? Şimdi işi hazırdı (Benim durumum gereği). İdealist olmanın işe yaramadığını gerçeklerle karşılaşınca anlıyor insan. Gene de çalıştığım şirkette mesleği dışı bir işe Katar'a göndereceğim. Neden mi yazdım? aslimh kızımız okuyor; Allah zihin açıklığı versin. Şanslıysa iş bulacak ama işi sıkı tutmasını ve şimdiden zemin hazırlamasını tavsiye ediyorum. Sağlıklı kalın.

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 08:28 - İp: 195.***.**2.86