dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

İşte Hükümet

Hakkari’de meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarına yasak getirildi.


Yasak kararı RTÜK tarafından radyo ve televizyon kuruluşlarına duyuruldu.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla bugün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na gönderilen yazıda, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi.
Bakan Çiçek’in imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:
“21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür." Söz konusu yasanın “Yayınların Men Edilmesiö başlıklı 25. maddesi, “Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilirö hükmünü taşıyor.

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:38 - İp: 195.***.**6.229
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

burda da haberin linki


http://www.milliyet.com.tr/2007/10/23/son/sonsiy29.asp

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:39 - İp: 195.***.**6.229
kayseri
kayseri (üye)
Konya / Amatör

BUNUN DA SORUMLUSU ASKERDİR.GENEL KURMAY BAŞKANI İSTİFA ETMELİ

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:42 - İp: 88.***.**5.241
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

saçma ve anlamsız

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:44 - İp: 213.***.**2.98
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey genelkurmay başkanı olsun

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:49 - İp: 81.***.**7.49
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Vay vay vay sn bakan halkı olumsuz etkileyen yayınları durdurun demiş. Acaba buna ulumsuzluğun kaynağı olan siyasi iradede dahilmi? Görmeyin, Duymayın, Bilmeyin tıpkı 3 maymun hikayesi gibi Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:50 - İp: 85.***.**0.101
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Hürriyet gazetesinde ki diğer bir haber.....

Savunma Bakanı Gönül, ABD’li meslektaşından “Elle tutulur bir çözüm” istedi. Gates ise operasyon olacağı izlenimi edinmedim” dedi


PKK’nın 12 askeri şehit etmesinin ardından Ukrayna’da düzenlenen Güney Asya Savunma Bakanları zirvesine katılan Türk Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve ABD’li meslektaşı Robert Gates 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Dün yapılan bu görüşmenin detaylarını Gönül ve Gates, Amerikan Associated Press ajansına açıkladı. Buna göre gazetecilere gülerek poz verip içeri girdikten sonra Gönül, ABD Savunma Bakanı’ndan Amerika’nın PKK ile ilgili olarak derhal harekete geçmesini istedi. Türk bakan, “Amerika’nın bir şeyler yapması gerek. Kamuoyu baskısı çok büyük. Elle tutulur bir şey istiyoruz. Ne olursa olsun. Çocuklarımız ölüyor. Ordu sınırötesi operasyon planlıyor. Sınırı geçmeyi düşünüyoruz ama hemen değil. Bu işi Amerikalılarla birlikte yapmak istiyoruz” dedi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre; uluslararası haber ajansları Vecdi Gönül’ün bu açıklamalarını “Türk bakan acil bir sınırötesi operasyon ihtimalini düşürdü” şeklinde yorumladı.

Ermeni yasası tehdidi

Gates gazetecilere bu sözlere verdiği yanıtı anlatırken ders verir gibi bir tutum takındı: Vecdi Gönül ile yaptığım görüşmede tek başlarına harekete geçmekten çekindiklerini gördüm ve rahatladım. Bu iyi bir şey. Acil bir operasyon olacağı izlenimini edinmedim. Türk bakana itidal ile zayıflığın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledim. Bu işte beraber çalışmamız gerektiğini belirttim. Operasyonun hem Türkiye’ye, hem Irak’a, hem de ABD açısından olumsuz olacağını, sınır ötesi operasyon yapılması durumunda ABD Kongresi’nde bulunan Ermeni soykırımı yasa tasarısının geçmemesine yönelik çabalarımızın da zarar göreceğini anlattım.

“İstihbarat dersi” verdi

ABD’li savunma bakanı açıklamasının devamında ise Türkiye’nin PKK konusunda eksik istihbarat bilgisine sahip olduğunu ima etti: Teröristler konusunda en önemli şey güvenilir istihbarat bilgileridir. Bu bilgileri alırsınız ve buna göre askeri operasyonunuzu yaparsınız. Türk bakana güvenilir istihbarat bilgileri ve belirli nokta hedefler olmadan Kuzey Irak’a büyük bir Türk gücünün gönderilmesi durumunda bunun büyük kayıplara yol açabileceğini söyledim.

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:51 - İp: 195.***.**6.229
mu
mu (üye)
İstanbul / Meraklı

bu hükmümetten sağlam bir şey bekleyenmi vardı sanki.

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:56 - İp: 88.***.**3.225
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

Hiç şaşırmadım, bu hükümetten de bu beklenirdi. İnternete sansür de yakında!

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 17:20 - İp: 88.***.**9.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yerinde bir karar. Referandıma gidilsin. Eminim ben herkesten daha iyi yaparım bu işi. 3 ayda tek terörist bırakmam.
Gelelim sansür işine. Şimdiye kadar zaten vardı bu. Ama nedense şu sıralar sanırım bilerek ve isteyerek gerçek şehit sayısı veriliyor.Eskiden 10 tane şehit olsa 1 tanesi söylenir idi.
Niye şimdi gerçek rakamlar veriliyor acaba.

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 17:37 - İp: 88.***.**6.21
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey istifa

konuyu sulandırıyorum düşüncesindeyim..
ama kıssadan hisse bu durumun faturası birilerine kesilecek..

mesela istihbarattan sorumlu devlet bakanına kesilebilir.
ama bu haberin olumlu tarafı şu RTÜK'e belirli bir görev verildiği için bundan sonra canı sıkılan rtük başkanı spor programlarını arayıp hakem eskilerini eleştirmeye fırsat bulamaz

 

Tarih: 23 Ekim 2007, 17:56 - İp: 85.***.**2.193